Meni Search

Ful nabrijana

Irska janjetina

Piletina Kiev
Viška pogača
Janjetina s medom od kadulje
Sendvič s avokadom
Kunić na bijelo
Rolice od blitve
Piletina sa šafranom
Turske pizze
Tjestenina fuži s tartufima
Pogača sa sardinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Nadjevene lignje
Aromatizirani kruh
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Popečci od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Brusketa s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Krem juha od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kuhano meso s umakom od hrena
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskava pileća krilca
Hlebinska i pretepena juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fish&Chips u tortilji
Umak od limete (Molho de limao)
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Prežgana juha
Lungić s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Lagana sarma
Povrtni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill povrće na salatu
Špageti s ribom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od lososa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brancinovo oko
Lignje s manistrom u škartocu
Lazanje s lignjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Piletina na kijevski način
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći savici u umaku od grejpa
Miješani grill
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Teleći odresci u umaku od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meso s repom
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetna janjetina
Račići na posteljici od povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Hrskavi trokuti
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Fini gulaš od gljiva
Salata s mora
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Urbana pola
Mini shepherd's pie
Lignje s povrćem i smokvama
Okruglice u umaku od rajčice
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice
Sočna rebarca
Riba u bijelom umaku
Salata od liganja
Piletina laganini
Svinjski file s povrćem
Mirisna pečenka
Pizza s tunom
Meksička party salata
Pečena piletina s limunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ossobuco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke