Meni Search

Ful nabrijana

Grill povrće na salatu

Salata s mora
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza s tunom
Prežgana juha
Lagana sarma
Krem juha od tikvica
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Ossobuco
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s ribom
Lignje na šumskom rižotu
Račići na posteljici od povrća
Jabučni krumpirići s cimetom
Grickalica slanutak iz pećnice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Turske pizze
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Mediteranski špageti
Manastirski đuveč
Miješani grill
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Riba u bijelom umaku
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Meso s repom
Šampinjoni u palačinki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Aromatizirani kruh
Rajčica s kukuruzom
Vege odresci s marinadom
Kunić na bijelo
Pirjani kunić
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s medom od kadulje
Zabavni kineski ravioli
Hlebinska i pretepena juha
Proljetna janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna pureća rolada
Sendvič s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Kroketi od piletine
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Zlatna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Fina pikantna piletina
Mirisna pečenka
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Pogača sa sardinom
Piletina na kijevski način
Popečci od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Viška pogača
Kobasica u pivu i pecivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fileti lososa u finom umaku
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Irska janjetina
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina s povrćem
Urbana pola
Fini gulaš od gljiva
Lazanje s lignjama
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Lungić u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje s manistrom u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskavi trokuti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Piletina laganini
Piletina Kiev
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Mediteranski kruščić s lovorom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke