Meni Search

Superwoman

Hrskavo pečeno pile

Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Popečci od cvjetače
Mini lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignji po gosposki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s grila
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Skandinavske rolice s cimetom
Lazanje u tavi
Energetske kuglice s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mljevenim mesom
Riblji ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s graškom
Pašticada voli penne a ti mene
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ cheeseburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Punjena teleća prsa
Dip od južnog voća
Brudet
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Teriyaki piletina
Ljetni lungić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Bouillabaisse
Šampinjoni u palačinki
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Gulaš od oslića i povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Pogača sa sardinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina fuži s tartufima
Obojeni hamburger
Odresci s umakom od kupina
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Pureća rolada s mlincima
Manastirski đuveč
Bakalar s krumpirom
Hrskava pileća krilca
Rebarca s grilla
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti mediteraneo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dječje lazanje
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s dagnjama
Blagdanska rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Kuglice od riže i svježeg sira
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slatka patka
Mini shepherd's pie
Marinirane srdele
Male teleće pitice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Rižini ravioli s mozzarellom
Bruskete od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Piletina s mascarponeom
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke