Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Dječje lazanje
Kunić na bijelo
Piletina u pivu
Bakalar s krumpirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Velika Britanija - Pastirska pita
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Brudet
Piletina sa šafranom
Rebarca s grilla
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Male teleće pitice
Gulaš od oslića i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek s povrćem
Teriyaki piletina
Tuna burger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dip od južnog voća
Pohani zamotuljci
Svinjski file s grila
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s graškom
Srneći file na salatu
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Bouillabaisse
Riblji ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Obojeni hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete s povrćem
Ljetni ražnjići
Popečci od cvjetače
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Punjena teleća prsa
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći bataci s umakom od luka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Salata s mljevenim mesom
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Bruskete od cvjetače
Brancinovo oko
Brownie s kajenskim paprom
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Slatka patka
Finska - Juha s lososom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s kozjim sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni lungić
Meksička party salata
BBQ cheeseburger
Skandinavske rolice s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s dagnjama
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pureća rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Lignji po gosposki
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kroketi od piletine
Špageti mediteraneo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći gulaš
Hrskavo pečeno pile
Lazanje u tavi
Marinirane srdele
Lignje na šumskom rižotu
Riba u škartocu
Piletina u aromatičnom omotaču
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke