Meni Search

Ful nabrijana

Jabučni krumpirići s cimetom

Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od lososa
Piletina na kijevski način
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina laganini
Blagdanska rolada
Sendvič s avokadom
Mediteranski špageti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći savici u umaku od grejpa
Okruglice u umaku od rajčice
Fini gulaš od gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lagana sarma
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Delikatesna junetina na češki
Čarobna ljetna piletina
Vege odresci s marinadom
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjevene lignje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza s tunom
Ossobuco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Proljetno meso i povrće iz woka
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pečenka
Urbana pola
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file s povrćem
Miješani grill
Kaštelanski makaruni
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s ribom
Lazanje s lignjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Turske pizze
Popečci od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Kobasica u pivu i pecivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pečena piletina s limunom
Marinirana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Rajčica s kukuruzom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna rebarca
Povrtni lonac
Voćna juha od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskava pileća krilca
Odresci od morskog psa
Lignje s povrćem i smokvama
Grill povrće na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić u sendviču
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Krem juha od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Meso s repom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od blitve
Irska janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prežgana juha
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini shepherd's pie
Aromatizirani kruh
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Riba u bijelom umaku
Viška pogača
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke