Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina Kiev
Pogača sa sardinom
Šampinjoni u palačinki
Gulaš od oslića i povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Srneći file na salatu
Odresci s umakom od kupina
Ljetni lungić
Pašticada voli penne a ti mene
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete s povrćem
Rižoto s dagnjama
Špageti na kineski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Riba u škartocu
BBQ cheeseburger
Bouillabaisse
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Goveđa rebarca sa zeljem
Manastirski đuveč
Pohani zamotuljci
Svinjski file s povrćem
Lazanje u tavi
Brownie s kajenskim paprom
Kroketi od piletine
Lungić s toplom salatom od šparoga
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočni pureći ražnjići
Brudet
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignji po gosposki
Punjena teleća prsa
Teriyaki piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u aromatičnom omotaču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Finska - Juha s lososom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s tri vrste gljiva
Dječje lazanje
Male teleće pitice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Marinirane srdele
Rebarca s grilla
Obojeni hamburger
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramstek s povrćem
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Pureća rolada s mlincima
Bakalar s krumpirom
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Riblji ražnjići
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski gulaš
Hrskava pileća krilca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Dip od južnog voća
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Teleći savici u umaku od grejpa
Energetske kuglice s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Janjetina na padelu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Meksička party salata
Bruskete od cvjetače
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Slatka patka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cous-cous s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke