Meni Search

Ful nabrijana

Grill povrće na salatu

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Aromatizirani kruh
Vege odresci s marinadom
Krem juha od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočni pureći ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rajčica s kukuruzom
Lazanje s lignjama
Odresci u umaku s češnjakom
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Urbana pola
Piletina sa šafranom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Pečena piletina s limunom
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci u umaku od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Umak od limete (Molho de limao)
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Mesne okruglice
Povrtni lonac
Hrskava pileća krilca
Voćna juha od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Fish&Chips u tortilji
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ossobuco
Kroketi od piletine
Viška pogača
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Meksička party salata
Račići na posteljici od povrća
Lungić s povrćem
Mirisna pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rolice od blitve
Piletina na kijevski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Odresci od morskog psa
Popečci od tikvica
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza s tunom
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od lososa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Miješani grill
Špageti s ribom
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fileti lososa u finom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pogača sa sardinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill pirjana piletina s roštilja
Hlebinska i pretepena juha
Salata od liganja
Povrtni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Riba u bijelom umaku
Turske pizze
Lagana sarma
Prežgana juha
Lignje s povrćem i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mora
Piletina laganini
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Fina pikantna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski špageti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke