Meni Search

Ful nabrijan

Jabučni krumpirići s cimetom

Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina u pikantnoj šalši
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Lagana sarma
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Irska janjetina
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Rolice od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni ražnjići
Piletina laganini
Delikatesna junetina na češki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bugarska pita od krumpira
Meso s repom
Salata od liganja
Sočna rebarca
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u bijelom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Uzbudljivi kolač od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pirjani kunić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Grickalica slanutak iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rajčica s kukuruzom
Pašticada s njokima
Krem juha od tikvica
Proljetna janjetina
Urbana pola
Nadjevene lignje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Šampinjoni u palačinki
Fina pikantna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Dagnje na buzaru
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetno meso i povrće iz woka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni lonac
Mini lazanje
Grdobina s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Popečci od tikvica
Vege odresci s marinadom
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Račići na posteljici od povrća
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sendvič s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke