Meni Search

Gladan kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Vegetarijanski čips
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski kotleti s povrćem
Meso u woku na indonezijski način
Quiche od bundeve, sira i luka
Punjeni kelj s plodovima mora
Španjolski migas s bundevom
Neobične punjene paprike
Pikantni gulaš
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Kotlovina
Slasni BBQ burgeri
Obojeni hamburger
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni lonac
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramsteak u seksi umaku
Tortilje pikant
Govedina s lukom
Janjetina s bižima
Teletina s pirjanim povrćem
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sarma sa suhim mesom
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Pureći hamburger
Puretina s jabukom iz pećnice
Hrenovke u panceti
Svinjski medaljoni s kestenima
Tuna burger
Odresci u paketiću
Glazirana patka s umakom od jabuka
Kuhana govedina s umakom od hrena
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rebarca s grilla
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slasni burger sa slaninom i sirom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u egzotičnom umaku
Fino varivo v loncu
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatko twist pile
BBQ svinjska rebarca u foliji
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Varivo od kelja i teletine
Piletina s nadjevom od ajvara
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa iz pećnice
Pileća krilca s roštilja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vratina s roštilja
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti s tikvicama
Ramstek s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Mladi krumpir s ajvarom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Ciganski odrezak
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Krumpiri u kaputiću od pancete
Mesne okruglice u umaku
Svinjski gulaš
Sočna Wellington pečenka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa s crnim tartufom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Sočna rebarca
Slatki lungić
Macho hamburger
Pašticada s njokima
Medeni teleći kotleti
Pureća rolada s mlincima
Fino začinjena piletina
Polpete od oslića
Mesna rolada u tijestu
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Patka s mlincima
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Piletina u pivu
Gorički povrtni lonac
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Punjena pečenka u vinu
Biftek rolice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke