Meni Search

Ful nabrijana

Grill pirjana piletina s roštilja

Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pirjani kunić
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni lonac
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići od lososa
Grickalica slanutak iz pećnice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kuhano meso s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza sirni jastučići
Lungić s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Turske pizze
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s mora
Odresci od morskog psa
Hlebinska i pretepena juha
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Sendvič s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina s povrćem
Sočna rebarca
Hrskava pileća krilca
Kobasica u pivu i pecivu
Čarobna ljetna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Miješani grill
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina na padelu
Lungić u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Delikatesna junetina na češki
Piletina na kijevski način
Mediteranski špageti
Vege odresci s marinadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice
Urbana pola
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata od liganja
Špageti s ribom
Mini shepherd's pie
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Umak od limete (Molho de limao)
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Viška pogača
Mediteranski kruščić s lovorom
Lagana sarma
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Grill povrće na salatu
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kroketi od piletine
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
Ljetni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Brusketa s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza s tunom
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Grdobina u pikantnoj šalši
Rezanci s krušnim mrvicama
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Zabavni kineski ravioli
Piletina laganini
Nadjevene lignje
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Meso s repom
Ramsteak u seksi umaku
Riba u bijelom umaku
Lazanje s lignjama
Pečena piletina s limunom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Irska janjetina
Rajčica s kukuruzom
Pogača sa sardinom
Manastirski đuveč
Popečci od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ossobuco
Krem juha od tikvica
Grill vratina u sendviču
Voćna juha od višanja
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke