Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Irska janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna rebarca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kobasica u pivu i pecivu
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza s tunom
Ljetni ražnjići
Špageti s ribom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Miješani grill
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjevene lignje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Viška pogača
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vege odresci s marinadom
Riba u bijelom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Aromatizirani kruh
Meso s repom
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Hrskava pileća krilca
Lignje s manistrom u škartocu
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Mirisna pečenka
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza sirni jastučići
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Turske pizze
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Umak od limete (Molho de limao)
Ossobuco
Ražnjići od lososa
Odresci od morskog psa
Kunić na bijelo
Rolice od blitve
Pogača sa sardinom
Kuhano meso s umakom od hrena
Račići na posteljici od povrća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lungić u sendviču
Hlebinska i pretepena juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić s povrćem
Grdobina s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Čarobna ljetna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Pečena piletina s limunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krem juha od tikvica
Povrtni lonac
Grill povrće na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje s lignjama
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Delikatesna junetina na češki
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina laganini
Piletina na kijevski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Martinjska guska s hajdinom kašom
Voćna juha od višanja
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lagana sarma
Prežgana juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grickalica slanutak iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Fini gulaš od gljiva
Pileći bataci s umakom od luka
Sendvič s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Fina pikantna piletina
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke