Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u pivu
Špageti mediteraneo
Finska - Juha s lososom
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći bataci s umakom od luka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Bruskete s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Tuna burger
Svinjski file s grila
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci u umaku s češnjakom
Pašticada voli penne a ti mene
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Cous-cous s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Popečci od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Salata s mljevenim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Punjena teleća prsa
Mini lazanje
Pureća rolada s mlincima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pureća rolada
Lazanje u tavi
Brudet
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani zamotuljci
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Riblji ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Bouillabaisse
Meksička party salata
Riba u škartocu
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Lignji po gosposki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slatka patka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bakalar s krumpirom
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Odresci s umakom od kupina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Skandinavske rolice s cimetom
Gulaš od oslića i povrća
Dip od južnog voća
Rebarca s grilla
Zlatna piletina
Ramstek s povrćem
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Dječje lazanje
Janjetina na padelu
Rižoto s dagnjama
Male teleće pitice
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Svinjski gulaš
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s mascarponeom
Srneći file na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Hrskavo pečeno pile
Proljetna janjetina
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Teriyaki piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Marinirane srdele
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke