Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Popečci od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina na padelu
Špageti s ribom
Pizza s tunom
Pileći bataci s umakom od luka
Rajčica s kukuruzom
Delikatesna junetina na češki
Piletina na kijevski način
Sočna pureća rolada
Lazanje s lignjama
Salata od liganja
Pizza sirni jastučići
Lungić s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill pirjana piletina s roštilja
Irska janjetina
Grdobina s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Pogača sa sardinom
Ossobuco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Piletina sa šafranom
Ražnjići od lososa
Krem juha od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Račići na posteljici od povrća
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje s manistrom u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hlebinska i pretepena juha
Urbana pola
Marinirana piletina s roštilja
Viška pogača
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fini gulaš od gljiva
Fina pikantna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Vege odresci s marinadom
Mini shepherd's pie
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci od morskog psa
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobna ljetna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill povrće na salatu
Piletina laganini
Meso s repom
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Lagana sarma
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni lonac
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski špageti
Turske pizze
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Sendvič s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Blagdanska rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski kruščić s lovorom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Pirjani kunić
Miješani grill
Brusketa s avokadom
Zabavni kineski ravioli
Povrtni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rolice od blitve
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke