Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Belgija - Salade Liégeoise
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fini gulaš od gljiva
Krem juha od tikvica
Miješani grill
Pileći bataci s umakom od luka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Urbana pola
Grickalica slanutak iz pećnice
Brusketa s avokadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočna rebarca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ražnjići od lososa
Vege odresci s marinadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Meksička party salata
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Prežgana juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pohani tofu s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetna janjetina
Piletina na kijevski način
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill povrće na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Sendvič s avokadom
Hlebinska i pretepena juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Irska janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Salata od liganja
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Zabavni kineski ravioli
Račići na posteljici od povrća
Piletina laganini
Manastirski đuveč
Grdobina s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Čarobna ljetna piletina
Mini shepherd's pie
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata s mora
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pirjani kunić
Okruglice u umaku od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Turske pizze
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s manistrom u škartocu
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Rajčica s kukuruzom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od tikvica
Kroketi od piletine
Nadjevene lignje
Viška pogača
Lungić u sendviču
Svinjski file s povrćem
Povrtni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Ossobuco
Riba u bijelom umaku
Piletina Kiev
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskava pileća krilca
Fina pikantna piletina
Rolice od blitve
Lazanje s lignjama
Aromatizirani kruh
Voćna juha od višanja
Odresci od morskog psa
Špageti s ribom
Meso s repom
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lagana sarma
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Ljetni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića