Meni Search

Ful nabrijan

Hrskavi trokuti

Pohani tofu s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski špageti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lungić s povrćem
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill pirjana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rajčica s kukuruzom
Sočna rebarca
Lungić u sendviču
Mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Krem juha od tikvica
Sendvič s avokadom
Rolice od blitve
Umak od limete (Molho de limao)
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meso s repom
Popečci od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni lonac
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Irska janjetina
Pečena piletina s limunom
Dagnje na buzaru
Grdobina u pikantnoj šalši
Miješani grill
Grill vratina u sendviču
Riba u bijelom umaku
Račići na posteljici od povrća
Mirisna pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill povrće na salatu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Ramsteak u seksi umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Urbana pola
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fina pikantna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Čarobna ljetna piletina
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Pirjani kunić
Piletina Kiev
Piletina laganini
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zabavni kineski ravioli
Sočni pureći ražnjići
Aromatizirani kruh
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Pašticada s njokima
Kuhano meso s umakom od hrena
Kobasica u pivu i pecivu
Roštilj s umakom Romesco
Salata od liganja
Pizza s tunom
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Salata s mora
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fini gulaš od gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa sezonskim povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke