Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Piletina s mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Popečci od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Obojeni hamburger
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Salata s mljevenim mesom
Pileća prsa punjena čvarcima
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Dječje lazanje
Piletina s kozjim sirom
Riba u škartocu
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slatka patka
Lignji po gosposki
Svinjski gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Energetske kuglice s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Skandinavske rolice s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Male teleće pitice
Ljetni lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Mirisna pureća rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Punjena teleća prsa
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Gulaš od oslića i povrća
Marinirane srdele
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
BBQ cheeseburger
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brudet
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Rebarca s graškom
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s grila
Špageti mediteraneo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cous-cous s povrćem
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Pohani zamotuljci
Rižini ravioli s mozzarellom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći gulaš
Riblji ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bouillabaisse
Teleći odresci u umaku od višanja
Bakalar s krumpirom
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuglice od riže i svježeg sira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskavo pečeno pile
Teriyaki piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pogača sa sardinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke