Meni Search

Ful nabrijana

Irska janjetina

Hlebinska i pretepena juha
Fini gulaš od gljiva
Lignje s manistrom u škartocu
Ljetni ražnjići
Turske pizze
Lazanje s lignjama
Riba u bijelom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Belgija - Salade Liégeoise
Aromatizirani kruh
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Pogača sa sardinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od tikvica
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Lagana sarma
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski kruščić s lovorom
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić s povrćem
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marinirana piletina s roštilja
Mini shepherd's pie
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetno meso i povrće iz woka
Urbana pola
Nadjevene lignje
Salata s mora
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Krem juha od tikvica
Piletina laganini
Zlatna piletina
Viška pogača
Kobasica u pivu i pecivu
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski špageti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza s tunom
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina sa šafranom
Odresci od morskog psa
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobna ljetna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Miješani grill
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s ribom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Šampinjoni u palačinki
Fileti lososa u finom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Prežgana juha
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Rolice od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill pirjana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file s povrćem
Pirjani kunić
Meso s repom
Vege odresci s marinadom
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina na kijevski način
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetna janjetina
Voćna juha od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Grdobina s povrćem
Ossobuco
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke