Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Janjetina na padelu
Varivo od kelja i teletine
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesna rolada u tijestu
Puretina s jabukom iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tuna burger
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice u umaku
Hrenovke u panceti
Odresci s umakom od kupina
Slasni burger sa slaninom i sirom
Neobične punjene paprike
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Meso u woku na indonezijski način
Odresci u umaku s češnjakom
Slatko twist pile
Pizza sirni jastučići
Odresci u paketiću
Pileća krilca s roštilja
Pureća rolada s mlincima
Medeni teleći kotleti
Patka s mlincima
Fino varivo v loncu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Biftek rolice
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa iz pećnice
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada s njokima
Sočna Wellington pečenka
Sočna rebarca
Fino začinjena piletina
Slatki lungić
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Vratina s roštilja
Ciganski odrezak
Umak od limete (Molho de limao)
Macho hamburger
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći savici u umaku od grejpa
Govedina s lukom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Teletina s pirjanim povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ramstek s povrćem
Vegetarijanski čips
Juha od gljiva
Slasni BBQ burgeri
Tortilje pikant
Rebarca s grilla
Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina u egzotičnom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Skandinavske rolice s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantni gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Punjena pečenka u vinu
Špageti s tikvicama
Obojeni hamburger
Mediteranski kruščić s lovorom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Lazanje u tavi
Pureći hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Quiche od bundeve, sira i luka
Kotlovina
Sarma sa suhim mesom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ribarska popara
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke