Meni Search

Superwoman

Hrskavo pečeno pile

Pileći gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mladi krumpir s ajvarom
Marinirane srdele
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tuna burger
Hrskava pileća krilca
Riblji ražnjići
Brancinovo oko
Bouillabaisse
Dječje lazanje
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni lungić
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Teriyaki piletina
Piletina s kozjim sirom
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Bruskete s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Gulaš od oslića i povrća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Energetske kuglice s kurkumom
Brudet
Kaštelanski makaruni
Odresci s umakom od kupina
Piletina Kiev
Mirisna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Punjena teleća prsa
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Pohani zamotuljci
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u pivu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Finska - Juha s lososom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slatka patka
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Lignji po gosposki
Hrskavi trokuti
Skandinavske rolice s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s tri vrste gljiva
Bakalar s krumpirom
Cous-cous s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s dagnjama
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s grila
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Špageti na kineski način
Pašticada voli penne a ti mene
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u škartocu
Male teleće pitice
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina sa šafranom
Rebarca s graškom
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dip od južnog voća
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje u tavi
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ cheeseburger
Svinjski file s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s grilla
Špageti mediteraneo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke