Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Lignje na šumskom rižotu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Grill vratina u sendviču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Piletina s mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Srneći file na salatu
Sočna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s graškom
Finska - Juha s lososom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignji po gosposki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Skandinavske rolice s cimetom
Pizza sirni jastučići
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s kozjim sirom
Kaštelanski makaruni
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s grila
Slatka patka
Mirisna pureća rolada
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Proljetna janjetina
Salata s mljevenim mesom
Bouillabaisse
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cous-cous s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Brancinovo oko
Rebarca s grilla
Pureća rolada s mlincima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Mini shepherd's pie
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Punjena teleća prsa
Obojeni hamburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
Špageti mediteraneo
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Brownie s kajenskim paprom
Brusketa s avokadom
Male teleće pitice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Energetske kuglice s kurkumom
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dip od južnog voća
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Brudet
Riblji ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina u aromatičnom omotaču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Lazanje u tavi
BBQ cheeseburger
Marinirane srdele
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tuna burger
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa punjena čvarcima
Bakalar s krumpirom
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Ramstek s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke