Meni Search

Lagana depra

Grill vratina u sendviču

Kineska juha s račićima i gljivama
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Pohani zamotuljci
Salata sa skutom
Mediteranska rapsodija
Grill pirjana piletina s roštilja
Palamida s čilijem i mangom
Pečena piletina s limunom
Pileća prsa iz pećnice
Slatki lungić
Punjene tikve
Sočni pureći ražnjići
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zimski punč
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrenovke u panceti
Lazanje u tavi
Juha od rikule i račića
Sunčani užitak mediterana
Tjestenina fuži s tartufima
Tjestenina u finom umaku
Španjolski migas s bundevom
Riblja juha s Malte
Glazirana patka s umakom od jabuka
Govedina s lukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od quinoe i povrća
Marokanska salata s cous-cousom
Juha od bundeve s jabukom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Caponata alla Podravka
Fino varivo v loncu
Rajčica s kukuruzom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pita s crnim pivom
Salata s okruglicama od sira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Crveno ljetno varivo
Uzbudljivi kolač od blitve
Rebarca s grilla
Juha od kelja sa sirom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marinirana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Blagdanski rižoto s bakalarom
Švicarska juha sa sirom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pileći štapići u ketchupu
Pečena janjetina s bademima
Prežgana juha
Riba u bijelom umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohana skuta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mirisni prilog iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Dalmatinska simfonija
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Umak od limete (Molho de limao)
File steak na povrću
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Singapurski ljuti omlet
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Cous-cous s povrćem
Rižoto tortice
Povrtni ražnjići
Pileća krilca s Coca-Colom
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teriyaki piletina
Špageti s acetom balsamicom
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskava pileća krilca
Piletina s pistacijama
Pohane paprike
Slasni BBQ burgeri
Uskršnja šunka na zabavan način
Fina pikantna piletina
Rosti
Špinatova juha s feta sirom
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskave tortice od krumpira
Nadjevene lignje
Ciganski odrezak
Teletina s pirjanim povrćem
Ražnjići od lososa
Šampinjoni u palačinki
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina na tajlandski način
Bugarska pita od krumpira
Juha od gljiva
Sočna aromatična torta
Lungić u sendviču
Piletina s povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Dip od južnog voća
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Palačinke s nadjevom od riže
Dječje lazanje
Mesne okruglice
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od bulgura s umakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riža s tunom
Polupunjene paprike
Voćna salata s piletinom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata od tune i krastavaca
Piletina s mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Biftek rolice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Grčka seljačka salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni poriluk
BBQ Steak & chips
Špageti na kineski način
Povrtni lonac
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Svinjski gulaš
Čarobna ljetna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
Zabavni kineski ravioli
Dagnje na buzaru
Grill oslić u aromatičnoj korici
Senf s paprikama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto na španjolski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Empanade s pestom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke