Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Orada s krumpirom i mladim lukom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teriyaki piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavo pečeno pile
Mirisna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Punjena teleća prsa
BBQ cheeseburger
Energetske kuglice s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Hrskava pileća krilca
Riblji ražnjići
Salata s mljevenim mesom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pogača sa sardinom
Pureća rolada s mlincima
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Srneći file na salatu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mini lazanje
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižini ravioli s mozzarellom
Šampinjoni u palačinki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Rižoto s dagnjama
Rebarca s grilla
Mesne okruglice na ražnjiću
Dječje lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bouillabaisse
Lignji po gosposki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bruskete od cvjetače
Rebarca s graškom
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Slatka patka
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s grila
Cous-cous s povrćem
Bakalar s krumpirom
Lazanje u tavi
Rižoto s tri vrste gljiva
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Manastirski đuveč
Svinjski gulaš
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Kroketi od piletine
Mladi krumpir s ajvarom
Mini shepherd's pie
Špageti mediteraneo
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Popečci od cvjetače
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marinirane srdele
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Finska - Juha s lososom
Brudet
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u škartocu
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Pileći gulaš
Dip od južnog voća
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani zamotuljci
Ramstek s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti na kineski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Ljetni lungić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brownie s kajenskim paprom
Male teleće pitice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke