Meni Search

Ful nabrijana

Jabučni krumpirići s cimetom

Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Kunić na bijelo
Pečena piletina s limunom
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Proljetna janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Vege odresci s marinadom
Pizza s tunom
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjevene lignje
Marinirana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Meso s repom
Račići na posteljici od povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata od liganja
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Umak od limete (Molho de limao)
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ossobuco
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od lososa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od tikvica
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brancinovo oko
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Lagana sarma
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill povrće na salatu
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
Odresci od morskog psa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić u sendviču
Hrskava pileća krilca
Viška pogača
Miješani grill
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fileti lososa u finom umaku
Fish&Chips u tortilji
Rajčica s kukuruzom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje s manistrom u škartocu
Brusketa s avokadom
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od blitve
Blagdanska rolada
Turske pizze
Šampinjoni u palačinki
Voćna juha od višanja
Piletina sa šafranom
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Bugarska pita od krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lungić s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski špageti
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina s povrćem
Piletina na kijevski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krem juha od tikvica
Špageti s ribom
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna rebarca
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lazanje s lignjama
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Urbana pola
Grill pirjana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke