Meni Search

Ful nabrijan

Irska janjetina

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fini gulaš od gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni lonac
Fish&Chips u tortilji
Krem juha od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fileti lososa u finom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Aromatizirani kruh
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u bijelom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Umak od limete (Molho de limao)
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Dagnje na buzaru
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kuhano meso s umakom od hrena
Prežgana juha
Bugarska pita od krumpira
Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Sočna rebarca
Rajčica s kukuruzom
Urbana pola
Vratina sa sezonskim povrćem
Mirisna pečenka
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileći bataci s umakom od luka
Grickalica slanutak iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Lagana sarma
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s povrćem
Mediteranski špageti
Piletina sa šafranom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Salata s mora
Mediteranski kruščić s lovorom
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kunić na bijelo
Račići na posteljici od povrća
Lungić u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Čarobna ljetna piletina
Piletina laganini
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramsteak u seksi umaku
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Pašticada s njokima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina Kiev
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke