Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Popečci od cvjetače
Dječje lazanje
Pileći gulaš
Piletina s mascarponeom
Srneći file na salatu
Piletina Kiev
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brudet
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski gulaš
Dip od južnog voća
Ljetni ražnjići
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek s povrćem
Cous-cous s povrćem
Ljetni lungić
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s tri vrste gljiva
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Mirisna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bouillabaisse
Riblji ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pureća rolada s mlincima
Punjena teleća prsa
BBQ cheeseburger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tuna burger
Bruskete s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lignji po gosposki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Obojeni hamburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Pohani zamotuljci
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina sa šafranom
Slatka patka
Bakalar s krumpirom
Skandinavske rolice s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Goveđa rebarca sa zeljem
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s grilla
Brownie s kajenskim paprom
Rižini ravioli s mozzarellom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Gulaš od oslića i povrća
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti mediteraneo
Rebarca s graškom
Riba u škartocu
Bruskete od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Pogača sa sardinom
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s grila
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci s umakom od kupina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brancinovo oko
Marinirane srdele
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke