Meni Search

Ful nabrijana

Grill vratina u sendviču

Irska janjetina
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kobasica u pivu i pecivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Salata s mora
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata od liganja
Sočni pureći ražnjići
Urbana pola
Ossobuco
Marinirana piletina s roštilja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s manistrom u škartocu
Meso s repom
Riba u bijelom umaku
Rajčica s kukuruzom
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza s tunom
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna pureća rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Čarobna ljetna piletina
Račići na posteljici od povrća
Fini gulaš od gljiva
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Manastirski đuveč
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni lonac
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini shepherd's pie
Grdobina s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Turske pizze
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Prežgana juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina na kijevski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Pogača sa sardinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Voćna juha od višanja
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lazanje s lignjama
Kunić na bijelo
Mirisna pečenka
Meksička party salata
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hrskava pileća krilca
Miješani grill
Aromatizirani kruh
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza sirni jastučići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Zlatna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Vege odresci s marinadom
Rolice od blitve
Piletina laganini
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Špageti s ribom
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zabavni kineski ravioli
Mini lazanje
Hlebinska i pretepena juha
Pirjani kunić
Viška pogača
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski špageti
Sendvič s avokadom
Ljetni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke