Meni Search

Ful nabrijana

Grill pirjana piletina s roštilja

Grdobina u pikantnoj šalši
Lagana sarma
Ramsteak u seksi umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meso s repom
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Ossobuco
Pogača sa sardinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Viška pogača
Aromatizirani kruh
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni lonac
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Delikatesna junetina na češki
Prežgana juha
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje s manistrom u škartocu
Grill povrće na salatu
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Turske pizze
Odresci u umaku s češnjakom
Manastirski đuveč
Vege odresci s marinadom
Voćna juha od višanja
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini shepherd's pie
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza s tunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Sendvič s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Irska janjetina
Piletina laganini
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna rebarca
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisna pečenka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina na kijevski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Pečena piletina s limunom
Belgija - Salade Liégeoise
Zlatna piletina
Salata od liganja
Lazanje s lignjama
Rolice od blitve
Odresci od morskog psa
Brancinovo oko
Fini gulaš od gljiva
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Ljetni ražnjići
Urbana pola
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Račići na posteljici od povrća
Brusketa s avokadom
Lungić s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Martinjska guska s hajdinom kašom
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Tjestenina fuži s tartufima
Hlebinska i pretepena juha
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Marinirana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Popečci od tikvica
Hrskavi trokuti
Špageti s ribom
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke