Meni Search

Ful nabrijana

Grill vratina u sendviču

Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vege odresci s marinadom
Viška pogača
Mesne okruglice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od tikvica
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Rolice od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Lungić s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni lonac
Grdobina s povrćem
Špageti s ribom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od lososa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Manastirski đuveč
Krem juha od tikvica
Mirisna pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina na kijevski način
Hlebinska i pretepena juha
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Čarobna ljetna piletina
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Lagana sarma
Sočna rebarca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Miješani grill
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pogača sa sardinom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grickalica slanutak iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramsteak u seksi umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje s povrćem i smokvama
Delikatesna junetina na češki
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskava pileća krilca
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Lungić u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill povrće na salatu
Grill pirjana piletina s roštilja
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Kunić na bijelo
Lignje s manistrom u škartocu
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Piletina Kiev
Aromatizirani kruh
Irska janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci od morskog psa
Proljetna janjetina
Marinirana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Piletina laganini
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ossobuco
Zabavni kineski ravioli
Martinjska guska s hajdinom kašom
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Turske pizze
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Račići na posteljici od povrća
Lazanje s lignjama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Okruglice u umaku od rajčice
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini shepherd's pie
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje na šumskom rižotu
Salata od liganja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke