Meni Search

Ful nabrijan

Hrskavi trokuti

Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Šampinjoni u palačinki
Račići na posteljici od povrća
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file s povrćem
Urbana pola
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od lososa
Janjetina s medom od kadulje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina na padelu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fileti lososa u finom umaku
Manastirski đuveč
Voćna juha od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramsteak u seksi umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brancinovo oko
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Riba u bijelom umaku
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski špageti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna rebarca
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena piletina s limunom
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Rajčica s kukuruzom
Pirjani kunić
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetno meso i povrće iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Povrtni ražnjići
Ljetni ražnjići
Pašticada s njokima
Teleći savici u umaku od grejpa
Irska janjetina
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lagana sarma
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni lonac
Sočni pureći ražnjići
Meso s repom
Sočna pureća rolada
Mirisna pečenka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Dagnje na buzaru
Fina pikantna piletina
Pizza s tunom
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Delikatesna junetina na češki
Nadjevene lignje
Lignje s povrćem i smokvama
Grill pirjana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Miješani grill
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Zabavni kineski ravioli
Aromatizirani kruh
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Krem juha od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mora
Piletina laganini
Umak od limete (Molho de limao)
Vratina sa sezonskim povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mediteranski kruščić s lovorom
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke