Meni Search

Ful nabrijan

Irska janjetina

Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Salata od liganja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mora
Kroketi od piletine
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s povrćem i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Mesne okruglice
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada s njokima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Riba u bijelom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Povrtni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rolice od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Fileti lososa u finom umaku
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjevene lignje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Dagnje na buzaru
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna rebarca
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Fina pikantna piletina
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Kaštelanski makaruni
Grdobina s povrćem
Lungić s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Aromatizirani kruh
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Mediteranski špageti
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Meso s repom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni lonac
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kunić na bijelo
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Čarobna ljetna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisna pečenka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marinirana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa sezonskim povrćem
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Okruglice u umaku od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fini gulaš od gljiva
Ražnjići od lososa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Urbana pola
Krem juha od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Račići na posteljici od povrća
Piletina Kiev
Miješani grill
Lagana sarma
Ramsteak u seksi umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina laganini
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina sa šafranom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke