Meni Search

Ful nabrijan

Grill povrće na salatu

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u bijelom umaku
Blagdanska rolada
Miješani grill
Popečci od tikvica
Mini lazanje
Povrtni lonac
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna juha od višanja
Salata od liganja
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Račići na posteljici od povrća
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje na šumskom rižotu
Pečena piletina s limunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina sa šafranom
Urbana pola
Kroketi od piletine
Dagnje na buzaru
Irska janjetina
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Aromatizirani kruh
Pileći bataci s umakom od luka
Fini gulaš od gljiva
Grdobina u pikantnoj šalši
Grdobina s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lagana sarma
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Piletina laganini
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Belgija - Salade Liégeoise
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Pašticada s njokima
Sočna rebarca
Rezanci s krušnim mrvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
Brusketa s avokadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Lungić s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Pirjani kunić
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ljetni ražnjići
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje s povrćem i smokvama
Prežgana juha
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krem juha od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rolice od blitve
Sendvič s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mora
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Zabavni kineski ravioli
Proljetna janjetina
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke