Meni Search

Ful nabrijana

Grill vratina u sendviču

Sendvič s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetna janjetina
Vege odresci s marinadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill povrće na salatu
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Krem juha od tikvica
Ražnjići od lososa
Piletina Kiev
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od tikvica
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Manastirski đuveč
Prežgana juha
Grdobina s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Lagana sarma
Mini lazanje
Urbana pola
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Nadjevene lignje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mirisna pečenka
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Povrtni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Okruglice u umaku od rajčice
Miješani grill
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
Meso s repom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Ossobuco
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Ljetni ražnjići
Povrtni lonac
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s ribom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kunić na bijelo
Lazanje s lignjama
Lignje na šumskom rižotu
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci od morskog psa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zabavni kineski ravioli
Odresci u umaku s češnjakom
Uzbudljivi kolač od blitve
Viška pogača
Riba u bijelom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Mediteranski špageti
Fini gulaš od gljiva
Hrskava pileća krilca
Račići na posteljici od povrća
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Voćna juha od višanja
Irska janjetina
Salata s mora
Turske pizze
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Kobasica u pivu i pecivu
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Fina pikantna piletina
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rajčica s kukuruzom
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina na kijevski način
Pečena piletina s limunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna pureća rolada
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke