Meni Search

Ful nabrijana

Grill pirjana piletina s roštilja

Zlatna piletina
Salata s mora
Meso s repom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lazanje s lignjama
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Krem juha od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci u umaku od višanja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Grdobina s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pogača sa sardinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Okruglice u umaku od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Čarobna ljetna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Povrtni lonac
Šampinjoni u palačinki
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Uzbudljivi kolač od blitve
Ljetni ražnjići
Aromatizirani kruh
Umak od limete (Molho de limao)
Roštilj s umakom Romesco
Nadjeveni kaneloni u umaku
Urbana pola
Fini gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Rajčica s kukuruzom
Špageti s ribom
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s manistrom u škartocu
Ossobuco
Grdobina u pikantnoj šalši
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mini shepherd's pie
Viška pogača
Povrtni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lagana sarma
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Miješani grill
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od lososa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pirjani kunić
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pohani tofu s povrćem
Riba u bijelom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Fina pikantna piletina
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice
Turske pizze
Odresci od morskog psa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata od liganja
Kobasica u pivu i pecivu
Meksička party salata
Piletina na kijevski način
Kunić na bijelo
Hlebinska i pretepena juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Voćna juha od višanja
Sendvič s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke