Meni Search

Luda k'o šiba

Hrskavo pečeno pile

Dječje lazanje
Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pirjani kunić
Mesne okruglice na ražnjiću
Polupunjene paprike
Medeni teleći kotleti
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohana skuta
Sendvič s avokadom
Vratina s roštilja
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Brownie s kajenskim paprom
Fiš paprikaš
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill povrće na salatu
Teletina s pirjanim povrćem
Mirisna pureća rolada
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s nadjevom od ajvara
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Sunčani užitak mediterana
Jakobove kapice s umakom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Pileći gulaš
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Piletina u pivu
Zapečena ricotta
Palamida s čilijem i mangom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Male teleće pitice
Pikantne mazalice
Pohani zamotuljci
Lignje s povrćem i smokvama
Palačinke s nadjevom od riže
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pizza s tunom
Hrskave tortice od krumpira
Piletina Kiev
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana pileća krilca s povrćem
Lungić u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kineska juha s račićima i gljivama
Roštilj s umakom Romesco
Marokanska salata s cous-cousom
Pohani tofu s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Cous-cous s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Brancinovo oko
Patka s mlincima
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Aromatizirani kruh
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Cipar - Lungić na ciparski
Srneći file na salatu
Riblja juha s Malte
Kotlovina
Juha od bundeve s jabukom
Kotleti u pivskom umaku
Mini shepherd's pie
Pašticada
Pašticada s njokima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slasni BBQ burgeri
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s pistacijama
Marinirano svinjsko pečenje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Krem juha sa sjemenkama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke