Meni Search

Superwoman

Hrskavo pečeno pile

Gulaš od oslića i povrća
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći bataci s umakom od luka
Obojeni hamburger
Bugarska pita od krumpira
Bakalar s krumpirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s grila
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
Finska - Juha s lososom
Dip od južnog voća
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s grilla
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Mirisna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Brancinovo oko
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pogača sa sardinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Riblji ražnjići
Riba u škartocu
Svinjski gulaš
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci s umakom od kupina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bouillabaisse
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini shepherd's pie
Brudet
Cous-cous s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Piletina u pivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Lignji po gosposki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Male teleće pitice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Energetske kuglice s kurkumom
Lazanje u tavi
Dječje lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Punjena teleća prsa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni lungić
Pašticada voli penne a ti mene
Marinirane srdele
BBQ cheeseburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti mediteraneo
Salata s mljevenim mesom
Popečci od cvjetače
Manastirski đuveč
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Hrskavi trokuti
Bruskete od cvjetače
Slatka patka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mladi krumpir s ajvarom
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Pureća rolada s mlincima
Pohani zamotuljci
Rižoto s dagnjama
Brownie s kajenskim paprom
Teriyaki piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Srneći file na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke