Meni Search

Superman

Jabučni krumpirići s cimetom

Pašticada s njokima
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Koprivnički odojak
Svinjski file s grila
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od cvjetače
Piletina Kiev
Piletina s nadjevom od ajvara
Lazanje u tavi
Macho hamburger
Ramstek i salata s roštilja
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Dječje lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina u finom umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočna pureća rolada
Teriyaki piletina
Pileća prsa iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Riba u škartocu
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ cheeseburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjevene lignje
Finska - Juha s lososom
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Blagdanska rolada
Hrskavo pečeno pile
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s grilla
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Proljetna janjetina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u aromatičnom omotaču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Piletina s kozjim sirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Srneći file na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pureća rolada s mlincima
Kunić na bijelo
Obojeni hamburger
Pileći gulaš
Tuna burger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Kokošja juha s požirakima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s graškom
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Špageti mediteraneo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slatka patka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke