Meni Search

Ful nabrijan

Irska janjetina

Uzbudljivi kolač od blitve
Riba u bijelom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Sendvič s avokadom
Mirisna pečenka
Šampinjoni u palačinki
Kroketi od piletine
Vege odresci s marinadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Okruglice u umaku od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Meksička party salata
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meso s repom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kobasica u pivu i pecivu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s povrćem i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mediteranski špageti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pašticada s njokima
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Nadjevene lignje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Popečci od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lagana sarma
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski kruščić s lovorom
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Povrtni lonac
Piletina laganini
Ljetni ražnjići
Grill povrće na salatu
Urbana pola
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Zabavni kineski ravioli
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Grdobina s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od liganja
Kunić na bijelo
Vratina sa sezonskim povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Salata s mora
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fini gulaš od gljiva
Proljetna janjetina
Pečena piletina s limunom
Lungić s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni ražnjići
Piletina Kiev
Dagnje na buzaru
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna rebarca
Grickalica slanutak iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini lazanje
Voćna juha od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke