Meni Search

Ful nabrijana

Grill vratina u sendviču

Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Odresci od morskog psa
Zabavni kineski ravioli
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lagana sarma
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski špageti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Riba u bijelom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Pogača sa sardinom
Ossobuco
Sendvič s avokadom
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Pečena piletina s limunom
Mirisna pečenka
Fina pikantna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Lazanje s lignjama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Miješani grill
Kobasica u pivu i pecivu
Kroketi od piletine
Fini gulaš od gljiva
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina na kijevski način
Popečci od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Rolice od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Aromatizirani kruh
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Okruglice u umaku od rajčice
Irska janjetina
Pohani tofu s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina sa šafranom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Umak od limete (Molho de limao)
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Viška pogača
Pizza sirni jastučići
Špageti s ribom
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Fileti lososa u finom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Rajčica s kukuruzom
Meso s repom
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Piletina laganini
Janjetina na padelu
Krem juha od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina s povrćem
Povrtni lonac
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meksička party salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Manastirski đuveč
Lignje s povrćem i smokvama
Turske pizze
Pizza s tunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Urbana pola
Voćna juha od višanja
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke