Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
Ramstek s povrćem
Cous-cous s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Bouillabaisse
Teriyaki piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Kuglice od riže i svježeg sira
Pašticada voli penne a ti mene
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa punjena čvarcima
Mirisna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Zlatna piletina
Marinirane srdele
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Punjena teleća prsa
Energetske kuglice s kurkumom
Brusketa s avokadom
Ljetni lungić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slatka patka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Riba u škartocu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dječje lazanje
Pogača sa sardinom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mljevenim mesom
Dip od južnog voća
Sočni pureći ražnjići
Bruskete s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Srneći file na salatu
BBQ cheeseburger
Hrskavo pečeno pile
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Piletina s mascarponeom
Lignji po gosposki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Rebarca s graškom
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Gulaš od oslića i povrća
Bakalar s krumpirom
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s tri vrste gljiva
Brudet
Blagdanska rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Riblji ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Finska - Juha s lososom
Špageti na kineski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Ljetni ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani tofu s povrćem
Mini shepherd's pie
Rebarca s grilla
Grill vratina u sendviču
Male teleće pitice
Svinjski file s grila
Kunić na bijelo
Rižini ravioli s mozzarellom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Skandinavske rolice s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke