Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Mini shepherd's pie
Rebarca s graškom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Piletina s mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Finska - Juha s lososom
Kunić na bijelo
Bouillabaisse
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Blagdanska rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Marinirane srdele
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Kaštelanski makaruni
Mladi krumpir s ajvarom
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Dječje lazanje
Bruskete od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Pogača sa sardinom
Odresci u umaku s češnjakom
Energetske kuglice s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riblji ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brownie s kajenskim paprom
Male teleće pitice
Bakalar s krumpirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci s umakom od kupina
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina Kiev
Teriyaki piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani zamotuljci
Lignji po gosposki
Piletina sa šafranom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cous-cous s povrćem
Ljetni lungić
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Gulaš od oslića i povrća
Salata s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti mediteraneo
Punjena teleća prsa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižini ravioli s mozzarellom
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Skandinavske rolice s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pureća rolada s mlincima
Svinjski gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Janjetina na padelu
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s grila
Bruskete s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brudet
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slatka patka
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ cheeseburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke