Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Teriyaki piletina
Rebarca s graškom
Piletina u aromatičnom omotaču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Male teleće pitice
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Svinjski file s grila
Ramsteak u seksi umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s grilla
Roštilj s umakom Romesco
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Riba u škartocu
Bakalar s krumpirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bouillabaisse
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Velika Britanija - Pastirska pita
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Skandinavske rolice s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskavo pečeno pile
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignje na šumskom rižotu
Brudet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Bruskete s povrćem
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s dagnjama
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći savici u umaku od grejpa
Obojeni hamburger
Riblji ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatka patka
Teleći odresci u umaku od višanja
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Kroketi od piletine
Ljetni lungić
Marinirane srdele
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Tuna burger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci s umakom od kupina
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Špageti mediteraneo
Popečci od cvjetače
Piletina sa šafranom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Blagdanska rolada
Punjena teleća prsa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski gulaš
Lignji po gosposki
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Špageti na kineski način
Srneći file na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke