Meni Search

Superman

Jabučni krumpirići s cimetom

Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Tuna burger
Brusketa s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek i salata s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Brownie s kajenskim paprom
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Obojeni hamburger
Svinjski file s grila
Janjetina na padelu
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Grill vratina u sendviču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata s mljevenim mesom
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Koprivnički odojak
Špageti mediteraneo
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete od cvjetače
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pašticada s njokima
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s graškom
Dječje lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileća prsa iz pećnice
Ramstek s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina u finom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pureća rolada s mlincima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Popečci od cvjetače
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Ljetni lungić
Kokošja juha s požirakima
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s mascarponeom
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavo pečeno pile
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Piletina s nadjevom od ajvara
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Nadjevene lignje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Vratina sa sezonskim povrćem
Macho hamburger
Pohani tofu s povrćem
Lazanje u tavi
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s dagnjama
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke