Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Pita s muškatnom bundevom i makom
Pogača sa sardinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Špageti mediteraneo
Dip od južnog voća
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Male teleće pitice
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Velika Britanija - Pastirska pita
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Obojeni hamburger
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slatka patka
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Punjena teleća prsa
Teriyaki piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini shepherd's pie
Finska - Juha s lososom
Hrskavo pečeno pile
Svinjski gulaš
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pureća rolada s mlincima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s graškom
Bruskete od cvjetače
Tuna burger
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Bruskete s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s dagnjama
Bouillabaisse
Odresci s umakom od kupina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Gulaš od oslića i povrća
Brancinovo oko
Mirisna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Lignji po gosposki
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti na kineski način
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lazanje u tavi
Dječje lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pizza sirni jastučići
Riba u škartocu
Riblji ražnjići
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Bakalar s krumpirom
Marinirane srdele
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Manastirski đuveč
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći gulaš
Brudet
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice na ražnjiću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rebarca s grilla
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni lungić
Piletina u pivu
Grill vratina u sendviču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke