Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Energetske kuglice s kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini shepherd's pie
Orada s krumpirom i mladim lukom
Meksička party salata
Marinirane srdele
Ljetni lungić
Šampinjoni u palačinki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Obojeni hamburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s grilla
Pileći gulaš
Sočna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete od cvjetače
Piletina sa šafranom
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti na kineski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Bakalar s krumpirom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s grila
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Srneći file na salatu
Zlatna piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći savici u umaku od grejpa
Brownie s kajenskim paprom
Lignji po gosposki
Svinjski gulaš
Rebarca s graškom
Slatka patka
Punjena teleća prsa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Male teleće pitice
Roštilj s umakom Romesco
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riblji ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ cheeseburger
Piletina u pivu
Mirisna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Brudet
Hrskavo pečeno pile
Mladi krumpir s ajvarom
Pogača sa sardinom
Pohani zamotuljci
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete s povrćem
Kaštelanski makaruni
Teriyaki piletina
Bouillabaisse
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Lazanje u tavi
Odresci s umakom od kupina
Gulaš od oslića i povrća
Mini lazanje
Dip od južnog voća
Popečci od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cous-cous s povrćem
Riba u škartocu
Piletina s mascarponeom
Kroketi od piletine
Rižini ravioli s mozzarellom
Tuna burger
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke