Meni Search

Ful nabrijana

Grill pirjana piletina s roštilja

Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Grdobina u pikantnoj šalši
Pečena piletina s limunom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Špageti s ribom
Fina pikantna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rolice od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Aromatizirani kruh
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kobasica u pivu i pecivu
Miješani grill
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brancinovo oko
Lungić s povrćem
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krem juha od tikvica
Turske pizze
Pizza s tunom
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pogača sa sardinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zlatna piletina
Ražnjići od lososa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Meso s repom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohani tofu s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina na kijevski način
Rajčica s kukuruzom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sendvič s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Pirjani kunić
Ossobuco
Lungić u sendviču
Grill povrće na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Voćna juha od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Urbana pola
Uzbudljivi kolač od blitve
Lazanje s lignjama
Nadjevene lignje
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Povrtni lonac
Odresci od morskog psa
Marinirana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Riba u bijelom umaku
Grdobina s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Viška pogača
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pečenka
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Popečci od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Okruglice u umaku od rajčice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina laganini
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke