Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Špageti s tikvicama
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pureća rolada s mlincima
Svinjski gulaš
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
Ramsteak u seksi umaku
Fino začinjena piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s grilla
Medeni teleći kotleti
Lazanje u tavi
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Meso u woku na indonezijski način
Patka s mlincima
Macho hamburger
Quiche od bundeve, sira i luka
Vegetarijanski čips
Mesne okruglice u umaku
Pašticada s njokima
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Piletina u egzotičnom umaku
Obojeni hamburger
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ciganski odrezak
Neobične punjene paprike
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesna rolada u tijestu
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci u paketiću
Juha od gljiva
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Sočna Wellington pečenka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Kotlovina
Sarma sa suhim mesom
Puretina s jabukom iz pećnice
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantni gulaš
Govedina s lukom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Janjetina s medom od kadulje
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pileća krilca s roštilja
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatki lungić
Pizza sirni jastučići
Povrtni lonac
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slatko twist pile
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slasni BBQ burgeri
Hrenovke u panceti
Tortilje pikant
Fino varivo v loncu
Kuhano meso s umakom od hrena
Teletina s pirjanim povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ribarska popara
Punjena pečenka u vinu
Vratina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Varivo od kelja i teletine
Biftek rolice
Pureći hamburger
Sočna rebarca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke