Meni Search

Ful nabrijana

Grill pirjana piletina s roštilja

Lignje s manistrom u škartocu
Mirisna pečenka
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje s lignjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od liganja
Roštilj s umakom Romesco
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Manastirski đuveč
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina s povrćem
Piletina laganini
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mora
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Špageti s ribom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Urbana pola
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski kruščić s lovorom
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Zabavni kineski ravioli
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Mini shepherd's pie
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje s povrćem i smokvama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rajčica s kukuruzom
Popečci od tikvica
Grill vratina u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci od morskog psa
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina na kijevski način
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Miješani grill
Brusketa s avokadom
Povrtni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Turske pizze
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Krem juha od tikvica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina Kiev
Lungić s povrćem
Viška pogača
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Pogača sa sardinom
Ražnjići od lososa
Povrtni lonac
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavi trokuti
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pečena piletina s limunom
Lungić u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Hlebinska i pretepena juha
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Čarobna ljetna piletina
Sočna rebarca
Fina pikantna piletina
Vege odresci s marinadom
Nadjevene lignje
Ljetni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Bugarska pita od krumpira
Pizza sirni jastučići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Pizza s tunom
Prežgana juha
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Ossobuco
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Račići na posteljici od povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke