Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini shepherd's pie
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ cheeseburger
Ramsteak u seksi umaku
Lignji po gosposki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Gulaš od oslića i povrća
Pileća prsa punjena čvarcima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci s umakom od kupina
Teriyaki piletina
Tuna burger
Brownie s kajenskim paprom
Riba u škartocu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cous-cous s povrćem
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Srneći file na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Skandinavske rolice s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete s povrćem
Bakalar s krumpirom
Kaštelanski makaruni
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s graškom
Ljetni lungić
Punjena teleća prsa
Ramstek s povrćem
Male teleće pitice
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski gulaš
Marinirane srdele
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Dip od južnog voća
Špageti mediteraneo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s grila
Rižoto s dagnjama
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Bouillabaisse
Slatka patka
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetna janjetina
Pureća rolada s mlincima
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada voli penne a ti mene
Salata s mljevenim mesom
Bruskete od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani tofu s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s mascarponeom
Brudet
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Hrskavo pečeno pile
Riblji ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke