Meni Search

Ful nabrijan

Hrskavi trokuti

Kuhano meso s umakom od hrena
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohani tofu s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lagana sarma
Piletina Kiev
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mirisna pečenka
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Bugarska pita od krumpira
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Kaštelanski makaruni
Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od blitve
Mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Brancinovo oko
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Povrtni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada s njokima
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetna janjetina
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Irska janjetina
Mini lazanje
Dagnje na buzaru
Okruglice u umaku od rajčice
Grill vratina u sendviču
Urbana pola
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Lungić s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Meso s repom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Meksička party salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Krem juha od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni lonac
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od tikvica
Miješani grill
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina laganini
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Jabučni krumpirići s cimetom
Čarobna ljetna piletina
Fina pikantna piletina
Vege odresci s marinadom
Salata s mora
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke