Meni Search

Ful nabrijan

Hrskavi trokuti

Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Meso s repom
Povrtni lonac
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna rebarca
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Ljetni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Vratina sa sezonskim povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina laganini
Mediteranski špageti
Pileći bataci s umakom od luka
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Blagdanska rolada
Čarobna ljetna piletina
Delikatesna junetina na češki
Račići na posteljici od povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Grill pirjana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Lungić u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Urbana pola
Krem juha od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski kruščić s lovorom
Zlatna piletina
Miješani grill
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marinirana piletina s roštilja
Meksička party salata
Mirisna pečenka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Voćna juha od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Irska janjetina
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Aromatizirani kruh
Grdobina u pikantnoj šalši
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od tikvica
Mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Pirjani kunić
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s povrćem
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u bijelom umaku
Lagana sarma
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vege odresci s marinadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mini lazanje
Fina pikantna piletina
Pašticada s njokima
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dagnje na buzaru
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Zanimljiva salata s kikirikijem
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina s povrćem
Salata s mora
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Belgija - Salade Liégeoise
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kroketi od piletine
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Fish&Chips u tortilji
Sendvič s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke