Meni Search

Ful nabrijana

Grill povrće na salatu

Krem juha od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirana piletina s roštilja
Salata od liganja
Manastirski đuveč
Zabavni kineski ravioli
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetno meso i povrće iz woka
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Delikatesna junetina na češki
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Aromatizirani kruh
Uzbudljivi kolač od blitve
Miješani grill
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini lazanje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti s ribom
Mirisna pečenka
Pizza s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Vege odresci s marinadom
Urbana pola
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Grdobina s povrćem
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ossobuco
Sendvič s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna pureća rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje na šumskom rižotu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Voćna juha od višanja
Hrskavi trokuti
Odresci od morskog psa
Irska janjetina
Prežgana juha
Bugarska pita od krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Hlebinska i pretepena juha
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Viška pogača
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna rebarca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Račići na posteljici od povrća
Nadjevene lignje
Popečci od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Lazanje s lignjama
Povrtni lonac
Turske pizze
Ljetni ražnjići
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina na kijevski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Okruglice u umaku od rajčice
Riba u bijelom umaku
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Lignje s manistrom u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Meso s repom
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mora
Umak od limete (Molho de limao)
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke