Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Meksička party salata
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Obojeni hamburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s tri vrste gljiva
Bouillabaisse
Goveđa rebarca sa zeljem
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći bataci s umakom od luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Marinirane srdele
Pileći gulaš
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u pivu
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Cous-cous s povrćem
Dip od južnog voća
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dječje lazanje
Bruskete od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brudet
Pohani tofu s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Bakalar s krumpirom
Male teleće pitice
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Svinjski file s grila
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Mladi krumpir s ajvarom
Teriyaki piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavo pečeno pile
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Gulaš od oslića i povrća
Pureća rolada s mlincima
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek s povrćem
Srneći file na salatu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mirisna pureća rolada
Tuna burger
Lignji po gosposki
Piletina Kiev
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Punjena teleća prsa
Odresci s umakom od kupina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s graškom
Rebarca s grilla
Riba u škartocu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Popečci od cvjetače
Ljetni lungić
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Špageti na kineski način
Špageti mediteraneo
Pohani zamotuljci
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riblji ražnjići
Lazanje u tavi
Rižoto s dagnjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke