Meni Search

Ful nabrijan

Jabučni krumpirići s cimetom

Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina u pikantnoj šalši
Fina pikantna piletina
Grdobina s povrćem
Pečena piletina s limunom
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Prežgana juha
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ljetni ražnjići
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Pizza s tunom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Urbana pola
Manastirski đuveč
Fini gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od liganja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meso s repom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina laganini
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brancinovo oko
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna pureća rolada
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Vege odresci s marinadom
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Krem juha od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Hrskavi trokuti
Povrtni lonac
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Rajčica s kukuruzom
Račići na posteljici od povrća
Piletina Kiev
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Miješani grill
Popečci od tikvica
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Sendvič s avokadom
Pašticada s njokima
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Delikatesna junetina na češki
Umak od limete (Molho de limao)
Dagnje na buzaru
Vratina sa sezonskim povrćem
Nadjevene lignje
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke