Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini lazanje
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti na kineski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Salata s mljevenim mesom
Pileći gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignji po gosposki
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Šampinjoni u palačinki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Energetske kuglice s kurkumom
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignje na šumskom rižotu
Dječje lazanje
Manastirski đuveč
Hrskavo pečeno pile
Bruskete s povrćem
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Brownie s kajenskim paprom
Brudet
Marinirane srdele
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni lungić
Obojeni hamburger
Srneći file na salatu
Piletina sa šafranom
Ramstek s povrćem
Finska - Juha s lososom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bouillabaisse
Popečci od cvjetače
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s graškom
Punjena teleća prsa
Orada s krumpirom i mladim lukom
Gulaš od oslića i povrća
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
Pašticada voli penne a ti mene
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski gulaš
Bruskete od cvjetače
Male teleće pitice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje u tavi
Svinjski file s grila
Kroketi od piletine
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Bakalar s krumpirom
Riba u škartocu
Cous-cous s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u aromatičnom omotaču
Brancinovo oko
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Odresci u umaku s češnjakom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskava pileća krilca
Dip od južnog voća
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s dagnjama
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižini ravioli s mozzarellom
Blagdanska rolada
Riblji ražnjići
Brusketa s avokadom
Tuna burger
Kunić na bijelo
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Pohani zamotuljci
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke