Meni Search

Gladan kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Patka s mlincima
Varivo od kelja i teletine
Špageti s tikvicama
Svinjski gulaš
Španjolski migas s bundevom
Ramsteak u seksi umaku
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Medeni teleći kotleti
Miješani grill
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina s nadjevom od ajvara
Meso u woku na indonezijski način
Rebarca s grilla
Tuna burger
Tortilje pikant
Piletina u pivu
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Svinjski medaljoni s kestenima
Piletina u egzotičnom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Povrtni lonac
Ciganski odrezak
Quiche od bundeve, sira i luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mladi krumpir s ajvarom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vegetarijanski čips
Pileća prsa iz pećnice
Kotlovina
Ramstek s povrćem
Pureći hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Slatki lungić
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Mesne okruglice u umaku
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća krilca s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s pirjanim povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Pileća prsa s crnim tartufom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesna rolada u tijestu
Hrenovke u panceti
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Fino začinjena piletina
Slasni burger sa slaninom i sirom
Gorički povrtni lonac
Lazanje u tavi
Sočna rebarca
Odresci u paketiću
Svinjski kotleti s povrćem
Krumpiri u kaputiću od pancete
Biftek rolice
Slatko twist pile
Janjetina s bižima
Janjetina na padelu
Pikantni gulaš
Sarma sa suhim mesom
Govedina s lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna Wellington pečenka
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Pašticada s njokima
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slasni BBQ burgeri
Punjeni kelj s plodovima mora
Neobične punjene paprike
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Polpete od oslića
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s medom od kadulje
Fino varivo v loncu
Macho hamburger
Vratina s roštilja
Skandinavske rolice s cimetom
Puretina s jabukom iz pećnice
Punjena pečenka u vinu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke