Meni Search

Ful nabrijana

Grill vratina u sendviču

Piletina Kiev
Lignje s manistrom u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Viška pogača
Okruglice u umaku od rajčice
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Aromatizirani kruh
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s povrćem i smokvama
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Marinirana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje s lignjama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fileti lososa u finom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grickalica slanutak iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od blitve
Blagdanska rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prežgana juha
Svinjski file s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Delikatesna junetina na češki
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Proljetno meso i povrće iz woka
Krem juha od tikvica
Kunić na bijelo
Uzbudljivi kolač od blitve
Sendvič s avokadom
Turske pizze
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s ribom
Vege odresci s marinadom
Nadjevene lignje
Piletina na kijevski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza s tunom
Meksička party salata
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Irska janjetina
Urbana pola
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Čarobna ljetna piletina
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisna pečenka
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina laganini
Pečena piletina s limunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meso s repom
Sočna rebarca
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u bijelom umaku
Pizza sirni jastučići
Miješani grill
Janjetina na padelu
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Hrskavi trokuti
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill povrće na salatu
Mini lazanje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ossobuco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Lagana sarma
Povrtni lonac
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od tikvica
Hlebinska i pretepena juha
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Mediteranski špageti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke