Meni Search

Superman

Grill vratina u sendviču

Hrskavi trokuti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brownie s kajenskim paprom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek i salata s roštilja
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna pureća rolada
Pašticada s njokima
Koprivnički odojak
Goveđa rebarca sa zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u pivu
Ljetni lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Svinjski file s grila
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pizza sirni jastučići
Slatka patka
Rebarca s grilla
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Nadjevene lignje
Finska - Juha s lososom
Rebarca s graškom
Svinjski gulaš
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete s povrćem
Dječje lazanje
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Riba u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Piletina s nadjevom od ajvara
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Pileća prsa iz pećnice
Kunić na bijelo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Obojeni hamburger
Popečci od cvjetače
Salata s mljevenim mesom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileći gulaš
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u aromatičnom omotaču
Skandinavske rolice s cimetom
Teriyaki piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ cheeseburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Macho hamburger
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kokošja juha s požirakima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani zamotuljci
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Mladi krumpir s ajvarom
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke