Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna Wellington pečenka
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Puretina s jabukom iz pećnice
Vegetarijanski čips
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci u paketiću
Tortilje pikant
Kotlovina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mesne okruglice u umaku
Slasni BBQ burgeri
Špageti s tikvicama
Slatki lungić
Pikantni gulaš
Teletina s pirjanim povrćem
Rebarca s grilla
Obojeni hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Vratina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Fino varivo v loncu
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Lazanje u tavi
Odresci u umaku s češnjakom
Slatko twist pile
Medeni teleći kotleti
Varivo od kelja i teletine
Pureća rolada s mlincima
Fino začinjena piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u pivu
Kuhano meso s umakom od hrena
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pašticada s njokima
Govedina s lukom
Ribarska popara
Meso u woku na indonezijski način
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sarma sa suhim mesom
Neobične punjene paprike
Ciganski odrezak
Mladi krumpir s ajvarom
Juha od gljiva
Punjena pečenka u vinu
Povrtni lonac
Pileća prsa iz pećnice
Patka s mlincima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuhana govedina s umakom od hrena
Biftek rolice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u egzotičnom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci s umakom od kupina
Hrenovke u panceti
Pileća krilca s roštilja
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek s povrćem
Quiche od bundeve, sira i luka
Mesna rolada u tijestu
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureći hamburger
Tuna burger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Macho hamburger
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Glazirana patka s umakom od jabuka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke