Meni Search

Ful nabrijan

Irska janjetina

Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rajčica s kukuruzom
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Belgija - Salade Liégeoise
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Zabavni kineski ravioli
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill povrće na salatu
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna rebarca
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Delikatesna junetina na češki
Vege odresci s marinadom
Meso s repom
Pohani tofu s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lagana sarma
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dagnje na buzaru
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje s povrćem i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni lonac
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini lazanje
Grickalica slanutak iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Salata s mora
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sendvič s avokadom
Povrtni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Mediteranski špageti
Mirisna pečenka
Rolice od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada s njokima
Aromatizirani kruh
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Okruglice u umaku od rajčice
Proljetno meso i povrće iz woka
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pizza s tunom
Pečena piletina s limunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fini gulaš od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Popečci od tikvica
Mesne okruglice
Miješani grill
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata od liganja
Pirjani kunić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Voćna juha od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Riba u bijelom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke