Meni Search

Ful nabrijana

Irska janjetina

Mini lazanje
Voćna juha od višanja
Grdobina s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Prežgana juha
Povrtni lonac
Roštilj s umakom Romesco
Ossobuco
Lungić s povrćem
Aromatizirani kruh
Odresci od morskog psa
Lungić u sendviču
Pogača sa sardinom
Pizza s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sendvič s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje s lignjama
Sočna rebarca
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Urbana pola
Povrtni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Turske pizze
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Okruglice u umaku od rajčice
Miješani grill
Mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Fina pikantna piletina
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Mediteranski špageti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Lignje s manistrom u škartocu
Salata od liganja
Mediteranski kruščić s lovorom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s ribom
Viška pogača
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Hlebinska i pretepena juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Krem juha od tikvica
Ražnjići od lososa
Čarobna ljetna piletina
Salata s mora
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pečenka
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill povrće na salatu
Riba u bijelom umaku
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina laganini
Brusketa s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fini gulaš od gljiva
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Fileti lososa u finom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Marinirana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Meso s repom
Rajčica s kukuruzom
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina na kijevski način
Pirjani kunić
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini shepherd's pie
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke