Meni Search

Superwoman

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Rižoto s dagnjama
Mladi krumpir s ajvarom
Lignji po gosposki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Punjena teleća prsa
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti mediteraneo
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u aromatičnom omotaču
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti na kineski način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada voli penne a ti mene
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u škartocu
Zlatna piletina
Riblji ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Salata s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirane srdele
Meksička party salata
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Bruskete s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Male teleće pitice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s kozjim sirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Brudet
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od cvjetače
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Sočna pureća rolada
Dip od južnog voća
Rižoto s tri vrste gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavo pečeno pile
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u pivu
Rebarca s graškom
Obojeni hamburger
Ljetni lungić
Pohani tofu s povrćem
Pogača sa sardinom
Mirisna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Svinjski gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Mini shepherd's pie
Gulaš od oslića i povrća
Pileća prsa punjena čvarcima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini lazanje
Odresci s umakom od kupina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Piletina s mascarponeom
BBQ cheeseburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pureća rolada s mlincima
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani zamotuljci
Lazanje u tavi
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Pileći gulaš
Srneći file na salatu
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Bakalar s krumpirom
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Cous-cous s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Finska - Juha s lososom
Bouillabaisse
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke