Meni Search

Ful nabrijana

Grill povrće na salatu

Teleći savici u umaku od grejpa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lungić u sendviču
Urbana pola
Meso s repom
Teleći odresci u umaku od višanja
Viška pogača
Pogača sa sardinom
Sendvič s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Turske pizze
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Lagana sarma
Delikatesna junetina na češki
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Aromatizirani kruh
Voćna juha od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ossobuco
Povrtni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Piletina na kijevski način
Piletina laganini
Irska janjetina
Mediteranski špageti
Marinirana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Lignje s manistrom u škartocu
Riba u bijelom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fina pikantna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Rolice od blitve
Pečena piletina s limunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Lungić s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lazanje s lignjama
Svinjski file s povrćem
Popečci od tikvica
Miješani grill
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Okruglice u umaku od rajčice
Mirisna pečenka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina sa šafranom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjevene lignje
Fini gulaš od gljiva
Salata od liganja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hlebinska i pretepena juha
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina s povrćem
Kroketi od piletine
Odresci od morskog psa
Čarobna ljetna piletina
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od lososa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rajčica s kukuruzom
Račići na posteljici od povrća
Salata s mora
Pizza s tunom
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s ribom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke