Meni Search

Gladan kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Teletina s pirjanim povrćem
Mesne okruglice u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Pašticada s njokima
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s bižima
Umak od limete (Molho de limao)
Hrenovke u panceti
Mesna rolada u tijestu
Ramsteak u seksi umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vegetarijanski čips
Kotlovina
Quiche od bundeve, sira i luka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pizza sirni jastučići
Tortilje pikant
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pureći hamburger
Slatko twist pile
Meso u woku na indonezijski način
Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Macho hamburger
Govedina s lukom
Svinjski medaljoni s kestenima
Sarma sa suhim mesom
Španjolski migas s bundevom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fish&Chips u tortilji
Medeni teleći kotleti
Punjena pečenka u vinu
Odresci s umakom od kupina
Mediteranski kruščić s lovorom
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Vratina s roštilja
Miješani grill
Varivo od kelja i teletine
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski gulaš
Kuhana govedina s umakom od hrena
Odresci u paketiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Fino začinjena piletina
Ramstek s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s tikvicama
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Skandinavske rolice s cimetom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slatki lungić
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća krilca s roštilja
Povrtni lonac
Biftek rolice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Punjeni kelj s plodovima mora
Pileća prsa iz pećnice
Slasni BBQ burgeri
Puretina s jabukom iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočna Wellington pečenka
Lazanje u tavi
Krumpiri u kaputiću od pancete
Fino varivo v loncu
Pikantni gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Obojeni hamburger
Ciganski odrezak
Patka s mlincima
Sočna rebarca
Polpete od oslića
Svinjski kotleti s povrćem
Neobične punjene paprike
Pileća prsa s crnim tartufom
Piletina u egzotičnom umaku
Gorički povrtni lonac
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke