Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Rižini ravioli s mozzarellom
Popečci od cvjetače
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slatka patka
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s dagnjama
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina sa šafranom
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Pileći gulaš
Brancinovo oko
Tuna burger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brusketa s avokadom
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Srneći file na salatu
Pureća rolada s mlincima
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina u pivu
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Dip od južnog voća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Tjestenina fuži s tartufima
Bakalar s krumpirom
Gulaš od oslića i povrća
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s tri vrste gljiva
Goveđa rebarca sa zeljem
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riblji ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u aromatičnom omotaču
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
BBQ cheeseburger
Rebarca s graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Male teleće pitice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teriyaki piletina
Pogača sa sardinom
Rebarca s grilla
Lazanje u tavi
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marinirane srdele
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani zamotuljci
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Hrskavo pečeno pile
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti mediteraneo
Cous-cous s povrćem
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Brudet
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete s povrćem
Punjena teleća prsa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Finska - Juha s lososom
Teleći savici u umaku od grejpa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mljevenim mesom
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Lignji po gosposki
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pašticada voli penne a ti mene
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riba u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Mirisna pureća rolada
Kunić na bijelo
Svinjski file s grila
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bouillabaisse
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuglice od riže i svježeg sira
Meksička party salata
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke