Meni Search

Ful nabrijan

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Rolice od blitve
Prežgana juha
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ljetni ražnjići
Sočna rebarca
Brusketa s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Piletina laganini
Povrtni ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Roštilj s umakom Romesco
Pašticada s njokima
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Fina pikantna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Fileti lososa u finom umaku
Račići na posteljici od povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pečenka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Miješani grill
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski špageti
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file s povrćem
Urbana pola
Meso s repom
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
Krem juha od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sendvič s avokadom
Ražnjići od lososa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Irska janjetina
Aromatizirani kruh
Zanimljiva salata s kikirikijem
Čarobna ljetna piletina
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dagnje na buzaru
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rajčica s kukuruzom
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Mini lazanje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Povrtni lonac
Pirjani kunić
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Delikatesna junetina na češki
Kaštelanski makaruni
Popečci od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Salata s mora
Grdobina s povrćem
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Voćna juha od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke