Meni Search

Ful nabrijana

Hlebinska i pretepena juha

Fileti lososa u finom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice
Salata od liganja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ossobuco
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni ražnjići
Lazanje s lignjama
Mediteranski kruščić s lovorom
Riba u bijelom umaku
Kunić na bijelo
Račići na posteljici od povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lagana sarma
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
Sendvič s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pečena piletina s limunom
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Pogača sa sardinom
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pečenka
Pizza s tunom
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Manastirski đuveč
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Lungić u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kobasica u pivu i pecivu
Turske pizze
Janjetina na padelu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjevene lignje
Belgija - Salade Liégeoise
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Irska janjetina
Piletina Kiev
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Hrskavi trokuti
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rezanci s krušnim mrvicama
Viška pogača
Delikatesna junetina na češki
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill pirjana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Miješani grill
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Fini gulaš od gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Čarobna ljetna piletina
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Sočna rebarca
Meso s repom
Svinjski file s povrćem
Grill povrće na salatu
Meksička party salata
Salata s mora
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Lungić s povrćem
Krem juha od tikvica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mediteranski špageti
Urbana pola
Odresci od morskog psa
Pizza sirni jastučići
Mini shepherd's pie
Lignje na šumskom rižotu
Rajčica s kukuruzom
Mini lazanje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pirjani kunić
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina laganini
Grdobina s povrćem
Voćna juha od višanja
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Proljetno meso i povrće iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kako bi bile što krepkije, podravske juhe obogaćuju se masnoćama (mladinska ili svinjska mast, suho meso, kobasica), brašnom razmućenim u mlijeku i vrhnjem, žufom – tekućinom koja preostaje nakon kuhanja bučinog ulja, kašama, gljivama, krvlju, jajima, raznovrsnim povrćem, octom, začinima. Nekoć se juha prelijevala preko kruha osušenog u pećnici, popečenog na ploči štednjaka ili preko natrganih mlinci i tako povećavala njihovu izdašnost.

Sastojci

Za Hlebinsku juhu:
50 ml ulja
50 g Kukuruznog brašna Podravka
2 češnja češnjaka
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 žličica octa
200 ml kiselog vrhnja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Tijesto za kapance:
60 g Glatkog brašna Podravka
1 jaje
malo vode
sol
Za Pretepenu juhu:
200 g dimljenog svinjskog mesa (ili suhe vratine, Rolana vratina Podravka)
1 Goveđi temeljac za jelo Podravka
400 g krumpira
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 češanj češnjaka
1 ljuti feferon
1 glavica luka
200 ml kiselog vrhnja
80 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica sjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka (ili 50 ml ulja)
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

Hlebinska juha:

  • 1 Na zagrijano ulje stavite kukuruzno brašno, a zatim češnjak te kratko popecite.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte crvenu papriku, promiješajte, zalijte vodom (oko 1,8 l) i kuhajte 10-ak minuta.
  • 3 Kapance pripremite od brašna, jaja, soli i vode – umiješajte u gusto polutekuće tijesto.
  • 4 Preko limenog cjedila protiskujte tijesto u pripremljenu juhu.
  • 5 Dodajte ocat, Vegetu i sol po potrebi.
  • 6 Potkraj kuhanja pjenjačom umiješajte kiselo vrhnje i pospite peršinom.

Pretepena juha:

  • 1 Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice veličine 1 cm.
  • 2 Na vrućoj masnoći kratko pržite suho meso (koje ste narezali na kockice), dodajte slatku mljevenu papriku, sjeckani češnjak i podlijte s 2 l vode.
  • 3 Dodajte goveđi temeljac, feferon, cijelu glavicu luka, Vegetu, krumpir i kuhajte oko 20 minuta ili dok krumpir nije kuhan.
  • 4 Pred kraj kuhanja, napravite pretep – u zdjelici pomiješate kiselo vrhnje, brašno i malo vode.
  • 5 Dobivenu smjesu ulijte u juhu i sve zajedno kuhajte još 10-ak minuta.
  • 6 Po potrebi začinite solju, paprom te pospite sjeckanim peršinom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke