Meni Search

Superwoman

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Rebarca s grilla
Obojeni hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Šampinjoni u palačinki
Mini shepherd's pie
Svinjski file s grila
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s mascarponeom
Bakalar s krumpirom
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti mediteraneo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski gulaš
Riblji ražnjići
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignji po gosposki
Lazanje u tavi
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
Srneći file na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Pohani zamotuljci
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Brownie s kajenskim paprom
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Dip od južnog voća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Riba u škartocu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teriyaki piletina
Pohani tofu s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Brudet
Rebarca s graškom
Pileći gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatka patka
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ cheeseburger
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Mirisna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Manastirski đuveč
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavo pečeno pile
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bouillabaisse
Odresci s umakom od kupina
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Gulaš od oslića i povrća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete od cvjetače
Bruskete s povrćem
Blagdanska rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marinirane srdele
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Male teleće pitice
Dječje lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Punjena teleća prsa
Finska - Juha s lososom
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s dagnjama
Roštilj s umakom Romesco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Špageti na kineski način
Zlatna piletina
Tuna burger
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke