Meni Search

Ful nabrijana

Hlebinska i pretepena juha

Lazanje s lignjama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od lososa
Lungić u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Miješani grill
Voćna juha od višanja
Riba u bijelom umaku
Meso s repom
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s povrćem i smokvama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file s povrćem
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Brancinovo oko
Krem juha od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Popečci od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Salata s mora
Sendvič s avokadom
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Grill pirjana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Urbana pola
Teleći savici u umaku od grejpa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Viška pogača
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vege odresci s marinadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Irska janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lagana sarma
Umak od limete (Molho de limao)
Nadjevene lignje
Kuhano meso s umakom od hrena
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Pečena piletina s limunom
Manastirski đuveč
Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s manistrom u škartocu
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
Pohani tofu s povrćem
Piletina laganini
Mini lazanje
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza s tunom
Račići na posteljici od povrća
Piletina na kijevski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s ribom
Grdobina s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pirjani kunić
Fini gulaš od gljiva
Janjetina na padelu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od liganja
Kaštelanski makaruni
Ossobuco
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Turske pizze
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci u umaku s češnjakom
Grill povrće na salatu
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Sočna pureća rolada
Rajčica s kukuruzom
Fina pikantna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci od morskog psa
Aromatizirani kruh
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kako bi bile što krepkije, podravske juhe obogaćuju se masnoćama (mladinska ili svinjska mast, suho meso, kobasica), brašnom razmućenim u mlijeku i vrhnjem, žufom – tekućinom koja preostaje nakon kuhanja bučinog ulja, kašama, gljivama, krvlju, jajima, raznovrsnim povrćem, octom, začinima. Nekoć se juha prelijevala preko kruha osušenog u pećnici, popečenog na ploči štednjaka ili preko natrganih mlinci i tako povećavala njihovu izdašnost.

Sastojci

Za Hlebinsku juhu:
50 ml ulja
50 g Kukuruznog brašna Podravka
2 češnja češnjaka
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 žličica octa
200 ml kiselog vrhnja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Tijesto za kapance:
60 g Glatkog brašna Podravka
1 jaje
malo vode
sol
Za Pretepenu juhu:
200 g dimljenog svinjskog mesa (ili suhe vratine, Rolana vratina Podravka)
1 Goveđi temeljac za jelo Podravka
400 g krumpira
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 češanj češnjaka
1 ljuti feferon
1 glavica luka
200 ml kiselog vrhnja
80 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica sjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka (ili 50 ml ulja)
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

Hlebinska juha:

  • 1 Na zagrijano ulje stavite kukuruzno brašno, a zatim češnjak te kratko popecite.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte crvenu papriku, promiješajte, zalijte vodom (oko 1,8 l) i kuhajte 10-ak minuta.
  • 3 Kapance pripremite od brašna, jaja, soli i vode – umiješajte u gusto polutekuće tijesto.
  • 4 Preko limenog cjedila protiskujte tijesto u pripremljenu juhu.
  • 5 Dodajte ocat, Vegetu i sol po potrebi.
  • 6 Potkraj kuhanja pjenjačom umiješajte kiselo vrhnje i pospite peršinom.

Pretepena juha:

  • 1 Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice veličine 1 cm.
  • 2 Na vrućoj masnoći kratko pržite suho meso (koje ste narezali na kockice), dodajte slatku mljevenu papriku, sjeckani češnjak i podlijte s 2 l vode.
  • 3 Dodajte goveđi temeljac, feferon, cijelu glavicu luka, Vegetu, krumpir i kuhajte oko 20 minuta ili dok krumpir nije kuhan.
  • 4 Pred kraj kuhanja, napravite pretep – u zdjelici pomiješate kiselo vrhnje, brašno i malo vode.
  • 5 Dobivenu smjesu ulijte u juhu i sve zajedno kuhajte još 10-ak minuta.
  • 6 Po potrebi začinite solju, paprom te pospite sjeckanim peršinom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke