Meni Search

Ful nabrijana

Hrskava pileća krilca

Svinjski file s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u bijelom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina laganini
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Lazanje s lignjama
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Marinirana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Zabavni kineski ravioli
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Kaštelanski makaruni
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina s povrćem
Salata od liganja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mirisna pečenka
Ossobuco
Rajčica s kukuruzom
Kroketi od piletine
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
Lungić s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Sendvič s avokadom
Mediteranski špageti
Meso s repom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Krem juha od tikvica
Lagana sarma
Piletina Kiev
Turske pizze
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od tikvica
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kunić na bijelo
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Rolice od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina s medom od kadulje
Piletina na kijevski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna rebarca
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci od morskog psa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fini gulaš od gljiva
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Irska janjetina
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Roštilj s umakom Romesco
Pečena piletina s limunom
Manastirski đuveč
Špageti s ribom
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna pureća rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Aromatizirani kruh
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Grill povrće na salatu
Pizza sirni jastučići
Delikatesna junetina na češki
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Meksička party salata
Prežgana juha
Čarobna ljetna piletina
Viška pogača
Hlebinska i pretepena juha
Miješani grill
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini shepherd's pie
Lignje s manistrom u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Pizza s tunom
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko je piletina zbog svoje hrskavosti i nenadomjestiva okusa redovito na jelovniku vašeg obroka u omiljenom kineskom restoranu, možda je vrijeme da se okušate u njezinoj pripremi i u vlastitom domu.

Sastojci

800 g pilećih krilaca bez vrškova
100 g Gussnela Dolcela
200 ml ulja
Za marinadu:
100 ml sojina umaka
50 ml konjaka
2 žlice Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte pileća krilca. Ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • 2 Krilca izvadite iz marinade, uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom ulju.

Savjet

Kako biste uživali u hrskavosti ovako pripremljene piletine, poslužite je odmah.

Posluživanje

Pržena pileća krilca poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu, a po želji ukrasite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 79 26 20
Fosfor mg 418 52 52
Kalij mg 532 14 14
Niacin mg 26 186 130
Vitamin E mg 18 82 82
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 118 3 2
Sol g 13.38 1 1
Bjelančevine g 48 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 20 - -
Masti g 31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke