Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Dip od južnog voća
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini shepherd's pie
Rebarca s graškom
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pureća rolada s mlincima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirane srdele
Riblji ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Dječje lazanje
Slatka patka
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Gulaš od oslića i povrća
Srneći file na salatu
Rižoto s tri vrste gljiva
Brudet
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete s povrćem
Bouillabaisse
Pohani zamotuljci
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Obojeni hamburger
Špageti mediteraneo
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Brownie s kajenskim paprom
Punjena teleća prsa
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s grilla
Piletina s mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Kuglice od riže i svježeg sira
Finska - Juha s lososom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riba u škartocu
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s dagnjama
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bruskete od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Goveđa rebarca sa zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni lungić
Pileći gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Bakalar s krumpirom
Odresci s umakom od kupina
Energetske kuglice s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tuna burger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kaštelanski makaruni
Lignji po gosposki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teriyaki piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Male teleće pitice
Proljetna janjetina
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s kozjim sirom
Kunić na bijelo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke