Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Pizza sirni jastučići
Povrtni lonac
Umak od limete (Molho de limao)
Patka s mlincima
Mladi krumpir s ajvarom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći savici u umaku od grejpa
Slasni BBQ burgeri
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pureća rolada s mlincima
Ramstek s povrćem
Pikantni gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u paketiću
Pureći hamburger
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slatko twist pile
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Glazirana patka s umakom od jabuka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Meso u woku na indonezijski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ciganski odrezak
Puretina s jabukom iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Slatki lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ribarska popara
Sočna Wellington pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Govedina s lukom
Kotlovina
Macho hamburger
Neobične punjene paprike
Vratina s roštilja
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Svinjski gulaš
Vegetarijanski čips
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa iz pećnice
Quiche od bundeve, sira i luka
Teletina s pirjanim povrćem
Juha od gljiva
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileća krilca s roštilja
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Piletina u egzotičnom umaku
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Sočna rebarca
Tortilje pikant
Špageti s tikvicama
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Varivo od kelja i teletine
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Punjena pečenka u vinu
Mesne okruglice u umaku
Fino začinjena piletina
Obojeni hamburger
Biftek rolice
Sarma sa suhim mesom
Lazanje u tavi
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Janjetina na padelu
Mesna rolada u tijestu
Hrenovke u panceti
Medeni teleći kotleti
Fino varivo v loncu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke