Meni Search

Superman

Hrskavi trokuti

Hrskava pileća krilca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa sezonskim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
Lazanje u tavi
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tuna burger
Piletina u pivu
Svinjski file s grila
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Zlatna piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Srneći file na salatu
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa iz pećnice
Sočna pureća rolada
Slatka patka
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Rižoto s dagnjama
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Riba u škartocu
Bruskete s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek i salata s roštilja
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kroketi od piletine
Špageti mediteraneo
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ cheeseburger
Dječje lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti na kineski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni lungić
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočni pureći ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Obojeni hamburger
Macho hamburger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina u finom umaku
Popečci od cvjetače
Teriyaki piletina
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Brownie s kajenskim paprom
Mini lazanje
Pohani zamotuljci
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s graškom
Piletina u aromatičnom omotaču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Koprivnički odojak
Pašticada s njokima
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Manastirski đuveč
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s kozjim sirom
Dip od južnog voća
Kokošja juha s požirakima
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignje na šumskom rižotu
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke