Meni Search

Ful nabrijana

Grill pirjana piletina s roštilja

Hrskavi trokuti
Okruglice u umaku od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Turske pizze
Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pizza sirni jastučići
Meso s repom
Miješani grill
Špageti s ribom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od lososa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Irska janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pečenka
Sočna pureća rolada
Lungić u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Sočna rebarca
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Ossobuco
Fini gulaš od gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski kruščić s lovorom
Urbana pola
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sendvič s avokadom
Povrtni lonac
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći savici u umaku od grejpa
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Grickalica slanutak iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rolice od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Grill povrće na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vege odresci s marinadom
Lungić s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata od liganja
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Salata s mora
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Lagana sarma
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hlebinska i pretepena juha
Kaštelanski makaruni
Riba u bijelom umaku
Pečena piletina s limunom
Hrskava pileća krilca
Voćna juha od višanja
Aromatizirani kruh
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuhano meso s umakom od hrena
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Viška pogača
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci od morskog psa
Fina pikantna piletina
Mediteranski špageti
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Račići na posteljici od povrća
Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Povrtni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Čarobna ljetna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Piletina laganini
Grdobina s povrćem
Mini shepherd's pie
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke