Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Macho hamburger
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Kuhano meso s umakom od hrena
Quiche od bundeve, sira i luka
Pizza sirni jastučići
Pileća krilca s roštilja
Tortilje pikant
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Govedina s lukom
Pureća rolada s mlincima
Pašticada s njokima
Biftek rolice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Sočna Wellington pečenka
Slasni burger sa slaninom i sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Neobične punjene paprike
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa iz pećnice
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantni gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kotlovina
Odresci u umaku s češnjakom
Hrenovke u panceti
Medeni teleći kotleti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna rebarca
Slasni BBQ burgeri
Fino začinjena piletina
Svinjski gulaš
Punjena pečenka u vinu
Piletina u pivu
Slatko twist pile
Ribarska popara
Obojeni hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Povrtni lonac
Janjetina na padelu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Juha od gljiva
Fino varivo v loncu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lazanje u tavi
Mesne okruglice u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Slatki lungić
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanski čips
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ciganski odrezak
Sarma sa suhim mesom
Odresci u paketiću
Teletina s pirjanim povrćem
Puretina s jabukom iz pećnice
Mladi krumpir s ajvarom
Patka s mlincima
Piletina u egzotičnom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pureći hamburger
Špageti s tikvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesna rolada u tijestu
Vratina s roštilja
Tuna burger
Meso u woku na indonezijski način
Varivo od kelja i teletine
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Rebarca s grilla
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke