Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje s povrćem i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Ossobuco
Mediteranski kruščić s lovorom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Povrtni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teleći savici u umaku od grejpa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s povrćem
Piletina na kijevski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pečena piletina s limunom
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Viška pogača
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mirisna pečenka
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Zabavni kineski ravioli
Hlebinska i pretepena juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Proljetna janjetina
Riba u bijelom umaku
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Kroketi od piletine
Vege odresci s marinadom
Hrskava pileća krilca
Lagana sarma
Blagdanska rolada
Grill povrće na salatu
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zlatna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od lososa
Lazanje s lignjama
Krem juha od tikvica
Svinjski file s povrćem
Popečci od tikvica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Aromatizirani kruh
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Meso s repom
Miješani grill
Irska janjetina
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Kunić na bijelo
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Urbana pola
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci od morskog psa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Mini lazanje
Turske pizze
Piletina laganini
Sendvič s avokadom
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pirjani kunić
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata od liganja
Grdobina s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rolice od blitve
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Čarobna ljetna piletina
Rajčica s kukuruzom
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini shepherd's pie
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Prežgana juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Manastirski đuveč
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brancinovo oko
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke