Meni Search

Superwoman

Hrskavo pečeno pile

Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Obojeni hamburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Odresci u umaku s češnjakom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s mascarponeom
Dječje lazanje
Manastirski đuveč
Piletina u pivu
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Mini shepherd's pie
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bouillabaisse
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Goveđa rebarca sa zeljem
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Špageti mediteraneo
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek s povrćem
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u aromatičnom omotaču
Popečci od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižini ravioli s mozzarellom
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s medom od kadulje
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riblji ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Finska - Juha s lososom
Slatka patka
Bugarska pita od krumpira
Lignji po gosposki
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s graškom
Piletina s kozjim sirom
Ljetni ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavi trokuti
Marinirane srdele
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća prsa punjena čvarcima
Energetske kuglice s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni lungić
Kunić na bijelo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje u tavi
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ cheeseburger
Tuna burger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetna janjetina
Brudet
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Pašticada voli penne a ti mene
Brusketa s avokadom
Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pogača sa sardinom
Male teleće pitice
Svinjski gulaš
Svinjski file s grila
Šampinjoni u palačinki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Bakalar s krumpirom
Skandinavske rolice s cimetom
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke