Meni Search

Ful nabrijana

Hrskava pileća krilca

Aromatizirani kruh
Grdobina u pikantnoj šalši
Marinirana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rajčica s kukuruzom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje s lignjama
Mediteranski špageti
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Pirjani kunić
Odresci u umaku s češnjakom
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza sirni jastučići
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni lonac
Meksička party salata
Pizza s tunom
Sočna pureća rolada
Piletina laganini
Nadjevene lignje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Miješani grill
Salata od liganja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Janjetina na padelu
Mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od lososa
Prežgana juha
Turske pizze
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina na kijevski način
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Sočni pureći ražnjići
Pečena piletina s limunom
Krem juha od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Urbana pola
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Brusketa s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kunić na bijelo
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Odresci od morskog psa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fini gulaš od gljiva
Umak od limete (Molho de limao)
Rezanci s krušnim mrvicama
Zabavni kineski ravioli
Pogača sa sardinom
Svinjski file s povrćem
Grdobina s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Meso s repom
Ossobuco
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Viška pogača
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hlebinska i pretepena juha
Delikatesna junetina na češki
Fina pikantna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti s ribom
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini shepherd's pie
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetna janjetina
Rolice od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Okruglice u umaku od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Lagana sarma
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sendvič s avokadom
Blagdanska rolada
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko je piletina zbog svoje hrskavosti i nenadomjestiva okusa redovito na jelovniku vašeg obroka u omiljenom kineskom restoranu, možda je vrijeme da se okušate u njezinoj pripremi i u vlastitom domu.

Sastojci

800 g pilećih krilaca bez vrškova
100 g Gussnela Dolcela
200 ml ulja
Za marinadu:
100 ml sojina umaka
50 ml konjaka
2 žlice Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte pileća krilca. Ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • 2 Krilca izvadite iz marinade, uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom ulju.

Savjet

Kako biste uživali u hrskavosti ovako pripremljene piletine, poslužite je odmah.

Posluživanje

Pržena pileća krilca poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu, a po želji ukrasite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 79 26 20
Fosfor mg 418 52 52
Kalij mg 532 14 14
Niacin mg 26 186 130
Vitamin E mg 18 82 82
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 118 3 2
Sol g 13.38 1 1
Bjelančevine g 48 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 20 - -
Masti g 31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke