Meni Search

Ful nabrijana

Jabučni krumpirići s cimetom

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Salata s mora
Odresci u umaku s češnjakom
Povrtni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Piletina na kijevski način
Meso s repom
Uzbudljivi kolač od blitve
Fileti lososa u finom umaku
Brusketa s avokadom
Urbana pola
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Lungić u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Marinirana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Kuhano meso s umakom od hrena
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Špageti s ribom
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Hrskava pileća krilca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill povrće na salatu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna rebarca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grickalica slanutak iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ossobuco
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni lonac
Bugarska pita od krumpira
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sendvič s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Pogača sa sardinom
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Turske pizze
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić s povrćem
Aromatizirani kruh
Hlebinska i pretepena juha
Brancinovo oko
Grdobina s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od liganja
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Manastirski đuveč
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Pizza sirni jastučići
Piletina laganini
Fish&Chips u tortilji
Lazanje s lignjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krem juha od tikvica
Mini lazanje
Rolice od blitve
Riba u bijelom umaku
Janjetina na padelu
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočni pureći ražnjići
Pirjani kunić
Lagana sarma
Irska janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill pirjana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Čarobna ljetna piletina
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini shepherd's pie
Lignje s manistrom u škartocu
Fini gulaš od gljiva
Odresci od morskog psa
Hrskavi trokuti
Viška pogača
Miješani grill
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Belgija - Salade Liégeoise
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke