Meni Search

Ful nabrijan

Irska janjetina

Fini gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Umak od limete (Molho de limao)
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna rebarca
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od liganja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill povrće na salatu
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina laganini
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Rajčica s kukuruzom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Urbana pola
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Lignje s povrćem i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice
Mirisna pečenka
Fina pikantna piletina
Ljetni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Meso s repom
Nadjevene lignje
Popečci od tikvica
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Voćna juha od višanja
Vratina sa sezonskim povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Dagnje na buzaru
Aromatizirani kruh
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina s povrćem
Pizza s tunom
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Riba u bijelom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kroketi od piletine
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zlatna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni lonac
Pašticada s njokima
Vege odresci s marinadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Račići na posteljici od povrća
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prežgana juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Rolice od blitve
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci u umaku od višanja
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Krem juha od tikvica
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke