Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Špageti mediteraneo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete s povrćem
Teriyaki piletina
Pohani tofu s povrćem
Bouillabaisse
Meksička party salata
Pileći gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini shepherd's pie
Tuna burger
Male teleće pitice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riblji ražnjići
Piletina s mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
Energetske kuglice s kurkumom
Pizza sirni jastučići
Gulaš od oslića i povrća
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete od cvjetače
Salata s mljevenim mesom
Pohani zamotuljci
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni lungić
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavo pečeno pile
Dječje lazanje
Piletina Kiev
BBQ cheeseburger
Cous-cous s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s tri vrste gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramsteak u seksi umaku
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s grila
Mirisna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Sočni pureći ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slatka patka
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirane srdele
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s graškom
Pašticada voli penne a ti mene
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brudet
Ramstek s povrćem
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s dagnjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Finska - Juha s lososom
Dip od južnog voća
Pileća prsa punjena čvarcima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s grilla
Svinjski gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s kozjim sirom
Šampinjoni u palačinki
Bakalar s krumpirom
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riba u škartocu
Obojeni hamburger
Lignji po gosposki
Punjena teleća prsa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Manastirski đuveč
Srneći file na salatu
Popečci od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke