Meni Search

Na izmaku snaga

Grill pirjana piletina s roštilja

Špinatova juha s feta sirom
Male teleće pitice
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od lososa
Pileća krilca s Coca-Colom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Palamida s čilijem i mangom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prilog od prokulica
Piletina s pistacijama
Čarobni štapići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Krumpir u košuljici
Vratina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
Jakobove kapice s umakom
Mesna rolada u tijestu
Rosti
Srneći file na salatu
Pohane paprike
Slatki lungić
Lazanje u tavi
Omlet s paprikom i kukuruzom
Špageti s pistacijama
Cipar - Lungić na ciparski
Rižoto s tunom
Voćna juha od višanja
Salata sa skutom
Salata s mora
Pureći hamburger
Empanade s pestom
Caponata alla Podravka
Tjestenina u finom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Salata od tune i krastavaca
Pašticada
Hladna juha od avokada
Polupunjene paprike
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Fiš paprikaš
Grill vratina u sendviču
Zapečena ricotta
Senf s paprikama
Riža s tunom
Dalmatinske polpete
Papreni tart s marelicama
Sočna aromatična torta
Sočni pureći ražnjići
Pileći štapići u ketchupu
Juha od rikule i račića
Svinjska jetrica u umaku
Vegetina enchilada
Pohani zamotuljci
Grčka seljačka salata
Svinjski file s povrćem
Gulaš od gljiva
Sočna pureća rolada
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Švicarska juha sa sirom
Riba u bijelom umaku
Tjestenina mediterana
Piletina na tajlandski način
Kotleti u pivskom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grdobina u pikantnoj šalši
Rajčica s kukuruzom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krem juha sa sjemenkama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prežgana juha
Piletina s nadjevom od ajvara
Fileti lososa u finom umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Crveno ljetno varivo
Salata od liganja
Hrskava pileća krilca
Popečci od bulgura s umakom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina s kozjim sirom
Rižoto na španjolski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke