Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni ražnjići
Popečci od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Manastirski đuveč
Piletina u aromatičnom omotaču
Pogača sa sardinom
Lazanje u tavi
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Pureća rolada s mlincima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s kozjim sirom
Kaštelanski makaruni
Špageti mediteraneo
Punjena teleća prsa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teriyaki piletina
Mini lazanje
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
BBQ cheeseburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Obojeni hamburger
Hrskavi trokuti
Bruskete s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Energetske kuglice s kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete od cvjetače
Dip od južnog voća
Bakalar s krumpirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cous-cous s povrćem
Rebarca s graškom
Piletina sa šafranom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Ramstek s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Marinirane srdele
Piletina u pivu
Brudet
Proljetna janjetina
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s grila
Rižini ravioli s mozzarellom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Riblji ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Slatka patka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Tuna burger
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina na padelu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bouillabaisse
Gulaš od oslića i povrća
Brancinovo oko
Lignji po gosposki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brownie s kajenskim paprom
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Srneći file na salatu
Pašticada voli penne a ti mene
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski gulaš
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke