Meni Search

Superwoman

Hrskavo pečeno pile

Bruskete od cvjetače
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Slatka patka
Kroketi od piletine
Mini shepherd's pie
Pizza sirni jastučići
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Zlatna piletina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Punjena teleća prsa
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tri vrste gljiva
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Pogača sa sardinom
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Pileći gulaš
Piletina s kozjim sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Pašticada voli penne a ti mene
Gulaš od oslića i povrća
Dip od južnog voća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Bruskete s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Finska - Juha s lososom
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje u tavi
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni lungić
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Obojeni hamburger
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Srneći file na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti na kineski način
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s graškom
Grill vratina u sendviču
Brudet
Svinjski file s povrćem
Marinirane srdele
Mirisna pureća rolada
Teriyaki piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti mediteraneo
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s grila
Riblji ražnjići
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Bouillabaisse
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u škartocu
Kuglice od riže i svježeg sira
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
Lignji po gosposki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bakalar s krumpirom
Svinjski gulaš
Male teleće pitice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke