Meni Search

Ful nabrijana

Grill povrće na salatu

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Špageti s ribom
Lagana sarma
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lazanje s lignjama
Račići na posteljici od povrća
Vege odresci s marinadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brusketa s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Urbana pola
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Fina pikantna piletina
Voćna juha od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fini gulaš od gljiva
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Povrtni lonac
Salata od liganja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci od morskog psa
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Rolice od blitve
Lungić s povrćem
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Piletina na kijevski način
Krem juha od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Piletina laganini
Sendvič s avokadom
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina u pikantnoj šalši
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ossobuco
Turske pizze
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini shepherd's pie
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Lignje s manistrom u škartocu
Kaštelanski makaruni
Irska janjetina
Piletina sa šafranom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Rajčica s kukuruzom
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Aromatizirani kruh
Meksička party salata
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Bugarska pita od krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetna janjetina
Lungić u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fileti lososa u finom umaku
Hrskava pileća krilca
Umak od limete (Molho de limao)
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina s medom od kadulje
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Grickalica slanutak iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna rebarca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Delikatesna junetina na češki
Pogača sa sardinom
Viška pogača
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke