Meni Search

Ful nabrijana

Hrskava pileća krilca

Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini shepherd's pie
Prežgana juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rezanci s krušnim mrvicama
Irska janjetina
Popečci od tikvica
Mediteranski špageti
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lazanje s lignjama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Miješani grill
Pirjani kunić
Grdobina s povrćem
Sendvič s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni ražnjići
Meso s repom
Fina pikantna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci u umaku s češnjakom
Krem juha od tikvica
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetno meso i povrće iz woka
Okruglice u umaku od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Mirisna pečenka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pogača sa sardinom
Sočna rebarca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Urbana pola
Lignje s manistrom u škartocu
Aromatizirani kruh
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Belgija - Salade Liégeoise
Blagdanska rolada
Ossobuco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Šampinjoni u palačinki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskavi trokuti
Fini gulaš od gljiva
Račići na posteljici od povrća
Piletina laganini
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Manastirski đuveč
Odresci od morskog psa
Ražnjići od lososa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Hlebinska i pretepena juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Čarobna ljetna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Piletina na kijevski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill povrće na salatu
Lagana sarma
Marinirana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Viška pogača
Pizza s tunom
Špageti s ribom
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fileti lososa u finom umaku
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Voćna juha od višanja
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Rajčica s kukuruzom
Salata od liganja
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočni pureći ražnjići
Riba u bijelom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Turske pizze
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko je piletina zbog svoje hrskavosti i nenadomjestiva okusa redovito na jelovniku vašeg obroka u omiljenom kineskom restoranu, možda je vrijeme da se okušate u njezinoj pripremi i u vlastitom domu.

Sastojci

800 g pilećih krilaca bez vrškova
100 g Gussnela Dolcela
200 ml ulja
Za marinadu:
100 ml sojina umaka
50 ml konjaka
2 žlice Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte pileća krilca. Ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • 2 Krilca izvadite iz marinade, uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom ulju.

Savjet

Kako biste uživali u hrskavosti ovako pripremljene piletine, poslužite je odmah.

Posluživanje

Pržena pileća krilca poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu, a po želji ukrasite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 79 26 20
Fosfor mg 418 52 52
Kalij mg 532 14 14
Niacin mg 26 186 130
Vitamin E mg 18 82 82
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 118 3 2
Sol g 13.38 1 1
Bjelančevine g 48 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 20 - -
Masti g 31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke