Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Fino varivo v loncu
Pizza sirni jastučići
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u egzotičnom umaku
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Slatki lungić
Odresci s umakom od kupina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meso u woku na indonezijski način
Neobične punjene paprike
Obojeni hamburger
Tuna burger
Odresci u umaku s češnjakom
Kotlovina
Mediteranski kruščić s lovorom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s grilla
Mesna rolada u tijestu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Povrtni lonac
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Macho hamburger
Pileća prsa iz pećnice
Biftek rolice
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek s povrćem
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Ciganski odrezak
Odresci u paketiću
Vegetarijanski čips
Ribarska popara
Patka s mlincima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Govedina s lukom
Varivo od kelja i teletine
Slasni BBQ burgeri
Vratina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s tikvicama
Teletina s pirjanim povrćem
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slatko twist pile
Pureća rolada s mlincima
Janjetina na padelu
Punjena pečenka u vinu
Fish&Chips u tortilji
Lazanje u tavi
Medeni teleći kotleti
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna Wellington pečenka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tortilje pikant
Mesne okruglice u umaku
Sarma sa suhim mesom
Pikantni gulaš
Puretina s jabukom iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Pašticada s njokima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočna rebarca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pureći hamburger
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u pivu
Hrenovke u panceti
Fino začinjena piletina
Quiche od bundeve, sira i luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća krilca s roštilja
Juha od gljiva
Skandinavske rolice s cimetom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina s medom od kadulje
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke