Meni Search

Lagana depra

Grill pirjana piletina s roštilja

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Nadjevene lignje
Slatki lungić
Piletina s pistacijama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pita s crnim pivom
Pileća prsa iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Svinjski file s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Dječje lazanje
Šampinjoni u palačinki
Punjene tikve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Popečci od bulgura s umakom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Pečena janjetina s bademima
Mladi krumpir s ajvarom
Pohana skuta
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Meksička party salata
Salata s okruglicama od sira
Pohani zamotuljci
Pileći štapići u ketchupu
Juha od gljiva
Pečena piletina s limunom
Govedina s lukom
Sočna aromatična torta
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna salata s piletinom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto tortice
Grill vratina u sendviču
Fina pikantna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Empanade s pestom
Cous-cous s povrćem
Piletina Kiev
Špageti na kineski način
Rajčica s kukuruzom
Švicarska juha sa sirom
Marinirana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sunčani užitak mediterana
Juha od rikule i račića
Tjestenina u finom umaku
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Kineska juha s račićima i gljivama
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Crveno ljetno varivo
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ciganski odrezak
Povrtni lonac
Palamida s čilijem i mangom
Hrskava pileća krilca
Biftek rolice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zabavni kineski ravioli
Španjolski migas s bundevom
Teriyaki piletina
Teletina s pirjanim povrćem
Prežgana juha
Hrskave tortice od krumpira
Hrenovke u panceti
Lazanje u tavi
Singapurski ljuti omlet
Špageti s acetom balsamicom
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s neobičnim preljevom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slasni BBQ burgeri
Riža s tunom
Uskršnja šunka na zabavan način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina na tajlandski način
Rižoto s tunom
Voćna juha od višanja
Svinjski gulaš
Salata od quinoe i povrća
Rebarca s grilla
Umak od limete (Molho de limao)
Riblja juha s Malte
Pohane paprike
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dip od južnog voća
Riba u bijelom umaku
Salata od tune i krastavaca
Piletina s povrćem
Zimski punč
Sočni pureći ražnjići
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Grčka seljačka salata
Piletina s hrskavim njokima i graškom
File steak na povrću
BBQ Steak & chips
Ražnjići od lososa
Finska - Juha s lososom
Dalmatinska simfonija
Fino varivo v loncu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rosti
Senf s paprikama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Osvježavajuća juha od krastavaca
Bugarska pita od krumpira
Mediteranska rapsodija
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Juha od bundeve s jabukom
Lungić u sendviču
Dagnje na buzaru
Špinatova juha s feta sirom
Rižoto na španjolski način
Pileća krilca s Coca-Colom
Zapečeni poriluk
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mirisni prilog iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Polupunjene paprike
Marinirano svinjsko pečenje
Kuhana govedina s umakom od hrena
Caponata alla Podravka
Piletina s mascarponeom
Juha od kelja sa sirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Salata sa skutom
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke