Meni Search

Ful nabrijana

Irska janjetina

Okruglice u umaku od rajčice
Kroketi od piletine
Voćna juha od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Popečci od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Piletina laganini
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Turske pizze
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Aromatizirani kruh
Fileti lososa u finom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata s mora
Špageti s ribom
Lignje s manistrom u škartocu
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prežgana juha
Riba u bijelom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fini gulaš od gljiva
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Vege odresci s marinadom
Grill vratina u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Fina pikantna piletina
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci od morskog psa
Salata od liganja
Lazanje s lignjama
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Urbana pola
Roštilj s umakom Romesco
Lagana sarma
Mini lazanje
Krem juha od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Brusketa s avokadom
Povrtni lonac
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Grdobina s povrćem
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Proljetno meso i povrće iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rolice od blitve
Piletina sa šafranom
Hlebinska i pretepena juha
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna rebarca
Viška pogača
Hrskavi trokuti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje s povrćem i smokvama
Grill povrće na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Miješani grill
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Sendvič s avokadom
Mediteranski špageti
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Mirisna pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Ražnjići od lososa
Lungić s povrćem
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje na šumskom rižotu
Delikatesna junetina na češki
Piletina na kijevski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u umaku s češnjakom
Ossobuco
Račići na posteljici od povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke