Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Svinjski gulaš
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina sa šafranom
Rižini ravioli s mozzarellom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirane srdele
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Male teleće pitice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lazanje u tavi
Ljetni lungić
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s tri vrste gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci s umakom od kupina
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Kaštelanski makaruni
Mirisna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Obojeni hamburger
Riblji ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Pileći gulaš
Piletina u pivu
Piletina u aromatičnom omotaču
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Skandinavske rolice s cimetom
Slatka patka
Bouillabaisse
Brusketa s avokadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teriyaki piletina
Šampinjoni u palačinki
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Pogača sa sardinom
Piletina s kozjim sirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pureća rolada s mlincima
Bakalar s krumpirom
Punjena teleća prsa
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pizza sirni jastučići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavo pečeno pile
Zlatna piletina
Cous-cous s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pašticada voli penne a ti mene
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s graškom
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Srneći file na salatu
Kroketi od piletine
Gulaš od oslića i povrća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Brudet
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti mediteraneo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Finska - Juha s lososom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s grilla
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke