Meni Search

Ful nabrijana

Irska janjetina

Kuhano meso s umakom od hrena
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Fileti lososa u finom umaku
Piletina sa šafranom
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini shepherd's pie
Marinirana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Riba u bijelom umaku
Bugarska pita od krumpira
Salata s mora
Meksička party salata
Račići na posteljici od povrća
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Grill pirjana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Urbana pola
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Krem juha od tikvica
Kaštelanski makaruni
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci od morskog psa
Kroketi od piletine
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza s tunom
Popečci od tikvica
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Blagdanska rolada
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ljetni ražnjići
Grdobina s povrćem
Svinjski file s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rajčica s kukuruzom
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Špageti s ribom
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Sendvič s avokadom
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ossobuco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Lazanje s lignjama
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjevene lignje
Lungić s povrćem
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s manistrom u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lagana sarma
Povrtni lonac
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Pirjani kunić
Prežgana juha
Fini gulaš od gljiva
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Miješani grill
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vege odresci s marinadom
Povrtni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Viška pogača
Rolice od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Belgija - Salade Liégeoise
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje s povrćem i smokvama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Turske pizze
Hrskava pileća krilca
Salata od liganja
Sočna pureća rolada
Mediteranski špageti
Umak od limete (Molho de limao)
Meso s repom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina na kijevski način
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hlebinska i pretepena juha
Aromatizirani kruh
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisna pečenka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke