Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Mladi krumpir s ajvarom
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
Bouillabaisse
Energetske kuglice s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Skandinavske rolice s cimetom
Pogača sa sardinom
Odresci s umakom od kupina
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u škartocu
Kuglice od riže i svježeg sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lazanje u tavi
Špageti mediteraneo
Ljetni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Gulaš od oslića i povrća
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s grila
Pileća prsa punjena čvarcima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Popečci od cvjetače
Marinirane srdele
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Bruskete od cvjetače
Rebarca s grilla
Teriyaki piletina
Finska - Juha s lososom
Kroketi od piletine
Piletina s kozjim sirom
Špageti na kineski način
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cous-cous s povrćem
Svinjski file s povrćem
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Punjena teleća prsa
Brudet
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Goveđa rebarca sa zeljem
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Lignji po gosposki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ cheeseburger
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s mascarponeom
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Male teleće pitice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Rižoto s dagnjama
Bakalar s krumpirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pureća rolada s mlincima
Slatka patka
Šampinjoni u palačinki
Riblji ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Tuna burger
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Srneći file na salatu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dječje lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada voli penne a ti mene
Pileći gulaš
Bruskete s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavo pečeno pile
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke