Meni Search

Ful nabrijan

Hrskavi trokuti

Irska janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Pohani tofu s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Salata od liganja
Krem juha od tikvica
Rolice od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata s mora
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od tikvica
Povrtni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Mini lazanje
Piletina laganini
Račići na posteljici od povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetno meso i povrće iz woka
Čarobna ljetna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina na padelu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Dagnje na buzaru
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prežgana juha
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pečenka
Zlatna piletina
Lungić u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Urbana pola
Sendvič s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Okruglice u umaku od rajčice
Meksička party salata
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill vratina u sendviču
Marinirana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Zanimljiva salata s kikirikijem
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill povrće na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Brusketa s avokadom
Povrtni lonac
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grdobina u pikantnoj šalši
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Ražnjići od lososa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada s njokima
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočni pureći ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Uzbudljivi kolač od blitve
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Miješani grill
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Bugarska pita od krumpira
Riba u bijelom umaku
Ljetni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Pizza s tunom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Umak od limete (Molho de limao)
Meso s repom
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Kroketi od piletine
Voćna juha od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke