Meni Search

Ful nabrijan

Grill vratina u sendviču

Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Pizza s tunom
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski špageti
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Vege odresci s marinadom
Riba u bijelom umaku
Popečci od tikvica
Kaštelanski makaruni
Urbana pola
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zabavni kineski ravioli
Lagana sarma
Brusketa s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rajčica s kukuruzom
Salata od liganja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Meso s repom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Miješani grill
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Belgija - Salade Liégeoise
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Salata s mora
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vratina sa sezonskim povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić u sendviču
Janjetina na padelu
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Piletina laganini
Fina pikantna piletina
Pirjani kunić
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
Pašticada s njokima
Grill povrće na salatu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Aromatizirani kruh
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Čarobna ljetna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s povrćem i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Irska janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza sirni jastučići
Sočna rebarca
Zlatna piletina
Grdobina s povrćem
Dagnje na buzaru
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni lonac
Pečena piletina s limunom
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke