Meni Search

Superman

Jabučni krumpirići s cimetom

Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek i salata s roštilja
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci s umakom od kupina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Riba u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski gulaš
Mini lazanje
Koprivnički odojak
Obojeni hamburger
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kokošja juha s požirakima
Macho hamburger
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočna pureća rolada
Pašticada s njokima
Brownie s kajenskim paprom
Kunić na bijelo
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Popečci od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Janjetina na padelu
Dip od južnog voća
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brusketa s avokadom
Teriyaki piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vratina sa sezonskim povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Proljetna janjetina
BBQ cheeseburger
Rebarca s grilla
Kroketi od piletine
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u aromatičnom omotaču
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Špageti na kineski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Fish&Chips u tortilji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Srneći file na salatu
Meksička party salata
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tuna burger
Salata s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s grila
Dječje lazanje
Hrskava pileća krilca
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tri vrste gljiva
Pizza sirni jastučići
Piletina s nadjevom od ajvara
Bruskete od cvjetače
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kaštelanski makaruni
Ramstek s povrćem
Lazanje u tavi
Piletina s kozjim sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Ljetni lungić
Norveška krem juha od ribe i kozica
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći gulaš
Nadjevene lignje
Rebarca s graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke