Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Mirisna pureća rolada
Rebarca s grilla
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bakalar s krumpirom
Bruskete s povrćem
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Marinirane srdele
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskava pileća krilca
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s kozjim sirom
Ramstek s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Odresci u umaku s češnjakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći gulaš
Piletina u pivu
Riba u škartocu
BBQ cheeseburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Slatka patka
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći savici u umaku od grejpa
Punjena teleća prsa
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brudet
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Male teleće pitice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bouillabaisse
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Skandinavske rolice s cimetom
Tuna burger
Piletina Kiev
Lungić s toplom salatom od šparoga
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Srneći file na salatu
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata s mljevenim mesom
Finska - Juha s lososom
Rižoto s dagnjama
Piletina s mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Pašticada voli penne a ti mene
Špageti mediteraneo
Proljetna janjetina
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Lazanje u tavi
Obojeni hamburger
Gulaš od oslića i povrća
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Zlatna piletina
Špageti na kineski način
Pileći bataci s umakom od luka
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
Lignji po gosposki
Riblji ražnjići
Mini shepherd's pie
Šampinjoni u palačinki
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s grila
Janjetina s medom od kadulje
Pohani zamotuljci
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kaštelanski makaruni
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s graškom
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Teriyaki piletina
Dip od južnog voća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke