Meni Search

Leptirići u trbuhu

Hrskavi trokuti

Hrskavi krumpir iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od kelja sa sirom
Penne s radičem
Piletina s mascarponeom
Salata s neobičnim preljevom
Brownie s kajenskim paprom
Sočna Wellington pečenka
Teriyaki piletina
Krumpir u košuljici
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s pečenim povrćem
Biftek u zelenom papru
Oslić s maslinama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od liganja
Kozice s rižom
Košarice od lisnatog tijesta
Švicarska juha sa sirom
Paprene pogačice
Rižoto tortice
Polpete od slanutka s kurkumom
Pohani zamotuljci
Uskršnja šunka na zabavan način
Lignje na šumskom rižotu
Riblja juha s Malte
Male teleće pitice
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s dagnjama
Salata s mora
Kaštelanski makaruni
Pileća krilca s Coca-Colom
Nadjevene lignje
Teletina s pirjanim povrćem
Punjeni filet brancina
Fina pikantna piletina
Dip od južnog voća
Salata od pečene rotkvice sa medom
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti mediteraneo
Puretina s jabukom iz pećnice
Brusketa s avokadom
Lignje punjene crvenim radićem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileća prsa iz pećnice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Proljetno meso i povrće iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Papreni tart s marelicama
Piletina s pistacijama
Zapečena ricotta
Pizza sirni jastučići
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Špageti s acetom balsamicom
Čarobna ljetna piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Bruskete s povrćem
Španjolski migas s bundevom
Lignje i tikvice na štapiću
Fileti lososa u finom umaku
Grčka seljačka salata
Ramstek s povrćem
Srneći file na salatu
Caponata alla Podravka
Krem juha od tikvica
Meso u woku na indonezijski način
Zlatna piletina
Salata od tune i povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ljubavne šurlice
Biftek rolice
Slatki ostaci s cimetom
Tjestenina mediterana
Dalmatinska simfonija
Voćna salata s piletinom
Finska - Juha s lososom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rižoto s tunom
Povrtni ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Rajčica s kukuruzom
Kuglice od riže i svježeg sira
Slatko twist pile
Pikantni gulaš
Jakobove kapice s umakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa u umaku od naranče
Punjena pečenka u vinu
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni poriluk
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mladi krumpir s ajvarom
Popečci od bulgura s umakom
Popečci od cvjetače
Raskošna ljetna tava
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vol-au-vent s gljivama
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina sa šafranom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pečene banane s kajenskim paprom
Belgija - Salade Liégeoise
Pljukanci s pršutom i rikulom
Odresci u paketiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dječje lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke