Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s grilla
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Male teleće pitice
Lignji po gosposki
Špageti mediteraneo
Hrskavi trokuti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Bakalar s krumpirom
Ramsteak u seksi umaku
Riblji ražnjići
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Punjena teleća prsa
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Rižoto s dagnjama
Proljetna janjetina
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pureća rolada
Manastirski đuveč
Brudet
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kroketi od piletine
Lazanje u tavi
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s graškom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci s umakom od kupina
Hrskavo pečeno pile
BBQ cheeseburger
Pogača sa sardinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Piletina u pivu
Kunić na bijelo
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bouillabaisse
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Pašticada voli penne a ti mene
Gulaš od oslića i povrća
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s kozjim sirom
Teriyaki piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cous-cous s povrćem
Piletina s mascarponeom
Ljetni lungić
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zlatna piletina
Mini shepherd's pie
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Marinirane srdele
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Slatka patka
Svinjski file s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski gulaš
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete s povrćem
Svinjski file s grila
Tuna burger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Srneći file na salatu
Rižini ravioli s mozzarellom
Goveđa rebarca sa zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u škartocu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pita s muškatnom bundevom i makom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke