Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski špageti
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni lonac
Račići na posteljici od povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pečenka
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od lososa
Prežgana juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Turske pizze
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od liganja
Povrtni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna rebarca
Riba u bijelom umaku
Popečci od tikvica
Piletina Kiev
Grill povrće na salatu
Belgija - Salade Liégeoise
Marinirana piletina s roštilja
Ossobuco
Grdobina s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Irska janjetina
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Aromatizirani kruh
Fini gulaš od gljiva
Nadjevene lignje
Rolice od blitve
Manastirski đuveč
Salata s mora
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Svinjski file s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brusketa s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brancinovo oko
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Hlebinska i pretepena juha
Krem juha od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Miješani grill
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Lignje s povrćem i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Pizza s tunom
Fina pikantna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci od morskog psa
Špageti s ribom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski kruščić s lovorom
Lazanje s lignjama
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Urbana pola
Tjestenina fuži s tartufima
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Viška pogača
Hrskava pileća krilca
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sendvič s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke