Meni Search

Ful nabrijana

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Voćna juha od višanja
Hrskavi trokuti
Račići na posteljici od povrća
Martinjska guska s hajdinom kašom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Urbana pola
Mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Lazanje s lignjama
Mediteranski špageti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Lungić u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetno meso i povrće iz woka
Ossobuco
Odresci u umaku s češnjakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od lososa
Grill povrće na salatu
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Hlebinska i pretepena juha
Marinirana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Grdobina s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna pureća rolada
Sočna rebarca
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Miješani grill
Mesne okruglice na ražnjiću
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Irska janjetina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mirisna pečenka
Aromatizirani kruh
Blagdanska rolada
Viška pogača
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina laganini
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fini gulaš od gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Krem juha od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni lonac
Meksička party salata
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rolice od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza s tunom
Lignje na šumskom rižotu
Mini shepherd's pie
Odresci od morskog psa
Pogača sa sardinom
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Piletina na kijevski način
Turske pizze
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s ribom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s povrćem i smokvama
Zabavni kineski ravioli
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Kaštelanski makaruni
Kobasica u pivu i pecivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke