Meni Search

Sve četiri u zrak

Hladna juha od avokada

Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Piletina s kozjim sirom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Voćna salata s piletinom
Pureći zabatak s gljivama
Ražnjići od lososa
Neobične punjene paprike
Mediteranski špageti
Piletina s pistacijama
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Penne s radičem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pommes frites
Salata od tune i krastavaca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečena ricotta
Papreni tart s marelicama
Tjestenina mediterana
Pomfrit s Vegetom
Rezanci s tunom i povrćem
Mesne okruglice
Prilog od prokulica
Carsko meso sa zapečenim mlincima
Rosti
Marinirana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Čarobni štapići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vol-au-vent s gljivama
Sočna aromatična torta
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pureći hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pommes frites
Riža s tunom
Piletina s mascarponeom
Lungić u sendviču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Riblja juha s Malte
Salata od liganja
Empanade s pestom
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od bulgura s umakom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Gulaš od gljiva
Pita s crnim pivom
Salata s pečenim povrćem
Obojeni hamburger
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata u košaricama od parmezana
Pljukanci s pršutom i rikulom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Govedina s lukom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mirisna pečenka
Odrezak s mozzarelom
Caponata alla Podravka
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grčka seljačka salata
Fino začinjena piletina
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riješimo na početku jednu nedoumicu – avokado je voće. Sada možemo prijeći na pripremu jednostavne juhe. Činjenicu da je hladna voljet će mnogi poklonici “hladnog stola”, a ostale će pridobiti njezin neodoljiv okus.

Sastojci

750 ml vode
1 žlica Vegete
150 g luka
250 g svježih rajčica
2 žlice maslinova ulja
300 g oguljenog i narezanog avokada
sok od jednog limuna
100 ml mlijeka
30 ml prošeka
1 ljuta papričica
1 žlica nasjeckanog peršina
Za posluživanje:
4 žlice kiselog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Vodu s Vegetom kratko prokuhajte (oko 2 minute).
  • 2 Na ulju kratko popecite 100 g očišćenog luka i 100 g svježih rajčica narezanih na ploške.
  • 3 Avokado narezan na kockice nakapajte limunovim sokom i usitnite u električnoj sjeckalici zajedno s pripremljenim temeljcem od Vegete i popečenim rajčicama s lukom.
  • 4 Mješavinu s avokadom stavite u porculansku zdjelu, dodajte mlijeko, prošek, narezanu ljutu papričicu. Sve dobro izmiješajte i juhu hladite oko sat vremena.
  • 5 Preostali luk i rajčice narežite na kockice.

Savjet

Temeljac postupno dodajite avokadu u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Ohlađenu juhu pospite peršinom i poslužite uz narezanu rajčicu, luk i kiselo vrhnje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 65.71 8 8
Kalcij mg 48.36 5 5
Kalij mg 47.36 1 1
Vitamin C mg 14.62 19 16
Vitamin E mg 2.17 10 10
Vitamin D μg 8.49 4 4
Vitamin A μg 700.92 18 14
Sol g 1.68 0 0
Bjelančevine g 2.54 - -
Vlakna g 3.46 - -
Ugljikohidrati g 9.74 - -
Masti g 13.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke