Meni Search

Superman

Hrskavi trokuti

Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Slatka patka
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina Kiev
Salata s mljevenim mesom
Kokošja juha s požirakima
Dječje lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s grila
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Odresci s umakom od kupina
Pureća rolada s mlincima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Macho hamburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brownie s kajenskim paprom
Pašticada s njokima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini lazanje
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete od cvjetače
Pohani zamotuljci
Pileća prsa iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Dip od južnog voća
Riba u škartocu
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tri vrste gljiva
Brancinovo oko
Skandinavske rolice s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s grilla
Špageti mediteraneo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti na kineski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni lungić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s graškom
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski gulaš
Lazanje u tavi
Pileći gulaš
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s kozjim sirom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od cvjetače
Ramstek s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Koprivnički odojak
Meksička party salata
Piletina s mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Srneći file na salatu
Manastirski đuveč
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Nadjevene lignje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u pivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočna pureća rolada
Ramstek i salata s roštilja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Mladi krumpir s ajvarom
Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke