Meni Search

Macho

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Roštilj s umakom Romesco
Pileća krilca s Coca-Colom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odrezak s umakom chimichurri
Čarobna ljetna piletina
Teriyaki piletina
Ramstek s povrćem
Macho hamburger
Pirjani kunić
Šampinjoni u palačinki
Dip od južnog voća
Odresci s umakom od kupina
Pita s crnim pivom
Proljetna janjetina
Medeni teleći kotleti
Kuhana govedina s umakom od hrena
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pašticada
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kotleti u pivskom umaku
Bakalar s krumpirom
Biftek rolice
Ljetni ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Pizza s tunom
File steak na povrću
Pileći štapići u ketchupu
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s acetom balsamicom
Svinjski file s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Slasni BBQ burgeri
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Brancinovo oko
Pohani zamotuljci
Dagnje na buzaru
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Hrenovke u panceti
Pileća prsa punjena čvarcima
Nadjevene lignje
Lungić u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s nadjevom od ajvara
Obojeni hamburger
Punjene tikve
Kotlovina
Pileća prsa iz pećnice
Mini lazanje
Delikatesna junetina na češki
Slatki lungić
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Umak od limete (Molho de limao)
Juha od gljiva
Zlatna piletina
Pileća krilca s roštilja
Kotlet s varivom od leće
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirano svinjsko pečenje
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Špageti na kineski način
Palačinke s nadjevom od riže
Ribarska popara
Govedina s lukom
Salata od tune i povrća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirana piletina s roštilja
Irska janjetina
Piletina u pivu
Teletina s pirjanim povrćem
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke