Meni Search

Okrećem novi list

Grill povrće na salatu

Papreni tart s marelicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna Wellington pečenka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohane paprike
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto tortice
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina s pistacijama
Belgija - Salade Liégeoise
Empanade s pestom
Rolice od blitve
Pileća prsa iz pećnice
Krumpir u košuljici
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s neobičnim preljevom
Uskršnja šunka na zabavan način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zimski punč
Španjolski migas s bundevom
Crveno ljetno varivo
Špageti na kineski način
Vegetina enchilada
Roštilj s umakom Romesco
Lignje punjene crvenim radićem
Rolice od soma
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od lososa
Lignje na šumskom rižotu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Čarobni štapići
Savici sa špinatom i satricom od sira
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mediteranski špageti
Popečci od cvjetače
Povrtni ražnjići
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mirisni prilog iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Prilog od prokulica
Raskošna ljetna tava
Marokanska salata s cous-cousom
Rižini ravioli s mozzarellom
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
Salata u košaricama od parmezana
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Fina pikantna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pileći gulaš
Zanimljiva salata s kikirikijem
Velika Britanija - Pastirska pita
Zabavni kineski ravioli
Senf s paprikama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Čudotvorni čaj za detoks
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pirjani kunić
Govedina s lukom
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Salata od tune i povrća
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Grčka seljačka salata
Palačinke s nadjevom od riže
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljubavne šurlice
Male teleće pitice
Bruskete od cvjetače
Prežgana juha
Kozice s rižom
Proljetno meso i povrće iz woka
Juha od bundeve s jabukom
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vege odresci s marinadom
Sočna rebarca
Sočna aromatična torta
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cous-cous s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Polpete od slanutka s kurkumom
Mini lazanje
Pohana skuta
Zapečena ricotta
Mesne okruglice u umaku
Rižoto na španjolski način
Njemačka - Jetrica s jabukama
Polupunjene paprike
Zlatna piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rosti
Piletina s mascarponeom
Salata od quinoe i povrća
Oslić s maslinama
Mesne okruglice
Juha od rikule i račića
Salata od pečene rotkvice sa medom
Caponata alla Podravka
Rižoto s tunom
Salata s mora
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Lignje i tikvice na štapiću
Voćna juha od višanja
Žuti medaljoni
Juha od cvjetače i camemberta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke