Meni Search

Ful nabrijan

Jabučni krumpirići s cimetom

Salata s mora
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Sočni pureći ražnjići
Lagana sarma
Ražnjići od lososa
Povrtni lonac
Lungić u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
Kuhano meso s umakom od hrena
Fina pikantna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina s povrćem
Pizza s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill vratina u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Krem juha od tikvica
Zanimljiva salata s kikirikijem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od tikvica
Povrtni ražnjići
Voćna juha od višanja
Vratina sa sezonskim povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Urbana pola
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Marinirana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Dagnje na buzaru
Aromatizirani kruh
Riba u bijelom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina laganini
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Vege odresci s marinadom
Kunić na bijelo
Pašticada s njokima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini lazanje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Miješani grill
Sendvič s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mediteranski špageti
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od liganja
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Delikatesna junetina na češki
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Kroketi od piletine
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fileti lososa u finom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Račići na posteljici od povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Irska janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Okruglice u umaku od rajčice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grickalica slanutak iz pećnice
Ljetni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke