Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Rižoto s tri vrste gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Srneći file na salatu
Piletina sa šafranom
Obojeni hamburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Riblji ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Dječje lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete s povrćem
Pizza sirni jastučići
Slatka patka
Piletina u pivu
Mini shepherd's pie
Cous-cous s povrćem
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Brancinovo oko
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete od cvjetače
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s dagnjama
Tuna burger
Marinirane srdele
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Skandinavske rolice s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Finska - Juha s lososom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Svinjski gulaš
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
BBQ cheeseburger
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Punjena teleća prsa
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kaštelanski makaruni
Bakalar s krumpirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Bouillabaisse
Špageti na kineski način
Brudet
Male teleće pitice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuglice od riže i svježeg sira
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignji po gosposki
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada voli penne a ti mene
Špageti mediteraneo
Odresci s umakom od kupina
Salata s mljevenim mesom
Popečci od cvjetače
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Riba u škartocu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mirisna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Brownie s kajenskim paprom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke