Meni Search

Ful nabrijana

Hrskava pileća krilca

Rezanci s krušnim mrvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Blagdanska rolada
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza s tunom
Špageti s ribom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski špageti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill povrće na salatu
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci od morskog psa
Fini gulaš od gljiva
Grdobina s povrćem
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
Aromatizirani kruh
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Pogača sa sardinom
Umak od limete (Molho de limao)
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hrskavi trokuti
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Turske pizze
Zlatna piletina
Ražnjići od lososa
Piletina na kijevski način
Ossobuco
Čarobna ljetna piletina
Lazanje s lignjama
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Odresci u umaku s češnjakom
Fileti lososa u finom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Miješani grill
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meso s repom
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Vege odresci s marinadom
Pizza sirni jastučići
Hlebinska i pretepena juha
Popečci od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Prežgana juha
Mesne okruglice
Grickalica slanutak iz pećnice
Mirisna pečenka
Piletina sa šafranom
Kobasica u pivu i pecivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Riba u bijelom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pečena piletina s limunom
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini lazanje
Grdobina u pikantnoj šalši
Sendvič s avokadom
Povrtni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Krem juha od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni lonac
Lagana sarma
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
Zabavni kineski ravioli
Ljetni ražnjići
Voćna juha od višanja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini shepherd's pie
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Irska janjetina
Pirjani kunić
Viška pogača
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina laganini
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko je piletina zbog svoje hrskavosti i nenadomjestiva okusa redovito na jelovniku vašeg obroka u omiljenom kineskom restoranu, možda je vrijeme da se okušate u njezinoj pripremi i u vlastitom domu.

Sastojci

800 g pilećih krilaca bez vrškova
100 g Gussnela Dolcela
200 ml ulja
Za marinadu:
100 ml sojina umaka
50 ml konjaka
2 žlice Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte pileća krilca. Ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • 2 Krilca izvadite iz marinade, uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom ulju.

Savjet

Kako biste uživali u hrskavosti ovako pripremljene piletine, poslužite je odmah.

Posluživanje

Pržena pileća krilca poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu, a po želji ukrasite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 79 26 20
Fosfor mg 418 52 52
Kalij mg 532 14 14
Niacin mg 26 186 130
Vitamin E mg 18 82 82
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 118 3 2
Sol g 13.38 1 1
Bjelančevine g 48 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 20 - -
Masti g 31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke