Meni Search

Okrećem novi list

Grill povrće na salatu

Marokanska salata s cous-cousom
Salata od quinoe i povrća
Palačinke s nadjevom od riže
Povrtni ražnjići
Govedina s lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uskršnja šunka na zabavan način
Cous-cous s povrćem
Zimski punč
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Roštilj s umakom Romesco
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Špageti na kineski način
Pohana skuta
Salata u košaricama od parmezana
Juha od cvjetače i camemberta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Zabavni kineski ravioli
Čudotvorni čaj za detoks
Fina pikantna piletina
Lignje i tikvice na štapiću
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini lazanje
Caponata alla Podravka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Male teleće pitice
Zlatna piletina
Juha od rikule i račića
Mesne okruglice
Kineska juha s račićima i gljivama
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisni prilog iz pećnice
Mediteranski špageti
Polpete od slanutka s kurkumom
Pohane paprike
Voćna juha od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tunom
Žuti medaljoni
Polupunjene paprike
Sočna Wellington pečenka
Bruskete od cvjetače
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto tortice
Raskošna ljetna tava
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Belgija - Salade Liégeoise
Rižoto na španjolski način
Sočna aromatična torta
Salata s mora
Piletina s pistacijama
Sočna rebarca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Crveno ljetno varivo
Vegetina enchilada
Kozice s rižom
Empanade s pestom
Zapečena ricotta
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Senf s paprikama
Prilog od prokulica
Španjolski migas s bundevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Papreni tart s marelicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od tune i povrća
Janjetina na padelu
Popečci od bulgura s umakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuglice od riže i svježeg sira
Njemačka - Jetrica s jabukama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice u umaku
Grčka seljačka salata
Oslić s maslinama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s neobičnim preljevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći gulaš
Ljubavne šurlice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rosti
Pirjani kunić
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobni štapići
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od soma
Lignje punjene crvenim radićem
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Juha od bundeve s jabukom
Krumpir u košuljici
Sočna pureća rolada
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke