Meni Search

Ful nabrijan

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni lonac
Grill vratina u sendviču
Sendvič s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grickalica slanutak iz pećnice
Brancinovo oko
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Dagnje na buzaru
Pečena piletina s limunom
Čarobna ljetna piletina
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina laganini
Pirjani kunić
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Pašticada s njokima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Mirisna pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Račići na posteljici od povrća
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rajčica s kukuruzom
Piletina sa šafranom
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s povrćem
Povrtni ražnjići
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Riba u bijelom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Brusketa s avokadom
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prežgana juha
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zlatna piletina
Krem juha od tikvica
Vratina sa sezonskim povrćem
Hrskavi trokuti
Meso s repom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zabavni kineski ravioli
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Pizza s tunom
Miješani grill
Nadjevene lignje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od liganja
Okruglice u umaku od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Urbana pola
Lungić u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mediteranski špageti
Delikatesna junetina na češki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Aromatizirani kruh
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke