Meni Search

Ful nabrijana

Grill pirjana piletina s roštilja

Zabavni kineski ravioli
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina s povrćem
Pogača sa sardinom
Pizza s tunom
Vege odresci s marinadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Miješani grill
Mesne okruglice na ražnjiću
Uzbudljivi kolač od blitve
Račići na posteljici od povrća
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kroketi od piletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Viška pogača
Lazanje s lignjama
Fileti lososa u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marinirana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mora
Hlebinska i pretepena juha
Rolice od blitve
Nadjevene lignje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci od morskog psa
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mini shepherd's pie
Grickalica slanutak iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Piletina laganini
Hrskava pileća krilca
Manastirski đuveč
Umak od limete (Molho de limao)
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pečenka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna rebarca
Pohani tofu s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Lungić s povrćem
Voćna juha od višanja
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Špageti s ribom
Ossobuco
Povrtni ražnjići
Urbana pola
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci u umaku s češnjakom
Salata od liganja
Janjetina na padelu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Rajčica s kukuruzom
Turske pizze
Mediteranski kruščić s lovorom
Delikatesna junetina na češki
Piletina na kijevski način
Janjetina s medom od kadulje
Čarobna ljetna piletina
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Martinjska guska s hajdinom kašom
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od lososa
Fina pikantna piletina
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Povrtni lonac
Ljetni ražnjići
Prežgana juha
Brusketa s avokadom
Lungić u sendviču
Piletina sa šafranom
Pizza sirni jastučići
Sendvič s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski špageti
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Krem juha od tikvica
Irska janjetina
Aromatizirani kruh
Blagdanska rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meso s repom
Lagana sarma
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke