Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Gulaš od oslića i povrća
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Špageti mediteraneo
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći gulaš
Dječje lazanje
Rižoto s tri vrste gljiva
Grill vratina u sendviču
Energetske kuglice s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Manastirski đuveč
Salata s mljevenim mesom
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Obojeni hamburger
Piletina s mascarponeom
Sočna pureća rolada
Slatka patka
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti na kineski način
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Bruskete s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete od cvjetače
Rebarca s grilla
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s kozjim sirom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kunić na bijelo
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Lazanje u tavi
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
Riba u škartocu
Pašticada voli penne a ti mene
Hrskava pileća krilca
Lignji po gosposki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teriyaki piletina
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Male teleće pitice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brudet
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Finska - Juha s lososom
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Marinirane srdele
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s dagnjama
Odresci s umakom od kupina
Bouillabaisse
Bakalar s krumpirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
Ljetni lungić
BBQ cheeseburger
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Riblji ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Meksička party salata
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini shepherd's pie
Kuglice od riže i svježeg sira
Pogača sa sardinom
Hrskavo pečeno pile
Tuna burger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani zamotuljci
Punjena teleća prsa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke