Meni Search

Ful nabrijana

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Delikatesna junetina na češki
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni ražnjići
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Odresci od morskog psa
Uzbudljivi kolač od blitve
Fileti lososa u finom umaku
Fina pikantna piletina
Mediteranski špageti
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Čarobna ljetna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill vratina u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Lazanje s lignjama
Povrtni lonac
Ražnjići od lososa
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Zlatna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Salata od liganja
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od tikvica
Kaštelanski makaruni
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci u umaku od višanja
Urbana pola
Marinirana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Voćna juha od višanja
Aromatizirani kruh
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Prežgana juha
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u bijelom umaku
Rajčica s kukuruzom
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ossobuco
Fish&Chips u tortilji
Zabavni kineski ravioli
Špageti s ribom
Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Pogača sa sardinom
Piletina laganini
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s manistrom u škartocu
Viška pogača
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Salata s mora
Odresci u umaku s češnjakom
Miješani grill
Pizza s tunom
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Sočna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Piletina na kijevski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini shepherd's pie
Lungić s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Roštilj s umakom Romesco
Nadjevene lignje
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Kunić na bijelo
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina Kiev
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Turske pizze
Krem juha od tikvica
Meksička party salata
Pirjani kunić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke