Meni Search

Ful nabrijana

Jabučni krumpirići s cimetom

Piletina laganini
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Šampinjoni u palačinki
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski špageti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lagana sarma
Rezanci s krušnim mrvicama
Pogača sa sardinom
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Turske pizze
Irska janjetina
Piletina na kijevski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini lazanje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice na ražnjiću
Zlatna piletina
Čarobna ljetna piletina
Pohani tofu s povrćem
Riba u bijelom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci od morskog psa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina s povrćem
Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Špageti s ribom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s manistrom u škartocu
Salata od liganja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Miješani grill
Hrskava pileća krilca
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni ražnjići
Ossobuco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s povrćem i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od lososa
Grdobina u pikantnoj šalši
Meso s repom
Tjestenina fuži s tartufima
Pirjani kunić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fileti lososa u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Delikatesna junetina na češki
Aromatizirani kruh
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Hlebinska i pretepena juha
Vege odresci s marinadom
Grill vratina u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje na šumskom rižotu
Lungić u sendviču
Mirisna pečenka
Pizza s tunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prežgana juha
Urbana pola
Povrtni lonac
Pizza sirni jastučići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krem juha od tikvica
Viška pogača
Marinirana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Zabavni kineski ravioli
Bugarska pita od krumpira
Nadjevene lignje
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Voćna juha od višanja
Meksička party salata
Mesne okruglice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata s mora
Janjetina s medom od kadulje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sendvič s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Popečci od tikvica
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Piletina Kiev
Mediteranski kruščić s lovorom
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke