Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignji po gosposki
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada voli penne a ti mene
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Punjena teleća prsa
Janjetina na padelu
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Rižini ravioli s mozzarellom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pureća rolada s mlincima
Kunić na bijelo
BBQ cheeseburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cous-cous s povrćem
Lazanje u tavi
Srneći file na salatu
Piletina u aromatičnom omotaču
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bakalar s krumpirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Tuna burger
Meksička party salata
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Bruskete s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Riblji ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Male teleće pitice
Slatka patka
Finska - Juha s lososom
Pohani zamotuljci
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Kaštelanski makaruni
Svinjski gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Špageti na kineski način
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brudet
Piletina u pivu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Bruskete od cvjetače
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Energetske kuglice s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teriyaki piletina
Riba u škartocu
Kuglice od riže i svježeg sira
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Dip od južnog voća
Mini lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s grilla
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Dječje lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Mini shepherd's pie
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Hrskavo pečeno pile
Bouillabaisse
Ljetni lungić
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Obojeni hamburger
Marinirane srdele
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke