Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Sendvič s avokadom
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje s lignjama
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Pizza s tunom
Delikatesna junetina na češki
Sočna pureća rolada
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Ossobuco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Tjestenina fuži s tartufima
Miješani grill
Mesne okruglice na ražnjiću
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hlebinska i pretepena juha
Janjetina na padelu
Nadjevene lignje
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina laganini
Mini lazanje
Zlatna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata s mora
Grill povrće na salatu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Lungić s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Pohani tofu s povrćem
Lungić u sendviču
Proljetna janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Viška pogača
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Lignje s manistrom u škartocu
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krem juha od tikvica
Povrtni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uzbudljivi kolač od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Rajčica s kukuruzom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna juha od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Fina pikantna piletina
Pirjani kunić
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski špageti
Manastirski đuveč
Lagana sarma
Irska janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pečenka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Turske pizze
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Meso s repom
Povrtni lonac
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fileti lososa u finom umaku
Urbana pola
Fini gulaš od gljiva
Riba u bijelom umaku
Prežgana juha
Brusketa s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s ribom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Marinirana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rolice od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Račići na posteljici od povrća
Meksička party salata
Zabavni kineski ravioli
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill vratina u sendviču
Popečci od tikvica
Grdobina s povrćem
Odresci od morskog psa
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Piletina na kijevski način
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke