Meni Search

Ful nabrijana

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Ossobuco
Odresci od morskog psa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje s lignjama
Grill pirjana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Viška pogača
Povrtni lonac
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Grdobina s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Miješani grill
Povrtni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Turske pizze
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Kuhano meso s umakom od hrena
Pirjani kunić
Mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Piletina na kijevski način
Meksička party salata
Rajčica s kukuruzom
Fini gulaš od gljiva
Rolice od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Pogača sa sardinom
Špageti s ribom
Grill povrće na salatu
Voćna juha od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u umaku s češnjakom
Urbana pola
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Piletina laganini
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Prežgana juha
Grill vratina u sendviču
Popečci od tikvica
Nadjevene lignje
Irska janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Krem juha od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski špageti
Ražnjići od lososa
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Račići na posteljici od povrća
Umak od limete (Molho de limao)
Roštilj s umakom Romesco
Meso s repom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Sočna rebarca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisna pečenka
Šampinjoni u palačinki
Lignje s manistrom u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Aromatizirani kruh
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini shepherd's pie
Pečena piletina s limunom
Kroketi od piletine
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Sendvič s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Zabavni kineski ravioli
Lignje s povrćem i smokvama
Manastirski đuveč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke