Meni Search

Ful nabrijana

Irska janjetina

Čarobna ljetna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Fina pikantna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Marinirana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Piletina laganini
Janjetina s medom od kadulje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Turske pizze
Kroketi od piletine
Ražnjići od lososa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Voćna juha od višanja
Zlatna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza s tunom
Pečena piletina s limunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Povrtni lonac
Račići na posteljici od povrća
Lagana sarma
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od tikvica
Aromatizirani kruh
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini shepherd's pie
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski kruščić s lovorom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s povrćem i smokvama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza sirni jastučići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Lazanje s lignjama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Tjestenina fuži s tartufima
Meso s repom
Krem juha od tikvica
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s ribom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Viška pogača
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Prežgana juha
Sendvič s avokadom
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Odresci od morskog psa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fini gulaš od gljiva
Grill povrće na salatu
Brancinovo oko
Lungić s povrćem
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Miješani grill
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Urbana pola
Piletina na kijevski način
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Kunić na bijelo
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Umak od limete (Molho de limao)
Nadjevene lignje
Salata s mora
Salata od liganja
Janjetina na padelu
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje s manistrom u škartocu
Grdobina s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski špageti
Lungić u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Grickalica slanutak iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hlebinska i pretepena juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Vege odresci s marinadom
Pohani tofu s povrćem
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna rebarca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Ossobuco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke