Meni Search

Okrećem novi list

Grill povrće na salatu

Marokanska salata s cous-cousom
Povrtni ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći bataci s umakom od luka
Zimski punč
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Zapečena ricotta
Čarobni štapići
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Caponata alla Podravka
Pirjani kunić
Pohani tofu s povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata u košaricama od parmezana
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto s tunom
Pileća prsa iz pećnice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Polupunjene paprike
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Senf s paprikama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna Wellington pečenka
Čudotvorni čaj za detoks
Mirisni prilog iz pećnice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rosti
Oslić s maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Papreni tart s marelicama
Rižoto tortice
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna aromatična torta
Pohana skuta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Krumpir u košuljici
Zlatna piletina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mediteranski špageti
Savici sa špinatom i satricom od sira
Uskršnja šunka na zabavan način
Janjetina na padelu
Prilog od prokulica
Ražnjići od lososa
Male teleće pitice
Mesne okruglice u umaku
Grčka seljačka salata
Njemačka - Jetrica s jabukama
Španjolski migas s bundevom
Žuti medaljoni
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Crveno ljetno varivo
Rolice od blitve
Tagliatelle s pečenim povrćem
Raskošna ljetna tava
Goveđa rebarca sa zeljem
Prežgana juha
Juha od bundeve s jabukom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pileći gulaš
Lignje i tikvice na štapiću
Kozice s rižom
Velika Britanija - Pastirska pita
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od soma
Rižoto na španjolski način
Belgija - Salade Liégeoise
Empanade s pestom
Kaštelanski makaruni
Salata od tune i povrća
Pohane paprike
Voćna juha od višanja
Vegetina enchilada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Govedina s lukom
Piletina s pistacijama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Polpete od slanutka s kurkumom
Sočna rebarca
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ljubavne šurlice
Cous-cous s povrćem
Vege odresci s marinadom
Palačinke s nadjevom od riže
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice
Salata s mora
Juha od rikule i račića
Brusketa s avokadom
Salata od quinoe i povrća
Juha od cvjetače i camemberta
Lignje punjene crvenim radićem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke