Meni Search

Ful nabrijana

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Proljetna janjetina
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Marinirana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Lagana sarma
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje s manistrom u škartocu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Irska janjetina
Zlatna piletina
Piletina Kiev
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Lungić u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskava pileća krilca
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kroketi od piletine
Piletina na kijevski način
Miješani grill
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini shepherd's pie
Sendvič s avokadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Turske pizze
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Aromatizirani kruh
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fini gulaš od gljiva
Kunić na bijelo
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Špageti s ribom
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Urbana pola
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fina pikantna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Salata od liganja
Pizza s tunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hlebinska i pretepena juha
Ljetni ražnjići
Riba u bijelom umaku
Grdobina s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meso s repom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Viška pogača
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić s povrćem
Ossobuco
Rolice od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Povrtni lonac
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina u pikantnoj šalši
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pirjani kunić
Brancinovo oko
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Pogača sa sardinom
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Račići na posteljici od povrća
Piletina laganini
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Manastirski đuveč
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna rebarca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke