Meni Search

Ful nabrijan

Jabučni krumpirići s cimetom

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s povrćem i smokvama
Vege odresci s marinadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dagnje na buzaru
Kroketi od piletine
Kuhano meso s umakom od hrena
Voćna juha od višanja
Meso s repom
Fina pikantna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Miješani grill
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u bijelom umaku
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice
Popečci od tikvica
Pašticada s njokima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Fini gulaš od gljiva
Račići na posteljici od povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Irska janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa sezonskim povrćem
Urbana pola
Pileći bataci s umakom od luka
Uzbudljivi kolač od blitve
Umak od limete (Molho de limao)
Pirjani kunić
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Krem juha od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Rolice od blitve
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sendvič s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina laganini
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
Ražnjići od lososa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Povrtni lonac
Lungić u sendviču
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rajčica s kukuruzom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni ražnjići
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Marinirana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski špageti
Lungić s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pečena piletina s limunom
Sočna rebarca
Bugarska pita od krumpira
Salata s mora
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lagana sarma
Piletina Kiev
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill povrće na salatu
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina s povrćem
Aromatizirani kruh
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke