Meni Search

Ful nabrijan

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sendvič s avokadom
Manastirski đuveč
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kunić na bijelo
Povrtni lonac
Pašticada s njokima
Salata od liganja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fileti lososa u finom umaku
Pirjani kunić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u bijelom umaku
Miješani grill
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Delikatesna junetina na češki
Bugarska pita od krumpira
Grdobina s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Uzbudljivi kolač od blitve
Šampinjoni u palačinki
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Umak od limete (Molho de limao)
Nadjevene lignje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brancinovo oko
Sočna rebarca
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Lagana sarma
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zabavni kineski ravioli
Pileći bataci s umakom od luka
Dagnje na buzaru
Vratina sa sezonskim povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od lososa
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski špageti
Aromatizirani kruh
Lungić u sendviču
Fina pikantna piletina
Brusketa s avokadom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata s mora
Rolice od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza s tunom
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Čarobna ljetna piletina
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina laganini
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Okruglice u umaku od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rajčica s kukuruzom
Grill povrće na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetno meso i povrće iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meso s repom
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Račići na posteljici od povrća
Povrtni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Urbana pola
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Voćna juha od višanja
Fish&Chips u tortilji
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke