Meni Search

Superwoman

Hrskavo pečeno pile

Dip od južnog voća
Pileća prsa punjena čvarcima
Brudet
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Mini shepherd's pie
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Riblji ražnjići
Obojeni hamburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje na šumskom rižotu
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ cheeseburger
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada voli penne a ti mene
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Odresci s umakom od kupina
Pureća rolada s mlincima
Finska - Juha s lososom
Marinirane srdele
Hrskavi trokuti
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Rižoto s tri vrste gljiva
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Brownie s kajenskim paprom
Slatka patka
Lazanje u tavi
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski gulaš
Bakalar s krumpirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Rebarca s graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisna pureća rolada
Lignji po gosposki
Špageti mediteraneo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci u umaku od višanja
Tuna burger
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bouillabaisse
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Male teleće pitice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Dječje lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Punjena teleća prsa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s kozjim sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Skandinavske rolice s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni lungić
Rižoto s dagnjama
Piletina sa šafranom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rebarca s grilla
Cous-cous s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke