Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Odresci u umaku s češnjakom
Viška pogača
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Brusketa s avokadom
Hlebinska i pretepena juha
Miješani grill
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina na padelu
Delikatesna junetina na češki
Ossobuco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Mirisna pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić u sendviču
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Lignje s povrćem i smokvama
Vege odresci s marinadom
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Lazanje s lignjama
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Marinirana piletina s roštilja
Irska janjetina
Odresci od morskog psa
Špageti s ribom
Pirjani kunić
Mini shepherd's pie
Salata od liganja
Meso s repom
Riba u bijelom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od tikvica
Aromatizirani kruh
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Blagdanska rolada
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna rebarca
Grill pirjana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Belgija - Salade Liégeoise
Urbana pola
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Račići na posteljici od povrća
Prežgana juha
Rolice od blitve
Povrtni lonac
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od lososa
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Fini gulaš od gljiva
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sendvič s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Pečena piletina s limunom
Turske pizze
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Norveška krem juha od ribe i kozica
Krem juha od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Rajčica s kukuruzom
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Lungić s povrćem
Piletina na kijevski način
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Fina pikantna piletina
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Sočna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke