Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Ramstek s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Lignji po gosposki
Piletina sa šafranom
Pileći bataci s umakom od luka
Cous-cous s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dip od južnog voća
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s grilla
Šampinjoni u palačinki
Brownie s kajenskim paprom
Skandinavske rolice s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini shepherd's pie
Bouillabaisse
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatka patka
Sočna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Obojeni hamburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni lungić
Špageti mediteraneo
Rižoto s dagnjama
Bruskete s povrćem
Svinjski file s grila
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Marinirane srdele
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete od cvjetače
Male teleće pitice
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s graškom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Piletina s kozjim sirom
Popečci od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Brudet
Orada s krumpirom i mladim lukom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavi trokuti
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Piletina u aromatičnom omotaču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Manastirski đuveč
Pogača sa sardinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bakalar s krumpirom
Kuglice od riže i svježeg sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Riblji ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Riba u škartocu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Energetske kuglice s kurkumom
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Bugarska pita od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Gulaš od oslića i povrća
Punjena teleća prsa
Svinjski file s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Finska - Juha s lososom
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Tuna burger
Salata s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani zamotuljci
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini lazanje
Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Blagdanska rolada
Mirisna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke