Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni lonac
Meso s repom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rajčica s kukuruzom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Urbana pola
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Šampinjoni u palačinki
Povrtni ražnjići
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Lagana sarma
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata od liganja
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brancinovo oko
Meksička party salata
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od tikvica
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Mediteranski špageti
Pečena piletina s limunom
Hlebinska i pretepena juha
Sendvič s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Špageti s ribom
Pogača sa sardinom
Prežgana juha
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Aromatizirani kruh
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Sočna rebarca
Marinirana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Irska janjetina
Voćna juha od višanja
Viška pogača
Brusketa s avokadom
Lungić s povrćem
Fina pikantna piletina
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Račići na posteljici od povrća
Lungić u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill vratina u sendviču
Ossobuco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rolice od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina laganini
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill povrće na salatu
Pirjani kunić
Odresci u umaku s češnjakom
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina na kijevski način
Lignje s manistrom u škartocu
Lazanje s lignjama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Miješani grill
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Odresci od morskog psa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kunić na bijelo
Grill pirjana piletina s roštilja
Turske pizze
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina sa šafranom
Vege odresci s marinadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fini gulaš od gljiva
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisna pečenka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke