Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Dječje lazanje
Bugarska pita od krumpira
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Hrskavo pečeno pile
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill vratina u sendviču
Brudet
Marinirane srdele
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini lazanje
Obojeni hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Kuglice od riže i svježeg sira
Cous-cous s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riblji ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dip od južnog voća
Zlatna piletina
Teriyaki piletina
Pohani tofu s povrćem
Pileći gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Finska - Juha s lososom
Lazanje u tavi
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Bouillabaisse
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Špageti mediteraneo
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni lungić
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Energetske kuglice s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada voli penne a ti mene
Pureća rolada s mlincima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignji po gosposki
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Pileća prsa punjena čvarcima
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kaštelanski makaruni
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
BBQ cheeseburger
Bruskete od cvjetače
Rebarca s graškom
Pohani zamotuljci
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Ljetni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s grila
Male teleće pitice
Bruskete s povrćem
Punjena teleća prsa
Bakalar s krumpirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek s povrćem
Piletina s mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke