Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetna janjetina
Ljetni lungić
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s grila
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Male teleće pitice
Bruskete s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u aromatičnom omotaču
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pureća rolada
Pogača sa sardinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tuna burger
Pohani zamotuljci
Marinirane srdele
Popečci od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Salata s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Brudet
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dip od južnog voća
Lazanje u tavi
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u pivu
Rižini ravioli s mozzarellom
Meksička party salata
Bouillabaisse
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s dagnjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Slatka patka
Bakalar s krumpirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti mediteraneo
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Bruskete od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti na kineski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s graškom
Šampinjoni u palačinki
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od oslića i povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pureća rolada s mlincima
Manastirski đuveč
Pileći gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Riblji ražnjići
Lignji po gosposki
Riba u škartocu
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
BBQ cheeseburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s grilla
Obojeni hamburger
Piletina s mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočni pureći ražnjići
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dječje lazanje
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Punjena teleća prsa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci s umakom od kupina
Teriyaki piletina
Brownie s kajenskim paprom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pašticada voli penne a ti mene
Pohani tofu s povrćem
Svinjski gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke