Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mirisna pureća rolada
Riblji ražnjići
Tuna burger
Piletina u aromatičnom omotaču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti mediteraneo
Brownie s kajenskim paprom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Mini shepherd's pie
Bouillabaisse
Bakalar s krumpirom
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Lignji po gosposki
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slatka patka
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s grilla
Pogača sa sardinom
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Gulaš od oslića i povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s graškom
Pohani zamotuljci
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s tri vrste gljiva
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Brudet
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Blagdanska rolada
Srneći file na salatu
Punjena teleća prsa
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni lungić
BBQ cheeseburger
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavo pečeno pile
Bruskete s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Odresci u umaku s češnjakom
Teriyaki piletina
Sočni pureći ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kunić na bijelo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci s umakom od kupina
Salata s mljevenim mesom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina na padelu
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Dip od južnog voća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Pašticada voli penne a ti mene
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Hrskava pileća krilca
Ramsteak u seksi umaku
Male teleće pitice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u pivu
Pileći gulaš
Bruskete od cvjetače
Proljetna janjetina
Lazanje u tavi
Marinirane srdele
Šampinjoni u palačinki
Energetske kuglice s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s kozjim sirom
Obojeni hamburger
Bugarska pita od krumpira
Svinjski gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Finska - Juha s lososom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke