Meni Search

Ful nabrijana

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Umak od limete (Molho de limao)
Delikatesna junetina na češki
Rolice od blitve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Meso s repom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mora
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina Kiev
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mirisna pečenka
Čarobna ljetna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Fish&Chips u tortilji
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Salata od liganja
Piletina laganini
Pirjani kunić
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od tikvica
Piletina na kijevski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Urbana pola
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Turske pizze
Mini lazanje
Špageti s ribom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Pohani tofu s povrćem
Irska janjetina
Okruglice u umaku od rajčice
Ossobuco
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Hrskavi trokuti
Marinirana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna rebarca
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grdobina s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill vratina u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Rajčica s kukuruzom
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Miješani grill
Ražnjići od lososa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni lonac
Aromatizirani kruh
Pogača sa sardinom
Vege odresci s marinadom
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Lazanje s lignjama
Zabavni kineski ravioli
Hrskava pileća krilca
Pizza s tunom
Svinjski file s povrćem
Sendvič s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini shepherd's pie
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Viška pogača
Mediteranski kruščić s lovorom
Pečena piletina s limunom
Krem juha od tikvica
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Fileti lososa u finom umaku
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Lagana sarma
Voćna juha od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s povrćem
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci od morskog psa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke