Meni Search

Lagana depra

Grill pirjana piletina s roštilja

Kuhana govedina s umakom od hrena
Meksička party salata
Pohana skuta
Palačinke s nadjevom od riže
Glazirana patka s umakom od jabuka
Odresci u umaku s češnjakom
Dagnje na buzaru
Pileća prsa iz pećnice
Špageti na kineski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od bundeve s jabukom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Voćna salata s piletinom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Hrenovke u panceti
Čarobna ljetna piletina
Salata s okruglicama od sira
Slatki lungić
Voćna juha od višanja
Sočni pureći ražnjići
Piletina u finom mediteranskom umaku
Ciganski odrezak
Crveno ljetno varivo
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Prežgana juha
Rižoto tortice
Dalmatinska simfonija
Singapurski ljuti omlet
Tjestenina u finom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Dječje lazanje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Bugarska pita od krumpira
Španjolski migas s bundevom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pohani zamotuljci
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata od quinoe i povrća
Osvježavajuća juha od krastavaca
Punjene tikve
Piletina s pistacijama
Finska - Juha s lososom
Riblja juha s Malte
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisni prilog iz pećnice
Grčka seljačka salata
Pita s crnim pivom
Piletina Kiev
Pohane paprike
Slasni BBQ burgeri
Mediteranska rapsodija
BBQ Steak & chips
Fino varivo v loncu
Sočna aromatična torta
Popečci od bulgura s umakom
Zimski punč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirana piletina s roštilja
Senf s paprikama
Polupunjene paprike
Palamida s čilijem i mangom
Riža s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Pečena janjetina s bademima
Juha od rikule i račića
Piletina s mascarponeom
Piletina s povrćem
Lazanje u tavi
Cous-cous s povrćem
Špinatova juha s feta sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Marinirano svinjsko pečenje
Grdobina u pikantnoj šalši
Fina pikantna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Špageti s acetom balsamicom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Biftek rolice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marokanska salata s cous-cousom
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Caponata alla Podravka
File steak na povrću
Tjestenina fuži s tartufima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskave tortice od krumpira
Svinjski file s povrćem
Govedina s lukom
Povrtni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Rižoto s tunom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Dip od južnog voća
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pileća krilca s Coca-Colom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Nadjevene lignje
Juha od gljiva
Lungić u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Juha od kelja sa sirom
Rižoto na španjolski način
Teletina s pirjanim povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Zabavni kineski ravioli
Sunčani užitak mediterana
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Svinjski gulaš
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni poriluk
Piletina na tajlandski način
Švicarska juha sa sirom
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata od tune i krastavaca
Hrskava pileća krilca
Salata sa skutom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pečena piletina s limunom
Salata s neobičnim preljevom
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice
Rosti
Teriyaki piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni lonac
Empanade s pestom
Rebarca s grilla
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke