Meni Search

Ful nabrijan

Grill vratina u sendviču

Teleći savici u umaku od grejpa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna rebarca
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Piletina sa šafranom
Mirisna pečenka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pohani tofu s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Urbana pola
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Pašticada s njokima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Irska janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Belgija - Salade Liégeoise
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Fini gulaš od gljiva
Račići na posteljici od povrća
Voćna juha od višanja
Vratina sa sezonskim povrćem
Mini lazanje
Salata s mora
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meso s repom
Aromatizirani kruh
Lungić u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vege odresci s marinadom
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Krem juha od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice na ražnjiću
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Lagana sarma
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Dagnje na buzaru
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Piletina Kiev
Čarobna ljetna piletina
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Okruglice u umaku od rajčice
Proljetno meso i povrće iz woka
Zlatna piletina
Hrskavi trokuti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata od liganja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rolice od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Kaštelanski makaruni
Brancinovo oko
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill povrće na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od lososa
Piletina laganini
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Miješani grill
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Pečena piletina s limunom
Janjetina na padelu
Popečci od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke