Meni Search

Gladan kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa iz pećnice
Teletina s pirjanim povrćem
Puretina s jabukom iz pećnice
Miješani grill
Pileća krilca s roštilja
Ramstek s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Hrenovke u panceti
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Janjetina na padelu
Punjeni kelj s plodovima mora
Kuhana govedina s umakom od hrena
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Fino varivo v loncu
Slatko twist pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u egzotičnom umaku
Polpete od oslića
Macho hamburger
Krumpiri u kaputiću od pancete
Mediteranski kruščić s lovorom
Ciganski odrezak
Slasni burger sa slaninom i sirom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Quiche od bundeve, sira i luka
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Gorički povrtni lonac
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s tikvicama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Odresci u paketiću
Ramsteak u seksi umaku
Punjena pečenka u vinu
Fino začinjena piletina
Povrtni lonac
Govedina s lukom
Slasni BBQ burgeri
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Varivo od kelja i teletine
Pikantni gulaš
Rebarca s grilla
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Lazanje u tavi
Kotlovina
Neobične punjene paprike
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meso u woku na indonezijski način
Piletina u pivu
Svinjski gulaš
Vegetarijanski čips
Svinjski kotleti s povrćem
Slatki lungić
Pileća prsa s crnim tartufom
Janjetina s bižima
Medeni teleći kotleti
Biftek rolice
Svinjski medaljoni s kestenima
Odresci s umakom od kupina
Sočna rebarca
Pašticada s njokima
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mladi krumpir s ajvarom
Pureći hamburger
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Mesna rolada u tijestu
Mesne okruglice u umaku
Pizza sirni jastučići
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pileća prsa punjena čvarcima
Tuna burger
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Vratina s roštilja
Sočna Wellington pečenka
Sarma sa suhim mesom
Pureća rolada s mlincima
Umak od limete (Molho de limao)
Španjolski migas s bundevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhano meso s umakom od hrena
Tortilje pikant
Velika Britanija - Pastirska pita
Patka s mlincima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke