Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Ramstek s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Biftek rolice
Slatki lungić
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski gulaš
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Patka s mlincima
Rebarca s grilla
Pureća rolada s mlincima
Meso u woku na indonezijski način
Neobične punjene paprike
Tortilje pikant
Teletina s pirjanim povrćem
Fino začinjena piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Puretina s jabukom iz pećnice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ciganski odrezak
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Macho hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tuna burger
Fish&Chips u tortilji
Sočna Wellington pečenka
Povrtni lonac
Punjena pečenka u vinu
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slatko twist pile
Janjetina na padelu
Sarma sa suhim mesom
Kotlovina
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Obojeni hamburger
Vratina s roštilja
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureći hamburger
Slasni BBQ burgeri
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanski čips
Juha od gljiva
Ribarska popara
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Odresci u umaku s češnjakom
Mladi krumpir s ajvarom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Sočna rebarca
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća krilca s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u paketiću
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s nadjevom od ajvara
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Piletina u egzotičnom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Hrenovke u panceti
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesna rolada u tijestu
Lazanje u tavi
Medeni teleći kotleti
Pikantni gulaš
Pašticada s njokima
Varivo od kelja i teletine
Fino varivo v loncu
Quiche od bundeve, sira i luka
Umak od limete (Molho de limao)
Govedina s lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti s tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke