Meni Search

Ful nabrijana

Irska janjetina

Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meso s repom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prežgana juha
Grdobina s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ossobuco
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Salata od liganja
Lazanje s lignjama
Kaštelanski makaruni
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Aromatizirani kruh
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Voćna juha od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pohani tofu s povrćem
Pirjani kunić
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od tikvica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sendvič s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Piletina sa šafranom
Lignje s povrćem i smokvama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Čarobna ljetna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hlebinska i pretepena juha
Grill vratina u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fina pikantna piletina
Sočna rebarca
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Grickalica slanutak iz pećnice
Lagana sarma
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Grdobina u pikantnoj šalši
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Piletina na kijevski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mora
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s ribom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice
Lungić s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Okruglice u umaku od rajčice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Račići na posteljici od povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Viška pogača
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina laganini
Povrtni lonac
Zabavni kineski ravioli
Turske pizze
Urbana pola
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci od morskog psa
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Miješani grill
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Blagdanska rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke