Meni Search

Superman

Grill vratina u sendviču

Ramstek i salata s roštilja
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini lazanje
Macho hamburger
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Koprivnički odojak
Popečci od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Hrskavi trokuti
Svinjski file s grila
Brownie s kajenskim paprom
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kaštelanski makaruni
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Obojeni hamburger
Brancinovo oko
Špageti mediteraneo
Sočni pureći ražnjići
Bruskete s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pureća rolada s mlincima
Tjestenina u finom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni lungić
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Pizza sirni jastučići
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Srneći file na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Riba u škartocu
Dip od južnog voća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Blagdanska rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ cheeseburger
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mirisna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Kokošja juha s požirakima
Tuna burger
Pileća prsa punjena čvarcima
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Svinjski gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina sa šafranom
Rebarca s graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pašticada s njokima
Brusketa s avokadom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kroketi od piletine
Lungić s toplom salatom od šparoga
Nadjevene lignje
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Piletina s nadjevom od ajvara
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s kozjim sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa sezonskim povrćem
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke