Meni Search

Ful nabrijana

Jabučni krumpirići s cimetom

Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Kaštelanski makaruni
Umak od limete (Molho de limao)
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Račići na posteljici od povrća
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Krem juha od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Voćna juha od višanja
Turske pizze
Viška pogača
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Blagdanska rolada
Pogača sa sardinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna rebarca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Irska janjetina
Pizza sirni jastučići
Aromatizirani kruh
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hlebinska i pretepena juha
Lazanje s lignjama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Lungić s povrćem
Grill povrće na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Salata s mora
Pizza s tunom
Odresci od morskog psa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina laganini
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Čarobna ljetna piletina
Ossobuco
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kuhano meso s umakom od hrena
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meso s repom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Grickalica slanutak iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
Zabavni kineski ravioli
Delikatesna junetina na češki
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Grdobina s povrćem
Mirisna pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prežgana juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina fuži s tartufima
Miješani grill
Fini gulaš od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s manistrom u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Piletina na kijevski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
Kroketi od piletine
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti s ribom
Hrskava pileća krilca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lungić u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Fina pikantna piletina
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Salata od liganja
Janjetina na padelu
Povrtni lonac
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
Mediteranski kruščić s lovorom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke