Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Rižoto s dagnjama
Dip od južnog voća
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete s povrćem
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Cous-cous s povrćem
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s povrćem
Lignji po gosposki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Rebarca s graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Bakalar s krumpirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći savici u umaku od grejpa
Riblji ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Pogača sa sardinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Finska - Juha s lososom
Pohani zamotuljci
Slatka patka
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s grilla
Brownie s kajenskim paprom
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Brudet
Pašticada voli penne a ti mene
Mladi krumpir s ajvarom
Mirisna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Salata s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje na šumskom rižotu
Dječje lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teriyaki piletina
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni lungić
BBQ cheeseburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa punjena čvarcima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Manastirski đuveč
Pileći gulaš
Tuna burger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina na padelu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Energetske kuglice s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirane srdele
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
Bouillabaisse
Orada s krumpirom i mladim lukom
Male teleće pitice
Punjena teleća prsa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Srneći file na salatu
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti mediteraneo
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s grila
Lazanje u tavi
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke