Meni Search

Superman

Grill vratina u sendviču

Popečci od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Piletina s mascarponeom
Blagdanska rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u pivu
Svinjski gulaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada s njokima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti na kineski način
Pileća prsa iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Fish&Chips u tortilji
Pohani zamotuljci
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Mirisna pureća rolada
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Riba u škartocu
Koprivnički odojak
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Pileći gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dječje lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Bruskete s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Macho hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s grilla
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
BBQ cheeseburger
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Srneći file na salatu
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mini lazanje
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kunić na bijelo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kokošja juha s požirakima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Tuna burger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s graškom
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti mediteraneo
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina u finom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dip od južnog voća
Ramstek i salata s roštilja
Pileća prsa punjena čvarcima
Brancinovo oko
Ljetni lungić
Obojeni hamburger
Piletina Kiev
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s kozjim sirom
Lazanje u tavi
Slatka patka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke