Meni Search

Luda k'o šiba

Grill vratina u sendviču

Roštilj s umakom Romesco
Pirjani kunić
Pečena piletina s limunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Sunčani užitak mediterana
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marinirano svinjsko pečenje
Palamida s čilijem i mangom
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza s tunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetna janjetina
Marinirana pileća krilca s povrćem
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskave tortice od krumpira
Patka s mlincima
Hrskavi trokuti
Aromatizirani kruh
Slasni BBQ burgeri
Brancinovo oko
Orada s krumpirom i mladim lukom
Marokanska salata s cous-cousom
Pileći gulaš
Lungić u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Medeni teleći kotleti
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani zamotuljci
Svinjski file s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Cipar - Lungić na ciparski
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Vratina s roštilja
Meksička party salata
Fiš paprikaš
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Juha od bundeve s jabukom
Palačinke s nadjevom od riže
Irska janjetina
Riblja juha s Malte
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavo pečeno pile
Mini shepherd's pie
Velika Britanija - Pastirska pita
Kotlovina
Špageti s pistacijama
Grill povrće na salatu
Srneći file na salatu
Zapečena ricotta
Polupunjene paprike
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti na kineski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Piletina s mascarponeom
Jakobove kapice s umakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Krem juha sa sjemenkama
Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Pašticada s njokima
Piletina sa šafranom
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantne mazalice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u pivu
Dječje lazanje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohana skuta
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teletina s pirjanim povrćem
Kotleti u pivskom umaku
Prežgana juha
Male teleće pitice
Teriyaki piletina
Bugarska pita od krumpira
Pašticada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke