Meni Search

Ful nabrijan

Jabučni krumpirići s cimetom

BBQ svinjska rebarca u foliji
Riba u bijelom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kaštelanski makaruni
Račići na posteljici od povrća
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni ražnjići
Pašticada s njokima
Pizza s tunom
Sočni pureći ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći bataci s umakom od luka
Fileti lososa u finom umaku
Dagnje na buzaru
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meso s repom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata od liganja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Grill pirjana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Lignje na šumskom rižotu
Piletina laganini
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina sa šafranom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjevene lignje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od lososa
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina Kiev
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski špageti
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Lagana sarma
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Krem juha od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fish&Chips u tortilji
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić s povrćem
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Grill povrće na salatu
Brusketa s avokadom
Aromatizirani kruh
Urbana pola
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pirjani kunić
Popečci od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata s mora
Rajčica s kukuruzom
Hrskavi trokuti
Povrtni lonac
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Čarobna ljetna piletina
Rolice od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Lungić u sendviču
Vege odresci s marinadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pečenka
Svinjski file s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice na ražnjiću
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke