Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Kunić na bijelo
Piletina na kijevski način
Lungić s povrćem
Pizza sirni jastučići
Delikatesna junetina na češki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pečenka
Irska janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Voćna juha od višanja
Račići na posteljici od povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill povrće na salatu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
Svinjski file s povrćem
Grdobina s povrćem
Nadjevene lignje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Lungić u sendviču
Riba u bijelom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna pureća rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Roštilj s umakom Romesco
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski špageti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Turske pizze
Prežgana juha
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Marinirana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata od liganja
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza s tunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od lososa
Piletina laganini
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s ribom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Martinjska guska s hajdinom kašom
Hrskava pileća krilca
Lazanje s lignjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Rajčica s kukuruzom
Bugarska pita od krumpira
Povrtni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina u pikantnoj šalši
Blagdanska rolada
Viška pogača
Pogača sa sardinom
Popečci od tikvica
Odresci od morskog psa
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Čarobna ljetna piletina
Miješani grill
Lagana sarma
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rolice od blitve
Hlebinska i pretepena juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brancinovo oko
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhano meso s umakom od hrena
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna rebarca
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s manistrom u škartocu
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini shepherd's pie
Proljetno meso i povrće iz woka
Ossobuco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke