Meni Search

Ful nabrijana

Irska janjetina

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Miješani grill
Viška pogača
Krem juha od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Pogača sa sardinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill povrće na salatu
Grill vratina u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Pohani tofu s povrćem
Salata s mora
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kunić na bijelo
Odresci od morskog psa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lungić s povrćem
Meksička party salata
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill pirjana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Račići na posteljici od povrća
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rolice od blitve
Meso s repom
Marinirana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina laganini
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskava pileća krilca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sendvič s avokadom
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brusketa s avokadom
Mediteranski špageti
Povrtni lonac
Hrskavi trokuti
Fish&Chips u tortilji
Špageti s ribom
Salata od liganja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Lignje s manistrom u škartocu
Urbana pola
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini shepherd's pie
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Delikatesna junetina na češki
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vege odresci s marinadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hlebinska i pretepena juha
Piletina na kijevski način
Riba u bijelom umaku
Čarobna ljetna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Pizza s tunom
Pirjani kunić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Lazanje s lignjama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Ossobuco
Turske pizze
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjevene lignje
Lignje s povrćem i smokvama
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od lososa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina Kiev
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke