Meni Search

Superman

Hrskavi trokuti

Sočni pureći ražnjići
Pileći gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brancinovo oko
Ljetni ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dječje lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s graškom
Tjestenina u finom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Koprivnički odojak
Brownie s kajenskim paprom
Kokošja juha s požirakima
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski gulaš
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete od cvjetače
Brusketa s avokadom
Hrskavo pečeno pile
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti mediteraneo
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u pivu
Pašticada s njokima
Ramstek i salata s roštilja
Pileća prsa iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s tri vrste gljiva
Finska - Juha s lososom
Nadjevene lignje
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramstek s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kunić na bijelo
Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
Popečci od cvjetače
Proljetna janjetina
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Rižoto s dagnjama
Tuna burger
Salata s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Piletina s nadjevom od ajvara
Dip od južnog voća
Manastirski đuveč
Svinjski file s grila
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s mascarponeom
Bruskete s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Macho hamburger
Riba u škartocu
Srneći file na salatu
Teriyaki piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Pizza sirni jastučići
Špageti na kineski način
Ljetni lungić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke