Meni Search

Ful nabrijana

Jabučni krumpirići s cimetom

Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetno meso i povrće iz woka
Krem juha od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Grdobina s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Lignje na šumskom rižotu
Odresci od morskog psa
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini shepherd's pie
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Riba u bijelom umaku
Vege odresci s marinadom
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Mediteranski špageti
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Rolice od blitve
Turske pizze
Piletina Kiev
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina laganini
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pečena piletina s limunom
Urbana pola
Aromatizirani kruh
Sočna rebarca
Povrtni lonac
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Popečci od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Mini lazanje
Nadjevene lignje
Prežgana juha
Mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Salata od liganja
Pohani tofu s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Kobasica u pivu i pecivu
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kunić na bijelo
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Svinjski file s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Lagana sarma
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje s manistrom u škartocu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Meso s repom
Špageti s ribom
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od lososa
Irska janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Miješani grill
Lungić u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hlebinska i pretepena juha
Pogača sa sardinom
Rajčica s kukuruzom
Zlatna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina na kijevski način
Lazanje s lignjama
Mirisna pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fini gulaš od gljiva
Ossobuco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Salata s mora
Viška pogača
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke