Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Skandinavske rolice s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Sarma sa suhim mesom
Ribarska popara
Sočna Wellington pečenka
Quiche od bundeve, sira i luka
Meso u woku na indonezijski način
Pašticada s njokima
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ramsteak u seksi umaku
Medeni teleći kotleti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa iz pećnice
Fino začinjena piletina
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Mladi krumpir s ajvarom
Hrenovke u panceti
Patka s mlincima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pikantni gulaš
Lazanje u tavi
Macho hamburger
Tuna burger
Fino varivo v loncu
Neobične punjene paprike
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesna rolada u tijestu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranski kruščić s lovorom
Slatki lungić
Pizza sirni jastučići
Sočna rebarca
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Špageti s tikvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u egzotičnom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Vegetarijanski čips
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Glazirana patka s umakom od jabuka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Puretina s jabukom iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice u umaku
Punjena pečenka u vinu
Janjetina na padelu
Kotlovina
Varivo od kelja i teletine
Ciganski odrezak
Ramstek s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci u paketiću
Rebarca s grilla
Slatko twist pile
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pureći hamburger
Slasni BBQ burgeri
Vratina s roštilja
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Govedina s lukom
Teletina s pirjanim povrćem
Juha od gljiva
Povrtni lonac
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina u pivu
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća krilca s roštilja
Biftek rolice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tortilje pikant
Pureća rolada s mlincima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke