Meni Search

Ful nabrijan

Grill vratina u sendviču

Povrtni lonac
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski špageti
Riba u bijelom umaku
Pašticada s njokima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Pirjani kunić
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Fileti lososa u finom umaku
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Brusketa s avokadom
Lungić u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Čarobna ljetna piletina
Salata s mora
Miješani grill
Salata od liganja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Aromatizirani kruh
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Ražnjići od lososa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Manastirski đuveč
Prežgana juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fina pikantna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zlatna piletina
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočna pureća rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Krem juha od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Piletina laganini
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Popečci od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Urbana pola
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći bataci s umakom od luka
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Irska janjetina
Povrtni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Grill povrće na salatu
Janjetina s medom od kadulje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meso s repom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina sa šafranom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lagana sarma
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Umak od limete (Molho de limao)
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s povrćem
Blagdanska rolada
Račići na posteljici od povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file s povrćem
Mirisna pečenka
Bugarska pita od krumpira
Dagnje na buzaru
Kobasica u pivu i pecivu
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke