Meni Search

Ful nabrijana

Hrskava pileća krilca

Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Lignje s povrćem i smokvama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjevene lignje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meso s repom
Grdobina s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Šampinjoni u palačinki
Miješani grill
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Turske pizze
Fini gulaš od gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Ossobuco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Rajčica s kukuruzom
Viška pogača
Tjestenina fuži s tartufima
Kobasica u pivu i pecivu
Ljetni ražnjići
Špageti s ribom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill povrće na salatu
Grdobina u pikantnoj šalši
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Okruglice u umaku od rajčice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lungić s povrćem
Lungić u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lagana sarma
Urbana pola
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Fileti lososa u finom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krem juha od tikvica
Zlatna piletina
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Lazanje s lignjama
Kroketi od piletine
Salata s mora
Piletina Kiev
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Pogača sa sardinom
Salata od liganja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Čarobna ljetna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sendvič s avokadom
Mini lazanje
Odresci od morskog psa
Mediteranski špageti
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina na kijevski način
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file s povrćem
Irska janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Lignje s manistrom u škartocu
Pirjani kunić
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Grickalica slanutak iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Voćna juha od višanja
Rolice od blitve
Piletina laganini
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko je piletina zbog svoje hrskavosti i nenadomjestiva okusa redovito na jelovniku vašeg obroka u omiljenom kineskom restoranu, možda je vrijeme da se okušate u njezinoj pripremi i u vlastitom domu.

Sastojci

800 g pilećih krilaca bez vrškova
100 g Gussnela Dolcela
200 ml ulja
Za marinadu:
100 ml sojina umaka
50 ml konjaka
2 žlice Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte pileća krilca. Ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • 2 Krilca izvadite iz marinade, uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom ulju.

Savjet

Kako biste uživali u hrskavosti ovako pripremljene piletine, poslužite je odmah.

Posluživanje

Pržena pileća krilca poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu, a po želji ukrasite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 79 26 20
Fosfor mg 418 52 52
Kalij mg 532 14 14
Niacin mg 26 186 130
Vitamin E mg 18 82 82
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 118 3 2
Sol g 13.38 1 1
Bjelančevine g 48 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 20 - -
Masti g 31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke