Meni Search

Ful nabrijan

Grill vratina u sendviču

Salata s mora
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Delikatesna junetina na češki
Grickalica slanutak iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Miješani grill
Mini lazanje
Sočna rebarca
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Vratina sa sezonskim povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić u sendviču
Grdobina s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Povrtni lonac
Kroketi od piletine
Lignje s povrćem i smokvama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Pašticada s njokima
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Irska janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Okruglice u umaku od rajčice
Manastirski đuveč
Fina pikantna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Aromatizirani kruh
Zabavni kineski ravioli
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sendvič s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina laganini
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Lagana sarma
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Meso s repom
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Grill povrće na salatu
Proljetna janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramsteak u seksi umaku
Rajčica s kukuruzom
Piletina sa šafranom
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisna pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza s tunom
Popečci od tikvica
Salata od liganja
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski špageti
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Nadjevene lignje
Lungić s povrćem
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Marinirana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Urbana pola
Dagnje na buzaru
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Pirjani kunić
Kuhano meso s umakom od hrena
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke