Meni Search

Superman

Jabučni krumpirići s cimetom

Pureća rolada s mlincima
Ramstek s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mladi krumpir s ajvarom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Grill vratina u sendviču
Proljetna janjetina
Tuna burger
Ramstek i salata s roštilja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Slatka patka
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavi trokuti
Dip od južnog voća
Špageti mediteraneo
Riba u škartocu
Brownie s kajenskim paprom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina Kiev
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Koprivnički odojak
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Svinjski gulaš
Macho hamburger
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s grila
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Srneći file na salatu
Pileći gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Nadjevene lignje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Manastirski đuveč
Ljetni lungić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vratina sa sezonskim povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani zamotuljci
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Pašticada s njokima
Rebarca s grilla
Obojeni hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Brancinovo oko
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje u tavi
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
Blagdanska rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teriyaki piletina
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Kokošja juha s požirakima
Salata s mljevenim mesom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina u finom umaku
Bruskete s povrćem
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavo pečeno pile
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke