Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Biftek rolice
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Punjena pečenka u vinu
Juha od gljiva
Piletina u aromatičnom omotaču
Varivo od kelja i teletine
Mediteranski kruščić s lovorom
Hrenovke u panceti
Piletina s nadjevom od ajvara
Pašticada s njokima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vegetarijanski čips
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Neobične punjene paprike
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pureći hamburger
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Quiche od bundeve, sira i luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tortilje pikant
Pileća krilca s roštilja
Povrtni lonac
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza sirni jastučići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina s roštilja
Teletina s pirjanim povrćem
Mesne okruglice u umaku
Pikantni gulaš
Piletina u pivu
Meso u woku na indonezijski način
Sočna rebarca
Slatki lungić
Ramsteak u seksi umaku
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Špageti s tikvicama
Fino varivo v loncu
Janjetina s medom od kadulje
Sočna Wellington pečenka
Mladi krumpir s ajvarom
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci u paketiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Obojeni hamburger
Macho hamburger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Patka s mlincima
Rebarca s grilla
Medeni teleći kotleti
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ribarska popara
Lazanje u tavi
Odresci s umakom od kupina
Sarma sa suhim mesom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
Glazirana patka s umakom od jabuka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ciganski odrezak
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski gulaš
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Slatko twist pile
Puretina s jabukom iz pećnice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Govedina s lukom
Pileća prsa iz pećnice
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Fino začinjena piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesna rolada u tijestu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slasni BBQ burgeri
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Piletina u egzotičnom umaku
Kotlovina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ramstek s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke