Meni Search

Ful nabrijan

Irska janjetina

Proljetno meso i povrće iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rolice od blitve
Rajčica s kukuruzom
Dagnje na buzaru
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vege odresci s marinadom
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Umak od limete (Molho de limao)
Jabučni krumpirići s cimetom
Račići na posteljici od povrća
Proljetna janjetina
Pašticada s njokima
Salata od liganja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski špageti
Grdobina u pikantnoj šalši
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill povrće na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Zlatna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill vratina u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Mini lazanje
Sočna rebarca
Manastirski đuveč
Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill pirjana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Miješani grill
Grdobina s povrćem
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Krem juha od tikvica
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Fina pikantna piletina
Voćna juha od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Salata s mora
Uzbudljivi kolač od blitve
Čarobna ljetna piletina
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pečenka
Piletina laganini
Janjetina na padelu
Pirjani kunić
Zabavni kineski ravioli
Vratina sa sezonskim povrćem
Bugarska pita od krumpira
Pizza s tunom
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Mediteranski kruščić s lovorom
Delikatesna junetina na češki
Brusketa s avokadom
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Fileti lososa u finom umaku
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Piletina Kiev
Kobasica u pivu i pecivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Meso s repom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Popečci od tikvica
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Meksička party salata
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke