Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Marinirane srdele
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti na kineski način
Janjetina s medom od kadulje
Cous-cous s povrćem
Dip od južnog voća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti mediteraneo
Pogača sa sardinom
Energetske kuglice s kurkumom
Bruskete s povrćem
Lignji po gosposki
Skandinavske rolice s cimetom
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni lungić
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Piletina u pivu
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižoto s dagnjama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Blagdanska rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brancinovo oko
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brownie s kajenskim paprom
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete od cvjetače
Riba u škartocu
Riblji ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Rebarca s grilla
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje u tavi
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Obojeni hamburger
Piletina s mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Svinjski file s grila
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Srneći file na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina u aromatičnom omotaču
Brudet
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Velika Britanija - Pastirska pita
Šampinjoni u palačinki
Bakalar s krumpirom
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od oslića i povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Punjena teleća prsa
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Roštilj s umakom Romesco
Rižini ravioli s mozzarellom
Finska - Juha s lososom
Bouillabaisse
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teriyaki piletina
Mirisna pureća rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Rebarca s graškom
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavo pečeno pile
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Svinjski gulaš
Male teleće pitice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke