Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna rebarca
Sočna Wellington pečenka
Kuhano meso s umakom od hrena
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti s tikvicama
Juha od gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slatko twist pile
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fino varivo v loncu
Pizza sirni jastučići
Pureći hamburger
Slasni BBQ burgeri
Kotlovina
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Fino začinjena piletina
Govedina s lukom
Umak od limete (Molho de limao)
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Povrtni lonac
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mladi krumpir s ajvarom
Slatki lungić
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Sarma sa suhim mesom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Puretina s jabukom iz pećnice
Punjena pečenka u vinu
Piletina u egzotičnom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teletina s pirjanim povrćem
Obojeni hamburger
Macho hamburger
Tuna burger
Mesna rolada u tijestu
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Tortilje pikant
Neobične punjene paprike
Lazanje u tavi
Pašticada s njokima
Meso u woku na indonezijski način
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina u pivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramstek s povrćem
Ciganski odrezak
Pikantni gulaš
Pileća krilca s roštilja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Biftek rolice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrenovke u panceti
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileća prsa iz pećnice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramsteak u seksi umaku
Medeni teleći kotleti
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina u aromatičnom omotaču
Patka s mlincima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od kelja i teletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci s umakom od kupina
Odresci u paketiću
Vratina s roštilja
Mesne okruglice u umaku
Quiche od bundeve, sira i luka
Vegetarijanski čips
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ribarska popara
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Svinjski gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke