Meni Search

Gladan kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice u umaku
Meso u woku na indonezijski način
Neobične punjene paprike
Fino začinjena piletina
Kotlovina
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Janjetina s bižima
Sočna rebarca
Pureći hamburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ciganski odrezak
Govedina s lukom
Odresci s umakom od kupina
Slatki lungić
Varivo od kelja i teletine
Odresci u umaku s češnjakom
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slasni burger sa slaninom i sirom
Punjena pečenka u vinu
Umak od limete (Molho de limao)
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočna Wellington pečenka
Medeni teleći kotleti
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća krilca s roštilja
Mesna rolada u tijestu
Janjetina na padelu
Povrtni lonac
Pureća rolada s mlincima
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Puretina s jabukom iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Punjeni kelj s plodovima mora
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpiri u kaputiću od pancete
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa iz pećnice
Miješani grill
Piletina s nadjevom od ajvara
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Hrenovke u panceti
Macho hamburger
Piletina u pivu
Fino varivo v loncu
Piletina u egzotičnom umaku
Lazanje u tavi
Skandinavske rolice s cimetom
Tortilje pikant
Slasni BBQ burgeri
Obojeni hamburger
Tuna burger
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Gorički povrtni lonac
Sarma sa suhim mesom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vratina s roštilja
Španjolski migas s bundevom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u paketiću
Svinjski gulaš
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa s crnim tartufom
Pizza sirni jastučići
Patka s mlincima
Mediteranski kruščić s lovorom
Quiche od bundeve, sira i luka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski medaljoni s kestenima
Biftek rolice
Vegetarijanski čips
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s grilla
Pikantni gulaš
Pašticada s njokima
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Kuhana govedina s umakom od hrena
Špageti s tikvicama
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Svinjski kotleti s povrćem
Slatko twist pile
Polpete od oslića
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke