Meni Search

Superman

Jabučni krumpirići s cimetom

Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Dip od južnog voća
Rebarca s grilla
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa sezonskim povrćem
Špageti na kineski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Bruskete od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći gulaš
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Obojeni hamburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Ramstek s povrćem
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižoto s tri vrste gljiva
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Špageti mediteraneo
Tjestenina fuži s tartufima
Brownie s kajenskim paprom
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ cheeseburger
Pašticada s njokima
Ramstek i salata s roštilja
Macho hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teriyaki piletina
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Finska - Juha s lososom
Salata s mljevenim mesom
Slatka patka
Popečci od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s dagnjama
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Koprivnički odojak
Janjetina na padelu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni lungić
Tjestenina u finom umaku
Hrskavo pečeno pile
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Pileća prsa iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u pivu
Meksička party salata
Srneći file na salatu
Kokošja juha s požirakima
Odresci s umakom od kupina
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lazanje u tavi
Riba u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Tuna burger
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke