Meni Search

Lud k'o šiba

Irski gulaš (Irish stew)

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Šampinjoni u palačinki
Vratina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Lungić u sendviču
Pikantne mazalice
Mirisna pureća rolada
Pirjani kunić
Slasni BBQ burgeri
Teletina s pirjanim povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Pohani buncek
Cipar - Lungić na ciparski
Jakobove kapice s umakom
Male teleće pitice
Zabavni kineski ravioli
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignje s povrćem i smokvama
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Zapečena ricotta
Aromatizirani kruh
Juha od bundeve s jabukom
Pohana skuta
Teriyaki piletina
Marinirana pileća krilca s povrćem
Piletina Kiev
Pečena piletina s limunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pašticada s njokima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesna rolada u tijestu
Meksička party salata
Krem juha sa sjemenkama
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fiš paprikaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavo pečeno pile
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kineska juha s račićima i gljivama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pečena janjetina s bademima
Pileći gulaš
Hrskave tortice od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetna janjetina
Piletina u pivu
Marinirano svinjsko pečenje
Hrskavi trokuti
Polupunjene paprike
Brownie s kajenskim paprom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Irska janjetina
Kotlovina
Patka s mlincima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pašticada
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Medeni teleći kotleti
Piletina s mascarponeom
Srneći file na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Kotleti u pivskom umaku
Riblja juha s Malte
Nadjevene lignje
Pizza s tunom
Marokanska salata s cous-cousom
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Špageti na kineski način
Špageti s pistacijama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Sunčani užitak mediterana
Pohani zamotuljci
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Bugarska pita od krumpira
Cous-cous s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanska rolada
Sendvič s avokadom
Palamida s čilijem i mangom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata kombinacija, okusa mirisa i oblika, junetine s povrćem i irskim pivom u izuzetno ukusnom gulašu oduševit će prave poznavaoce jela iz kotlića.

Sastojci

50 g maslaca
1 veliki luk
1 poriluk
2 mrkve
2 češnja češnjaka
800 g junetine
1 žličica Vegete
3 žlice ulja
2 žlice Glatkog brašna Podravka
2 žlice Koncentrata Podravka
1-2 Lovora sušenog Podravka
1 Goveđi temeljac Podravka
3 suhe šljive
200 ml tamnog irskog piva
75 g Pancete Podravka
200 g gljiva (šampinjoni, bukovače)
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 U tavi na pola količine maslaca popecite sitno nasjeckani luk i poriluk.
  • 2 Kad lagano požuti, dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak i kratko popirjajte.
  • 3 Juneće meso narežite na kockice i pospite Vegetom da se marinira.
  • 4 U većoj posudi na ulju ispržite junetinu, kad je meso popečeno, pospite ga brašnom.
  • 5 U lonac dodajte pirjano povrće iz prve tave, mlake vode (oko 500 ml), koncentrat rajčice, lovor, temeljac i sitno nasjeckane suhe šljive.
  • 6 Podlijte pivom i pirjajte oko 1 sat. Povremeno promiješajte i dodajte još vode ako je pregusto.
  • 7 Nakon sat vremena dodajte pancetu i narezane gljive koje ste prethodno popržili na maslacu.
  • 8 Pirjajte sve skupa još 15 minuta dok meso potpuno ne omekša.

Savjet

Na isti način možete pripremiti i janjetinu.

Posluživanje

Gulaš poslužite s kuhanim ili pire krumpirom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke