Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pureći hamburger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pureća rolada s mlincima
Mediteranski kruščić s lovorom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Skandinavske rolice s cimetom
Slasni BBQ burgeri
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Piletina u egzotičnom umaku
Fino varivo v loncu
Sočna rebarca
Biftek rolice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Obojeni hamburger
Mesna rolada u tijestu
Slatko twist pile
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tortilje pikant
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek s povrćem
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna Wellington pečenka
Odresci u umaku s češnjakom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Varivo od kelja i teletine
Ribarska popara
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pileća prsa iz pećnice
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Sarma sa suhim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Neobične punjene paprike
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Medeni teleći kotleti
Vegetarijanski čips
Puretina s jabukom iz pećnice
Hrenovke u panceti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina s nadjevom od ajvara
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lazanje u tavi
Fish&Chips u tortilji
Fino začinjena piletina
Govedina s lukom
Punjena pečenka u vinu
Kotlovina
Piletina u pivu
Ciganski odrezak
Odresci s umakom od kupina
Pizza sirni jastučići
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Vratina s roštilja
Tuna burger
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Rebarca s grilla
Špageti s tikvicama
Meso u woku na indonezijski način
Slatki lungić
Teletina s pirjanim povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća krilca s roštilja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Odresci u paketiću
Svinjski gulaš
Pašticada s njokima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantni gulaš
Patka s mlincima
Mesne okruglice u umaku
Macho hamburger
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mladi krumpir s ajvarom
Juha od gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Quiche od bundeve, sira i luka
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke