Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s kozjim sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s tri vrste gljiva
Špageti na kineski način
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ cheeseburger
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Pureća rolada s mlincima
Piletina u pivu
Špageti mediteraneo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Slatka patka
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s grilla
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kaštelanski makaruni
Rebarca s graškom
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Rižini ravioli s mozzarellom
Brudet
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bakalar s krumpirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Marinirane srdele
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Punjena teleća prsa
Ljetni lungić
Svinjski gulaš
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Dip od južnog voća
Šampinjoni u palačinki
Dječje lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Srneći file na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Skandinavske rolice s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignji po gosposki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Lazanje u tavi
Goveđa rebarca sa zeljem
Riblji ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s grila
Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Obojeni hamburger
Proljetna janjetina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći gulaš
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Pašticada voli penne a ti mene
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
Mini shepherd's pie
Finska - Juha s lososom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Riba u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Gulaš od oslića i povrća
Male teleće pitice
Cous-cous s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Teriyaki piletina
Bouillabaisse
Ramstek s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete od cvjetače
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke