Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Mini lazanje
Pileći gulaš
Piletina s kozjim sirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Obojeni hamburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani zamotuljci
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Svinjski gulaš
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Finska - Juha s lososom
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice na ražnjiću
Pita s muškatnom bundevom i makom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Kroketi od piletine
Popečci od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek s povrćem
Fish&Chips u tortilji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mirisna pureća rolada
Male teleće pitice
Punjena teleća prsa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Riblji ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s graškom
Teriyaki piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brudet
Bruskete s povrćem
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
Bruskete od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
BBQ cheeseburger
Manastirski đuveč
Ljetni lungić
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cous-cous s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s povrćem
Lignji po gosposki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u aromatičnom omotaču
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Špageti mediteraneo
Pileći bataci s umakom od luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Energetske kuglice s kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od oslića i povrća
Mini shepherd's pie
Dječje lazanje
Bouillabaisse
Pašticada voli penne a ti mene
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Dip od južnog voća
Salata s mljevenim mesom
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Piletina s mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u pivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Proljetna janjetina
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Janjetina na padelu
Bakalar s krumpirom
Marinirane srdele
Grill vratina u sendviču
Srneći file na salatu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Slatka patka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke