Meni Search

Ful nabrijan

Grill vratina u sendviču

Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Mirisna pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s povrćem i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Pirjani kunić
Grill povrće na salatu
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina laganini
Povrtni lonac
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sendvič s avokadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna rebarca
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Aromatizirani kruh
Pečena piletina s limunom
Sočni pureći ražnjići
Lagana sarma
Pizza s tunom
Dagnje na buzaru
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski kruščić s lovorom
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Teleći odresci u umaku od višanja
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Lungić s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meso s repom
Okruglice u umaku od rajčice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pašticada s njokima
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Vratina sa sezonskim povrćem
Miješani grill
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Kobasica u pivu i pecivu
Fish&Chips u tortilji
Grdobina s povrćem
Zlatna piletina
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vege odresci s marinadom
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata s mora
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna pureća rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Fileti lososa u finom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zabavni kineski ravioli
Kaštelanski makaruni
Grickalica slanutak iz pećnice
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Marinirana piletina s roštilja
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od tikvica
Krem juha od tikvica
Rolice od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Urbana pola
Piletina Kiev
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke