Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Bouillabaisse
Brudet
Riblji ražnjići
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Gulaš od oslića i povrća
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavo pečeno pile
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Energetske kuglice s kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s grila
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Svinjski gulaš
Slatka patka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina sa šafranom
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Riba u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Punjena teleća prsa
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Velika Britanija - Pastirska pita
Finska - Juha s lososom
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Dip od južnog voća
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignji po gosposki
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Sočna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti na kineski način
Piletina s mascarponeom
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Cous-cous s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada voli penne a ti mene
Zlatna piletina
Ljetni ražnjići
Rižoto s dagnjama
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Manastirski đuveč
Rižini ravioli s mozzarellom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Mirisna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Marinirane srdele
Piletina u pivu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Odresci s umakom od kupina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s graškom
Kaštelanski makaruni
Salata s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ cheeseburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani zamotuljci
Bakalar s krumpirom
Rebarca s grilla
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s kozjim sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pureća rolada s mlincima
Brownie s kajenskim paprom
Teriyaki piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti mediteraneo
Male teleće pitice
Pogača sa sardinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke