Meni Search

Superwoman

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Skandinavske rolice s cimetom
Bakalar s krumpirom
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s grilla
Janjetina na padelu
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
Cous-cous s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Brudet
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s dagnjama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
BBQ cheeseburger
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Srneći file na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Špageti na kineski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bouillabaisse
Punjena teleća prsa
Manastirski đuveč
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni ražnjići
Riblji ražnjići
Mirisna pureća rolada
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u pivu
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada voli penne a ti mene
Slatka patka
Tuna burger
Piletina sa šafranom
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Teleći odresci u umaku od višanja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete s povrćem
Teriyaki piletina
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci s umakom od kupina
Brusketa s avokadom
Dip od južnog voća
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Pogača sa sardinom
Ljetni lungić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Meksička party salata
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s grila
Kroketi od piletine
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski gulaš
Kaštelanski makaruni
Gulaš od oslića i povrća
Salata s mljevenim mesom
Lignji po gosposki
Energetske kuglice s kurkumom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Riba u škartocu
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s tri vrste gljiva
Marinirane srdele
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Male teleće pitice
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s graškom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Piletina s kozjim sirom
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Mladi krumpir s ajvarom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke