Meni Search

Superman

Grill vratina u sendviču

Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u pivu
Pohani zamotuljci
Kroketi od piletine
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisna pureća rolada
Pileći gulaš
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mljevenim mesom
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Popečci od cvjetače
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Macho hamburger
BBQ cheeseburger
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Svinjski file s grila
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riba u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada s njokima
Koprivnički odojak
Janjetina s medom od kadulje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuglice od riže i svježeg sira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignje na šumskom rižotu
Špageti mediteraneo
Ljetni ražnjići
Lazanje u tavi
Mini lazanje
Ljetni lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Tuna burger
Ramstek i salata s roštilja
Vratina sa sezonskim povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Brusketa s avokadom
Srneći file na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dip od južnog voća
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Bruskete od cvjetače
Zlatna piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Finska - Juha s lososom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani tofu s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s graškom
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Piletina s kozjim sirom
Ramstek s povrćem
Rebarca s grilla
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Svinjski gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavo pečeno pile
Proljetna janjetina
Slatka patka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižoto s dagnjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pureća rolada s mlincima
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Tjestenina u finom umaku
Kokošja juha s požirakima
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke