Meni Search

Ful nabrijana

Hrskava pileća krilca

Zabavni kineski ravioli
Mini lazanje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina laganini
Irska janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Prežgana juha
Lignje s povrćem i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ossobuco
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Pohani tofu s povrćem
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Viška pogača
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s manistrom u škartocu
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Odresci u umaku s češnjakom
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Riba u bijelom umaku
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Urbana pola
Hlebinska i pretepena juha
Hrskavi trokuti
Lagana sarma
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od tikvica
Turske pizze
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Delikatesna junetina na češki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Miješani grill
Rezanci s krušnim mrvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći savici u umaku od grejpa
Fini gulaš od gljiva
Odresci od morskog psa
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Okruglice u umaku od rajčice
Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pečena piletina s limunom
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od lososa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice
Proljetna janjetina
Salata od liganja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Manastirski đuveč
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Šampinjoni u palačinki
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina s povrćem
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Špageti s ribom
Sočna rebarca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetno meso i povrće iz woka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lazanje s lignjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Rajčica s kukuruzom
Pizza s tunom
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill povrće na salatu
Piletina na kijevski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko je piletina zbog svoje hrskavosti i nenadomjestiva okusa redovito na jelovniku vašeg obroka u omiljenom kineskom restoranu, možda je vrijeme da se okušate u njezinoj pripremi i u vlastitom domu.

Sastojci

800 g pilećih krilaca bez vrškova
100 g Gussnela Dolcela
200 ml ulja
Za marinadu:
100 ml sojina umaka
50 ml konjaka
2 žlice Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte pileća krilca. Ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • 2 Krilca izvadite iz marinade, uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom ulju.

Savjet

Kako biste uživali u hrskavosti ovako pripremljene piletine, poslužite je odmah.

Posluživanje

Pržena pileća krilca poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu, a po želji ukrasite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 79 26 20
Fosfor mg 418 52 52
Kalij mg 532 14 14
Niacin mg 26 186 130
Vitamin E mg 18 82 82
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 118 3 2
Sol g 13.38 1 1
Bjelančevine g 48 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 20 - -
Masti g 31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke