Meni Search

Ful nabrijan

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mora
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zabavni kineski ravioli
Kroketi od piletine
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fileti lososa u finom umaku
Piletina sa šafranom
Vratina sa sezonskim povrćem
Riba u bijelom umaku
Manastirski đuveč
Salata od liganja
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Krem juha od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski kruščić s lovorom
Rajčica s kukuruzom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetna janjetina
Povrtni lonac
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Grill povrće na salatu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Irska janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kolinjsko zelje s frišketinom
Aromatizirani kruh
Fini gulaš od gljiva
Kaštelanski makaruni
Pizza s tunom
Urbana pola
Brusketa s avokadom
Pirjani kunić
Delikatesna junetina na češki
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Piletina Kiev
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
Mediteranski špageti
Voćna juha od višanja
Piletina laganini
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić u sendviču
Sočna rebarca
Nadjevene lignje
Šampinjoni u palačinki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Pašticada s njokima
Umak od limete (Molho de limao)
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Lagana sarma
Meso s repom
Dagnje na buzaru
Miješani grill
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke