Meni Search

Superman

Hrskavi trokuti

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Srneći file na salatu
Ramstek i salata s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u pivu
Svinjski file s grila
Pizza sirni jastučići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Blagdanska rolada
Macho hamburger
Tjestenina u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa sezonskim povrćem
Svinjski gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s grilla
Popečci od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Kaštelanski makaruni
Teriyaki piletina
Ljetni lungić
Proljetna janjetina
Brownie s kajenskim paprom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s dagnjama
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
BBQ cheeseburger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s mascarponeom
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kokošja juha s požirakima
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći gulaš
Mirisna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileća prsa iz pećnice
Finska - Juha s lososom
Pohani zamotuljci
Slatka patka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Dječje lazanje
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Mini lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Obojeni hamburger
Salata s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s nadjevom od ajvara
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Janjetina s medom od kadulje
Dip od južnog voća
Odresci s umakom od kupina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Pureća rolada s mlincima
Bruskete od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pašticada s njokima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Koprivnički odojak
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Rebarca s graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Kroketi od piletine
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke