Meni Search

Ful nabrijan

Grill vratina u sendviču

Krem juha od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Urbana pola
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna rebarca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Irska janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Sendvič s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Dagnje na buzaru
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u bijelom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjevene lignje
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Delikatesna junetina na češki
Kuhano meso s umakom od hrena
Meso s repom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni lonac
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lungić s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Račići na posteljici od povrća
Čarobna ljetna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Mediteranski špageti
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Pašticada s njokima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina laganini
Proljetna janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Miješani grill
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Pizza s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa sezonskim povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Fini gulaš od gljiva
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Janjetina na padelu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od lososa
Piletina Kiev
Meksička party salata
Mirisna pečenka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke