Meni Search

Superwoman

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u pivu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Bakalar s krumpirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Dip od južnog voća
Cous-cous s povrćem
Lazanje u tavi
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Punjena teleća prsa
Blagdanska rolada
Obojeni hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Teriyaki piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni lungić
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Popečci od cvjetače
Svinjski gulaš
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Skandinavske rolice s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Brudet
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Bouillabaisse
Energetske kuglice s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Meksička party salata
Riba u škartocu
Ramstek s povrćem
Piletina s mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s grila
Goveđa rebarca sa zeljem
Dječje lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mljevenim mesom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Riblji ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s dagnjama
Pohani zamotuljci
Bruskete od cvjetače
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s grilla
Roštilj s umakom Romesco
Pileći gulaš
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
Bugarska pita od krumpira
Male teleće pitice
BBQ cheeseburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti mediteraneo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mladi krumpir s ajvarom
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pogača sa sardinom
Lignji po gosposki
Finska - Juha s lososom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marinirane srdele
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Slatka patka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke