Meni Search

Ful nabrijana

Grill vratina u sendviču

Salata s mora
Pirjani kunić
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Sendvič s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljetni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Rajčica s kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Piletina na kijevski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mediteranski špageti
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Grdobina s povrćem
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Povrtni ražnjići
Popečci od tikvica
Meso s repom
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Uzbudljivi kolač od blitve
Turske pizze
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Krem juha od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Belgija - Salade Liégeoise
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza s tunom
Mini shepherd's pie
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina laganini
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rolice od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Zabavni kineski ravioli
Odresci od morskog psa
Ramsteak u seksi umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina u pikantnoj šalši
Aromatizirani kruh
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje s lignjama
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Salata od liganja
Delikatesna junetina na češki
Lungić s povrćem
Ražnjići od lososa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ossobuco
Mirisna pečenka
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hlebinska i pretepena juha
Irska janjetina
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Urbana pola
Povrtni lonac
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Lignje s povrćem i smokvama
Viška pogača
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čarobna ljetna piletina
Riba u bijelom umaku
Miješani grill
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lagana sarma
Odresci u umaku s češnjakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Lignje s manistrom u škartocu
Pogača sa sardinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Račići na posteljici od povrća
Špageti s ribom
Fileti lososa u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke