Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Meksička party salata
Piletina Kiev
Teriyaki piletina
Špageti na kineski način
Rižoto s dagnjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dječje lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tuna burger
Špageti mediteraneo
Popečci od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Brudet
Kroketi od piletine
Piletina s mascarponeom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignji po gosposki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Punjena teleća prsa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Lazanje u tavi
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Brancinovo oko
Salata s mljevenim mesom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižini ravioli s mozzarellom
Energetske kuglice s kurkumom
Rebarca s graškom
Grill vratina u sendviču
Rebarca s grilla
Srneći file na salatu
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Ljetni lungić
Dip od južnog voća
Pileća prsa punjena čvarcima
Cous-cous s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetna janjetina
Odresci s umakom od kupina
Skandinavske rolice s cimetom
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s grila
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Gulaš od oslića i povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavo pečeno pile
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Male teleće pitice
Svinjski gulaš
Riblji ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete s povrćem
Marinirane srdele
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u pivu
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
BBQ cheeseburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fish&Chips u tortilji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slatka patka
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete od cvjetače
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Obojeni hamburger
Bouillabaisse
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Riba u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s tri vrste gljiva
Pureća rolada s mlincima
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bakalar s krumpirom
Pohani zamotuljci
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke