Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Proljetna janjetina
Popečci od cvjetače
Lazanje u tavi
Slatka patka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kaštelanski makaruni
Brudet
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete od cvjetače
Male teleće pitice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dip od južnog voća
Hrskava pileća krilca
Cous-cous s povrćem
Riblji ražnjići
Brusketa s avokadom
Brownie s kajenskim paprom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Pašticada voli penne a ti mene
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Ljetni lungić
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Srneći file na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Piletina u pivu
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bouillabaisse
Kroketi od piletine
Punjena teleća prsa
Mini lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa punjena čvarcima
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
BBQ cheeseburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći bataci s umakom od luka
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Obojeni hamburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Kuglice od riže i svježeg sira
Gulaš od oslića i povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u škartocu
Pohani zamotuljci
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignji po gosposki
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s dagnjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mladi krumpir s ajvarom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Bakalar s krumpirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Finska - Juha s lososom
Hrskavo pečeno pile
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u aromatičnom omotaču
Kruh od cvjetače s kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci s umakom od kupina
Grill vratina u sendviču
Rebarca s grilla
Piletina s kozjim sirom
Marinirane srdele
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Svinjski file s grila
Manastirski đuveč
Pogača sa sardinom
Bruskete s povrćem
Rebarca s graškom
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke