Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Skandinavske rolice s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti mediteraneo
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavo pečeno pile
Rižini ravioli s mozzarellom
Fish&Chips u tortilji
Brudet
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Meksička party salata
Ramstek s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u aromatičnom omotaču
Punjena teleća prsa
Piletina s mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Ljetni lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dječje lazanje
Šampinjoni u palačinki
Lungić s toplom salatom od šparoga
Manastirski đuveč
Male teleće pitice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tuna burger
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Lignji po gosposki
Roštilj s umakom Romesco
Slatka patka
Salata s mljevenim mesom
Piletina u pivu
Cous-cous s povrćem
Svinjski gulaš
BBQ cheeseburger
Riba u škartocu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Energetske kuglice s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s tri vrste gljiva
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Riblji ražnjići
Bruskete od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Teriyaki piletina
Kroketi od piletine
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Popečci od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s dagnjama
Mini shepherd's pie
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirane srdele
Bruskete s povrćem
Svinjski file s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Obojeni hamburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mladi krumpir s ajvarom
Brownie s kajenskim paprom
Sočna pureća rolada
Bouillabaisse
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani zamotuljci
Svinjski file s grila
Bakalar s krumpirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Lazanje u tavi
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci s umakom od kupina
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke