Meni Search

Superwoman

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći gulaš
Bugarska pita od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Riblji ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Brudet
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci s umakom od kupina
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Slatka patka
Šampinjoni u palačinki
Salata s mljevenim mesom
Male teleće pitice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dječje lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Svinjski file s grila
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada voli penne a ti mene
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Popečci od cvjetače
Srneći file na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignji po gosposki
Marinirane srdele
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Obojeni hamburger
Janjetina na padelu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Piletina s kozjim sirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Punjena teleća prsa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetna janjetina
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani zamotuljci
Tuna burger
Teriyaki piletina
Ramsteak u seksi umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Hrskava pileća krilca
Rebarca s graškom
Piletina s mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni lungić
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pureća rolada s mlincima
Goveđa rebarca sa zeljem
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina u pivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini shepherd's pie
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavi trokuti
Rebarca s grilla
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavo pečeno pile
Bouillabaisse
Bakalar s krumpirom
Rižoto s dagnjama
BBQ cheeseburger
Dip od južnog voća
Bruskete s povrćem
Finska - Juha s lososom
Manastirski đuveč
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Gulaš od oslića i povrća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Ramstek s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke