Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Lungić u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mora
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Pohani tofu s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Špageti s ribom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pirjani kunić
Viška pogača
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Rolice od blitve
Lagana sarma
Voćna juha od višanja
Blagdanska rolada
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Sendvič s avokadom
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni lonac
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill povrće na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pogača sa sardinom
Piletina na kijevski način
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meso s repom
Okruglice u umaku od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Vege odresci s marinadom
Ossobuco
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od tikvica
Mirisna pečenka
Račići na posteljici od povrća
Miješani grill
Lazanje s lignjama
Kroketi od piletine
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna rebarca
Prežgana juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Urbana pola
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Delikatesna junetina na češki
Piletina Kiev
Lungić s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Proljetno meso i povrće iz woka
Turske pizze
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Fini gulaš od gljiva
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zabavni kineski ravioli
Mini shepherd's pie
Salata od liganja
Odresci od morskog psa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čarobna ljetna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina laganini
Krem juha od tikvica
Irska janjetina
Mini lazanje
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Aromatizirani kruh
Bugarska pita od krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke