Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Rebarca s grilla
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sarma sa suhim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci s umakom od kupina
Ribarska popara
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna Wellington pečenka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatko twist pile
Macho hamburger
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Mesna rolada u tijestu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u pivu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tuna burger
Mesne okruglice u umaku
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Vratina s roštilja
Obojeni hamburger
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Puretina s jabukom iz pećnice
Fino začinjena piletina
Sočna rebarca
Špageti s tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Juha od gljiva
Punjena pečenka u vinu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Medeni teleći kotleti
Odresci u paketiću
Neobične punjene paprike
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Quiche od bundeve, sira i luka
Hrenovke u panceti
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanski čips
Pureća rolada s mlincima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Biftek rolice
Janjetina na padelu
Varivo od kelja i teletine
Pileća krilca s roštilja
Tortilje pikant
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fino varivo v loncu
Ciganski odrezak
Piletina u egzotičnom umaku
Pikantni gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Patka s mlincima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slasni burger sa slaninom i sirom
Povrtni lonac
Slatki lungić
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Teletina s pirjanim povrćem
Slasni BBQ burgeri
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
Govedina s lukom
Pašticada s njokima
Ramstek s povrćem
Meso u woku na indonezijski način
Kotlovina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pureći hamburger
Pizza sirni jastučići
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke