Meni Search

Luda k'o šiba

Grill vratina u sendviču

Piletina s nadjevom od ajvara
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Irska janjetina
Pašticada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kineska juha s račićima i gljivama
Dječje lazanje
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lungić u sendviču
Hrskave tortice od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočni pureći ražnjići
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Špageti s pistacijama
Sendvič s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cous-cous s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi trokuti
Fiš paprikaš
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Krem juha sa sjemenkama
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Tuna burger
Vratina s roštilja
Brownie s kajenskim paprom
Palamida s čilijem i mangom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kotleti u pivskom umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Srneći file na salatu
Piletina sa šafranom
Male teleće pitice
Zabavni kineski ravioli
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Aromatizirani kruh
Blagdanska rolada
Marokanska salata s cous-cousom
Sunčani užitak mediterana
Lignje s povrćem i smokvama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pizza s tunom
Palačinke s nadjevom od riže
Špageti na kineski način
Riblja juha s Malte
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Teletina s pirjanim povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Pohana skuta
Nadjevene lignje
Šampinjoni u palačinki
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani zamotuljci
Patka s mlincima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jakobove kapice s umakom
Medeni teleći kotleti
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Mirisna pureća rolada
Cipar - Lungić na ciparski
Marinirana pileća krilca s povrćem
Marinirano svinjsko pečenje
Slasni BBQ burgeri
Piletina s mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kotlovina
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantne mazalice
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći gulaš
Zapečena ricotta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke