Meni Search

Superwoman

Hrskavo pečeno pile

Dječje lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirane srdele
Ramstek s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s mascarponeom
Dip od južnog voća
Špageti mediteraneo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brusketa s avokadom
Male teleće pitice
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Bugarska pita od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bakalar s krumpirom
Rebarca s graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini lazanje
Rižoto s tri vrste gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Piletina u pivu
Mladi krumpir s ajvarom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa punjena čvarcima
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Mirisna pureća rolada
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slatka patka
Odresci s umakom od kupina
Energetske kuglice s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
Riba u škartocu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Punjena teleća prsa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bruskete od cvjetače
Proljetna janjetina
Tuna burger
Svinjski gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bouillabaisse
Svinjski file s grila
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Pileći gulaš
Bruskete s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi trokuti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Pureća rolada s mlincima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pašticada voli penne a ti mene
Finska - Juha s lososom
Rižoto s dagnjama
Kaštelanski makaruni
Špageti na kineski način
Brudet
Sočni pureći ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini shepherd's pie
Obojeni hamburger
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Srneći file na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina na padelu
Cous-cous s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s kozjim sirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Brownie s kajenskim paprom
Riblji ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ cheeseburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Gulaš od oslića i povrća
Pogača sa sardinom
Rebarca s grilla
Lignji po gosposki
Piletina sa šafranom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke