Meni Search

Ful nabrijana

Jabučni krumpirići s cimetom

Umak od limete (Molho de limao)
Salata od liganja
Blagdanska rolada
Povrtni ražnjići
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Piletina laganini
Grdobina s povrćem
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Belgija - Salade Liégeoise
Pogača sa sardinom
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata s mora
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Pirjani kunić
Delikatesna junetina na češki
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hlebinska i pretepena juha
Lignje s manistrom u škartocu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Miješani grill
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Odresci od morskog psa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lagana sarma
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill pirjana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočna pureća rolada
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Proljetno meso i povrće iz woka
Ossobuco
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mediteranski špageti
Mediteranski kruščić s lovorom
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Lungić s povrćem
Lungić u sendviču
Proljetna janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Račići na posteljici od povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s ribom
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meksička party salata
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Manastirski đuveč
Zabavni kineski ravioli
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina sa šafranom
Aromatizirani kruh
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini shepherd's pie
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina Kiev
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Marinirana piletina s roštilja
Turske pizze
Kaštelanski makaruni
Sočna rebarca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Piletina na kijevski način
Meso s repom
Martinjska guska s hajdinom kašom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Viška pogača
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina s medom od kadulje
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina u pikantnoj šalši
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje s povrćem i smokvama
Urbana pola
Grill vratina u sendviču
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Krem juha od tikvica
Lazanje s lignjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke