Meni Search

Ful nabrijana

Grill vratina u sendviču

Krem juha od tikvica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Riba u bijelom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Turske pizze
Rolice od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Lagana sarma
Piletina laganini
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s ribom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić u sendviču
Ražnjići od lososa
Pogača sa sardinom
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina na padelu
Odresci od morskog psa
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Sočna rebarca
Lazanje s lignjama
Fish&Chips u tortilji
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Teleći savici u umaku od grejpa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Svinjski file s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s manistrom u škartocu
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Pirjani kunić
Pohani tofu s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Okruglice u umaku od rajčice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetno meso i povrće iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Račići na posteljici od povrća
Janjetina s medom od kadulje
Delikatesna junetina na češki
Irska janjetina
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini shepherd's pie
Rajčica s kukuruzom
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Mini lazanje
Urbana pola
Mesne okruglice na ražnjiću
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Voćna juha od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni lonac
Piletina sa šafranom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Salata od liganja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina na kijevski način
Blagdanska rolada
Lungić s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Sendvič s avokadom
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brancinovo oko
Mediteranski kruščić s lovorom
Mediteranski špageti
Povrtni ražnjići
Ossobuco
Meso s repom
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjevene lignje
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Kaštelanski makaruni
Viška pogača
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza s tunom
Čarobna ljetna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke