Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Piletina s mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskava pileća krilca
Salata s mljevenim mesom
Svinjski gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Bakalar s krumpirom
Pohani zamotuljci
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u pivu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Rebarca s graškom
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
Skandinavske rolice s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Gulaš od oslića i povrća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Slatka patka
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Energetske kuglice s kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Goveđa rebarca sa zeljem
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s grilla
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza sirni jastučići
Špageti mediteraneo
Popečci od cvjetače
Bruskete od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirane srdele
Lazanje u tavi
Hrskavo pečeno pile
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mirisna pureća rolada
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini shepherd's pie
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Rižoto s dagnjama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignji po gosposki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Cous-cous s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s kozjim sirom
Riblji ražnjići
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Bruskete s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Bouillabaisse
Pohani tofu s povrćem
Dip od južnog voća
Riba u škartocu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Velika Britanija - Pastirska pita
Zlatna piletina
Svinjski file s grila
Piletina Kiev
Finska - Juha s lososom
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brudet
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Punjena teleća prsa
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke