Meni Search

Superman

Grill vratina u sendviču

Brownie s kajenskim paprom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete s povrćem
Riba u škartocu
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti mediteraneo
Koprivnički odojak
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski gulaš
Kokošja juha s požirakima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći gulaš
Dip od južnog voća
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u pivu
Ramstek i salata s roštilja
Hrskava pileća krilca
Srneći file na salatu
Popečci od cvjetače
Dječje lazanje
Lazanje u tavi
Proljetna janjetina
Bruskete od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani tofu s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Macho hamburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s kozjim sirom
Pureća rolada s mlincima
Vratina sa sezonskim povrćem
Pohani zamotuljci
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina s medom od kadulje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slatka patka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Pileća prsa iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Skandinavske rolice s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s graškom
Tjestenina u finom umaku
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Mirisna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina Kiev
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Špageti na kineski način
Svinjski file s grila
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Pašticada s njokima
Svinjski file s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke