Meni Search

Gladan kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Neobične punjene paprike
Pašticada s njokima
Odresci u umaku s češnjakom
Ciganski odrezak
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Tortilje pikant
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pureća rolada s mlincima
Biftek rolice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrenovke u panceti
Svinjski medaljoni s kestenima
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Španjolski migas s bundevom
Pikantni gulaš
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci s umakom od kupina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileća krilca s roštilja
Piletina u egzotičnom umaku
Quiche od bundeve, sira i luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Slasni BBQ burgeri
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fino varivo v loncu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni lonac
Sočna Wellington pečenka
Krumpiri u kaputiću od pancete
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Punjeni kelj s plodovima mora
Slatko twist pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Vegetarijanski čips
Punjena pečenka u vinu
Kuhano meso s umakom od hrena
Skandinavske rolice s cimetom
Miješani grill
Tuna burger
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileća prsa s crnim tartufom
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Patka s mlincima
Slatki lungić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s lukom
Svinjski kotleti s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Polpete od oslića
Vratina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Gorički povrtni lonac
Odresci u paketiću
Mesna rolada u tijestu
Medeni teleći kotleti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s nadjevom od ajvara
Slasni burger sa slaninom i sirom
Špageti s tikvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice u umaku
Janjetina s bižima
Lazanje u tavi
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Teletina s pirjanim povrćem
Sočna rebarca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rebarca s grilla
Pureći hamburger
Sarma sa suhim mesom
Macho hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Fino začinjena piletina
Meso u woku na indonezijski način
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Varivo od kelja i teletine
Puretina s jabukom iz pećnice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pileća prsa iz pećnice
Kotlovina
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke