Meni Search

Superman

Hrskavi trokuti

Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileća prsa iz pećnice
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani zamotuljci
BBQ cheeseburger
Finska - Juha s lososom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s dagnjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Brownie s kajenskim paprom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Tuna burger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slatka patka
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kokošja juha s požirakima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Riba u škartocu
Piletina s nadjevom od ajvara
Ljetni lungić
Piletina u pivu
Pohani tofu s povrćem
Dip od južnog voća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dječje lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina sa šafranom
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Pašticada s njokima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavo pečeno pile
Svinjski file s grila
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Pileća prsa punjena čvarcima
Pureća rolada s mlincima
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Rižoto s tri vrste gljiva
Meksička party salata
Macho hamburger
Vratina sa sezonskim povrćem
Fish&Chips u tortilji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Ramstek i salata s roštilja
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina u finom umaku
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Srneći file na salatu
Koprivnički odojak
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke