Meni Search

Okrećem novi list

Grill povrće na salatu

Juha od rikule i račića
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata u košaricama od parmezana
Cous-cous s povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zimski punč
Prilog od prokulica
Mirisni prilog iz pećnice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto na španjolski način
Čarobni štapići
Kineska juha s račićima i gljivama
Kaštelanski makaruni
Rižoto tortice
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Žuti medaljoni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata od tune i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti na kineski način
Bruskete od cvjetače
Vege odresci s marinadom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Sočna Wellington pečenka
Proljetno meso i povrće iz woka
Čudotvorni čaj za detoks
Rosti
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rolice od soma
Piletina s pistacijama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pohana skuta
Mesne okruglice
Polupunjene paprike
Empanade s pestom
Govedina s lukom
Salata s mora
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rolice od blitve
Vegetina enchilada
Španjolski migas s bundevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Krumpir u košuljici
Pirjani kunić
Pohane paprike
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tunom
Salata od quinoe i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Oslić s maslinama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Piletina s mascarponeom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečena ricotta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Polpete od slanutka s kurkumom
Ražnjići od lososa
Sočna aromatična torta
Sočna pureća rolada
Popečci od bulgura s umakom
Senf s paprikama
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od cvjetače i camemberta
Kozice s rižom
Goveđa rebarca sa zeljem
Crveno ljetno varivo
Uskršnja šunka na zabavan način
Juha od bundeve s jabukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Fina pikantna piletina
Lignje punjene crvenim radićem
Salata s neobičnim preljevom
Palačinke s nadjevom od riže
Papreni tart s marelicama
Zabavni kineski ravioli
Ljubavne šurlice
Raskošna ljetna tava
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Rižini ravioli s mozzarellom
Caponata alla Podravka
Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pileći gulaš
Grčka seljačka salata
Mesne okruglice u umaku
Male teleće pitice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke