Meni Search

Ful nabrijan

Jabučni krumpirići s cimetom

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brancinovo oko
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Irska janjetina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ražnjići od lososa
Meso s repom
Čarobna ljetna piletina
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Fina pikantna piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mini lazanje
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Hrskavi trokuti
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fini gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Rajčica s kukuruzom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lagana sarma
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Delikatesna junetina na češki
Fish&Chips u tortilji
Popečci od tikvica
Povrtni lonac
Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjevene lignje
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada s njokima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Salata s mora
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Salata od liganja
Prežgana juha
Lignje s povrćem i smokvama
Aromatizirani kruh
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Miješani grill
Grickalica slanutak iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Mediteranski špageti
Okruglice u umaku od rajčice
Brusketa s avokadom
Pirjani kunić
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Kobasica u pivu i pecivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Račići na posteljici od povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dagnje na buzaru
Krem juha od tikvica
Lungić s povrćem
Meksička party salata
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina s povrćem
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke