Meni Search

Ful nabrijana

Grill pirjana piletina s roštilja

Zabavni kineski ravioli
Špageti s ribom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina na kijevski način
Brusketa s avokadom
Ossobuco
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lagana sarma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Grdobina s povrćem
Urbana pola
Viška pogača
Grickalica slanutak iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski špageti
Nadjevene lignje
Lungić s povrćem
Miješani grill
Prežgana juha
Kaštelanski makaruni
Umak od limete (Molho de limao)
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Račići na posteljici od povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill povrće na salatu
Rajčica s kukuruzom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić u sendviču
Turske pizze
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Okruglice u umaku od rajčice
Meso s repom
Povrtni lonac
Pogača sa sardinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s povrćem i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Odresci od morskog psa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brancinovo oko
Piletina laganini
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Manastirski đuveč
Hlebinska i pretepena juha
Čarobna ljetna piletina
Pirjani kunić
Popečci od tikvica
Ražnjići od lososa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice
Sočna rebarca
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina na padelu
Krem juha od tikvica
Lignje s manistrom u škartocu
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fini gulaš od gljiva
Pizza s tunom
Fina pikantna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata od liganja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kunić na bijelo
Aromatizirani kruh
Zlatna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Mirisna pečenka
Salata s mora
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Šampinjoni u palačinki
Lazanje s lignjama
Blagdanska rolada
Fileti lososa u finom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini shepherd's pie
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke