Meni Search

Superwoman

Hrskavo pečeno pile

Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s grilla
Pileći gulaš
Špageti mediteraneo
Proljetna janjetina
Piletina s kozjim sirom
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Kaštelanski makaruni
Kuglice od riže i svježeg sira
Obojeni hamburger
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ cheeseburger
Brownie s kajenskim paprom
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci s umakom od kupina
Sočni pureći ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Punjena teleća prsa
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete s povrćem
Dječje lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tuna burger
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bakalar s krumpirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s graškom
Svinjski gulaš
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Lignji po gosposki
Mini shepherd's pie
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Velika Britanija - Pastirska pita
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek s povrćem
Riblji ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teriyaki piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada voli penne a ti mene
Bouillabaisse
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brudet
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s dagnjama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lazanje u tavi
Salata s mljevenim mesom
Finska - Juha s lososom
Pohani zamotuljci
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marinirane srdele
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Popečci od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brusketa s avokadom
Svinjski file s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Srneći file na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kroketi od piletine
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u pivu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina Kiev
Teleći savici u umaku od grejpa
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Male teleće pitice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pogača sa sardinom
Špageti na kineski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Bruskete od cvjetače
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u aromatičnom omotaču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u škartocu
Ljetni lungić
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dip od južnog voća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke