Meni Search

Ful nabrijan

Hrskavi trokuti

Lagana sarma
Mirisna pečenka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prežgana juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meso s repom
Janjetina na padelu
Fileti lososa u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Kroketi od piletine
Fina pikantna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Marinirana piletina s roštilja
Irska janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Miješani grill
Šampinjoni u palačinki
Lungić u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Pizza s tunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Čarobna ljetna piletina
Rolice od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Kuhano meso s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni lonac
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Aromatizirani kruh
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina sa šafranom
Vratina sa sezonskim povrćem
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Salata s mora
Okruglice u umaku od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Dagnje na buzaru
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od tikvica
Grdobina s povrćem
Brusketa s avokadom
Piletina laganini
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna rebarca
Ražnjići od lososa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Urbana pola
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Pileći bataci s umakom od luka
Sendvič s avokadom
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pirjani kunić
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Rajčica s kukuruzom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski špageti
Pizza sirni jastučići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s povrćem
Grill povrće na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Pašticada s njokima
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini lazanje
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Voćna juha od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s povrćem i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Račići na posteljici od povrća
Pohani tofu s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Nadjevene lignje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke