Meni Search

Ful nabrijan

Jabučni krumpirići s cimetom

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Sendvič s avokadom
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočni pureći ražnjići
Pašticada s njokima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zabavni kineski ravioli
Lagana sarma
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kroketi od piletine
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fina pikantna piletina
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina laganini
Povrtni ražnjići
Aromatizirani kruh
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina sa šafranom
Grickalica slanutak iz pećnice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Irska janjetina
Delikatesna junetina na češki
Blagdanska rolada
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Vratina sa sezonskim povrćem
Dagnje na buzaru
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Grdobina u pikantnoj šalši
Voćna juha od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić u sendviču
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Račići na posteljici od povrća
Povrtni lonac
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski špageti
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata od liganja
Fish&Chips u tortilji
Miješani grill
Rolice od blitve
Kunić na bijelo
Pečena piletina s limunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Popečci od tikvica
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Fileti lososa u finom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Vege odresci s marinadom
Janjetina s medom od kadulje
Pizza s tunom
Salata s mora
Lignje na šumskom rižotu
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s povrćem i smokvama
Urbana pola
Mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke