Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Pikantni gulaš
Puretina s jabukom iz pećnice
Varivo od kelja i teletine
Slasni BBQ burgeri
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mesna rolada u tijestu
Medeni teleći kotleti
Mesne okruglice u umaku
Kotlovina
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Fino varivo v loncu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pureći hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pizza sirni jastučići
Meso u woku na indonezijski način
Neobične punjene paprike
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Fish&Chips u tortilji
Ciganski odrezak
Kuhana govedina s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni lonac
Slatki lungić
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Govedina s lukom
Sočna Wellington pečenka
Juha od gljiva
Pašticada s njokima
Svinjski gulaš
Patka s mlincima
Odresci u paketiću
Slatko twist pile
Ribarska popara
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Slasni burger sa slaninom i sirom
Piletina u egzotičnom umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Ramstek s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Velika Britanija - Pastirska pita
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sarma sa suhim mesom
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Punjena pečenka u vinu
Tuna burger
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa iz pećnice
Quiche od bundeve, sira i luka
Fino začinjena piletina
Rebarca s grilla
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileća krilca s roštilja
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Biftek rolice
Hrenovke u panceti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tortilje pikant
Špageti s tikvicama
Piletina u pivu
Vegetarijanski čips
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Lazanje u tavi
Sočna rebarca
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Obojeni hamburger
Macho hamburger
Teletina s pirjanim povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke