Meni Search

Ful nabrijana

Grill vratina u sendviču

Grickalica slanutak iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Miješani grill
Pizza s tunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s povrćem i smokvama
Grill pirjana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Lungić s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kroketi od piletine
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski špageti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Delikatesna junetina na češki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Čarobna ljetna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina na kijevski način
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Turske pizze
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ossobuco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hlebinska i pretepena juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od tikvica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Račići na posteljici od povrća
Piletina laganini
Krem juha od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Viška pogača
Lignje s manistrom u škartocu
Ljetni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sendvič s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lagana sarma
Rajčica s kukuruzom
Rolice od blitve
Vege odresci s marinadom
Pogača sa sardinom
Sočna rebarca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s ribom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
Bugarska pita od krumpira
Lazanje s lignjama
Ramsteak u seksi umaku
Urbana pola
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Marinirana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Prežgana juha
Salata s mora
Šampinjoni u palačinki
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini shepherd's pie
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Meksička party salata
Ražnjići od lososa
Odresci od morskog psa
Grdobina s povrćem
Kaštelanski makaruni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Proljetno meso i povrće iz woka
Irska janjetina
Nadjevene lignje
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Fini gulaš od gljiva
Mirisna pečenka
Hrskavi trokuti
Meso s repom
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke