Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Piletina u aromatičnom omotaču
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ramstek s povrćem
Sarma sa suhim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Fish&Chips u tortilji
Biftek rolice
Neobične punjene paprike
Sočna Wellington pečenka
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
Patka s mlincima
Pikantni gulaš
Pašticada s njokima
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pureća rolada s mlincima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski gulaš
Macho hamburger
Kotlovina
Umak od limete (Molho de limao)
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ribarska popara
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slasni BBQ burgeri
Mesne okruglice u umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Obojeni hamburger
Odresci u paketiću
Odresci u umaku s češnjakom
Hrenovke u panceti
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Varivo od kelja i teletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća krilca s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Slatki lungić
Quiche od bundeve, sira i luka
Pileća prsa iz pećnice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Sočna rebarca
Meso u woku na indonezijski način
Medeni teleći kotleti
Ciganski odrezak
Slatko twist pile
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pureći hamburger
Vegetarijanski čips
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tortilje pikant
Juha od gljiva
Povrtni lonac
Teletina s pirjanim povrćem
Janjetina na padelu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina s nadjevom od ajvara
Govedina s lukom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Špageti s tikvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Puretina s jabukom iz pećnice
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mesna rolada u tijestu
Piletina u egzotičnom umaku
Vratina s roštilja
Piletina u pivu
Punjena pečenka u vinu
Fino začinjena piletina
Lazanje u tavi
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Fino varivo v loncu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke