Meni Search

Superman

Hrskavo pečeno pile

Riba u škartocu
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s grilla
Brownie s kajenskim paprom
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Nadjevene lignje
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Srneći file na salatu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teriyaki piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci s umakom od kupina
Rižoto s dagnjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kokošja juha s požirakima
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Kuglice od riže i svježeg sira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek i salata s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tuna burger
Bruskete s povrćem
Svinjski gulaš
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni lungić
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada s njokima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina u finom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bruskete od cvjetače
Koprivnički odojak
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Manastirski đuveč
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Dip od južnog voća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
BBQ cheeseburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Svinjski file s grila
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Špageti mediteraneo
Piletina s nadjevom od ajvara
Macho hamburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke