Meni Search

Ful nabrijana

Grill vratina u sendviču

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mora
Proljetna janjetina
Piletina na kijevski način
Meso s repom
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza s tunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ražnjići od lososa
Sočna rebarca
Lungić u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna pureća rolada
Odresci od morskog psa
Turske pizze
Odresci u umaku s češnjakom
Kobasica u pivu i pecivu
Kroketi od piletine
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Rajčica s kukuruzom
Piletina Kiev
Umak od limete (Molho de limao)
Fish&Chips u tortilji
Riba u bijelom umaku
Povrtni lonac
Zlatna piletina
Miješani grill
Manastirski đuveč
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Lagana sarma
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Krem juha od tikvica
Viška pogača
Ossobuco
Sendvič s avokadom
Salata od liganja
Piletina sa šafranom
Urbana pola
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskavi trokuti
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lazanje s lignjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Pirjani kunić
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Pečena piletina s limunom
Hrskava pileća krilca
Vege odresci s marinadom
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brusketa s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Račići na posteljici od povrća
Lungić s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Hlebinska i pretepena juha
Voćna juha od višanja
Piletina laganini
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisna pečenka
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill povrće na salatu
Kaštelanski makaruni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tjestenina fuži s tartufima
Irska janjetina
Blagdanska rolada
Fina pikantna piletina
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Aromatizirani kruh
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Jabučni krumpirići s cimetom
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pogača sa sardinom
Grdobina s povrćem
Mini shepherd's pie
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Delikatesna junetina na češki
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Špageti s ribom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke