Meni Search

Superman

Hrskavi trokuti

Teriyaki piletina
BBQ cheeseburger
Roštilj s umakom Romesco
Finska - Juha s lososom
Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
Ljetni ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill vratina u sendviču
Popečci od cvjetače
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Kokošja juha s požirakima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Koprivnički odojak
Tjestenina u finom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Pureća rolada s mlincima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Dječje lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada s njokima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Goveđa rebarca sa zeljem
Kuglice od riže i svježeg sira
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Špageti mediteraneo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete s povrćem
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Ramstek i salata s roštilja
Hrskava pileća krilca
Blagdanska rolada
Svinjski file s grila
Pileća prsa punjena čvarcima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani zamotuljci
Salata s mljevenim mesom
Srneći file na salatu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignje na šumskom rižotu
Proljetna janjetina
Rižoto s dagnjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kaštelanski makaruni
Slatka patka
Brownie s kajenskim paprom
Dip od južnog voća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Rebarca s graškom
Hrskavo pečeno pile
Piletina s kozjim sirom
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Macho hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke