Meni Search

Superwoman

Gulaš od oslića i povrća

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Energetske kuglice s kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s graškom
Bakalar s krumpirom
Marinirane srdele
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
Goveđa rebarca sa zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti mediteraneo
Piletina s kozjim sirom
Pašticada voli penne a ti mene
Proljetna janjetina
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni lungić
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u pivu
Kuglice od riže i svježeg sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Pogača sa sardinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Brudet
Šampinjoni u palačinki
Lignji po gosposki
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mini shepherd's pie
Bruskete od cvjetače
Meksička party salata
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Bugarska pita od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani zamotuljci
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dječje lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavi trokuti
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u škartocu
Bouillabaisse
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Obojeni hamburger
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
Riblji ražnjići
Dip od južnog voća
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s grilla
Slatka patka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mljevenim mesom
Mirisna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Piletina Kiev
Piletina s mascarponeom
Male teleće pitice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Finska - Juha s lososom
Svinjski gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
BBQ cheeseburger
Punjena teleća prsa
Kunić na bijelo
Rižoto s dagnjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Popečci od cvjetače
Odresci u umaku s češnjakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Gulaš od oslića, krumpira i tikvica s podlogom od rajčice i maslinova ulja pravi je izbor za blagdanski stol.

Sastojci

600 g svježeg fileta oslića
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
150 g luka
2 stabljike celera
120 g mrkve
300 g krumpira
1 žuta paprika (150 g)
2 lista Lovora Podravka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
200 ml Passate Podravka
2 Temeljca za riblja jela Podravka
150 g Zamrznutog graška Podravka
250 g tikvice
1 limun
1 žličica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 File oslića narežite na komade, začinite Vegetom mediteran, prelijte maslinovim uljem i obložite limunom narezanim na tanke ploške.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno narezani luk, narezanu stabljiku celera i lagano pržite dok ne omekšaju.
  • 3 Zatim dodajte na ploške narezanu mrkvu, krumpir i žutu papriku na kockice. Popecite dok povrće ne omekša pa dodajte sjeckanu rajčicu i passatu.
  • 4 Podlijte s oko 500 ml vode, dodajte dva temeljca za riblja jela i pustite da sve zajedno kuha 7-8 minuta dok povrće lagano ne omekša, a zatim dodajte lovor, grašak i tikvice narezane na kocke.
  • 5 Kad zavrije, nakon nekoliko minuta dodajte prethodno pripremljene komade oslića. Kuhajte još 5 minuta, pa uklonite s vatre i ostavite poklopljeno pet minuta, pa servirajte.

Savjet

Umjesto oslića možete upotrijebiti i filete neke druge bijele ribe.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 593.13 74 74
Kalcij mg 149.82 15 15
Kalij mg 2266.82 61 61
Pantotenska kiselina mg 2.98 43 43
Niacin mg 26.99 193 135
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 20331.82 508 407
Sol g 0.57 0 0
Bjelančevine g 45.34 - -
Vlakna g 12.94 - -
Ugljikohidrati g 51.13 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.91 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 19.39 - -
- zasićene masne kiseline g 5.2 - -
Masti g 31.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke