Meni Search

Ful nabrijan

Jabučni krumpirići s cimetom

Mediteranski kruščić s lovorom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kunić na bijelo
Lungić u sendviču
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni lonac
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Piletina laganini
Kaštelanski makaruni
Kobasica u pivu i pecivu
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Urbana pola
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grickalica slanutak iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski špageti
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kroketi od piletine
Pašticada s njokima
Mirisna pečenka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rezanci s krušnim mrvicama
Lagana sarma
Dagnje na buzaru
Meksička party salata
Povrtni ražnjići
Lungić s povrćem
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Okruglice u umaku od rajčice
Grill pirjana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna rebarca
Delikatesna junetina na češki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Fish&Chips u tortilji
Meso s repom
Sočna pureća rolada
Grdobina s povrćem
Fina pikantna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Aromatizirani kruh
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Voćna juha od višanja
Hrskavi trokuti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brancinovo oko
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke