Meni Search

Superman

Grill vratina u sendviču

Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek i salata s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Riba u škartocu
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Macho hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
BBQ cheeseburger
Tuna burger
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mljevenim mesom
Vratina sa sezonskim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dip od južnog voća
Proljetna janjetina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s dagnjama
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Sočna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kokošja juha s požirakima
Velika Britanija - Pastirska pita
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani zamotuljci
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti mediteraneo
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Rižoto s tri vrste gljiva
Slatka patka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bruskete s povrćem
Svinjski file s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada s njokima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Koprivnički odojak
Obojeni hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjevene lignje
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći gulaš
Manastirski đuveč
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dječje lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavi trokuti
Tjestenina u finom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s grila
Lignje na šumskom rižotu
Teriyaki piletina
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni lungić
Finska - Juha s lososom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke