Meni Search

Superwoman

Gulaš od oslića i povrća

Bouillabaisse
Lignje na šumskom rižotu
Slatka patka
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ cheeseburger
Dip od južnog voća
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s dagnjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Riblji ražnjići
Lignji po gosposki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Ljetni ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Punjena teleća prsa
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cous-cous s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Salata s mljevenim mesom
Špageti na kineski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kruh od cvjetače s kurkumom
Manastirski đuveč
Lazanje u tavi
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Bakalar s krumpirom
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni lungić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Pohani zamotuljci
Janjetina s medom od kadulje
Pileći gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kunić na bijelo
Hrskavo pečeno pile
Ramstek s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u škartocu
Bruskete od cvjetače
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s graškom
Grill vratina u sendviču
Male teleće pitice
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s tri vrste gljiva
Tuna burger
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete s povrćem
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Mirisna pureća rolada
Bugarska pita od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Marinirane srdele
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Brudet
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Obojeni hamburger
Srneći file na salatu
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brownie s kajenskim paprom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Dječje lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Svinjski file s grila
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Gulaš od oslića, krumpira i tikvica s podlogom od rajčice i maslinova ulja pravi je izbor za blagdanski stol.

Sastojci

600 g svježeg fileta oslića
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
150 g luka
2 stabljike celera
120 g mrkve
300 g krumpira
1 žuta paprika (150 g)
2 lista Lovora Podravka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
200 ml Passate Podravka
2 Temeljca za riblja jela Podravka
150 g Zamrznutog graška Podravka
250 g tikvice
1 limun
1 žličica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 File oslića narežite na komade, začinite Vegetom mediteran, prelijte maslinovim uljem i obložite limunom narezanim na tanke ploške.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno narezani luk, narezanu stabljiku celera i lagano pržite dok ne omekšaju.
  • 3 Zatim dodajte na ploške narezanu mrkvu, krumpir i žutu papriku na kockice. Popecite dok povrće ne omekša pa dodajte sjeckanu rajčicu i passatu.
  • 4 Podlijte s oko 500 ml vode, dodajte dva temeljca za riblja jela i pustite da sve zajedno kuha 7-8 minuta dok povrće lagano ne omekša, a zatim dodajte lovor, grašak i tikvice narezane na kocke.
  • 5 Kad zavrije, nakon nekoliko minuta dodajte prethodno pripremljene komade oslića. Kuhajte još 5 minuta, pa uklonite s vatre i ostavite poklopljeno pet minuta, pa servirajte.

Savjet

Umjesto oslića možete upotrijebiti i filete neke druge bijele ribe.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 593.13 74 74
Kalcij mg 149.82 15 15
Kalij mg 2266.82 61 61
Pantotenska kiselina mg 2.98 43 43
Niacin mg 26.99 193 135
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 20331.82 508 407
Sol g 0.57 0 0
Bjelančevine g 45.34 - -
Vlakna g 12.94 - -
Ugljikohidrati g 51.13 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.91 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 19.39 - -
- zasićene masne kiseline g 5.2 - -
Masti g 31.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke