Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Piletina u pivu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bouillabaisse
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Mini shepherd's pie
Brudet
Piletina s mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ cheeseburger
Brownie s kajenskim paprom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s grilla
Bugarska pita od krumpira
Marinirane srdele
Cous-cous s povrćem
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavo pečeno pile
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tri vrste gljiva
Kroketi od piletine
Ljetni lungić
Hrskavi trokuti
Špageti mediteraneo
Fish&Chips u tortilji
Tuna burger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s kozjim sirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Gulaš od oslića i povrća
Proljetna janjetina
Teriyaki piletina
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mini lazanje
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani tofu s povrćem
Dječje lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Obojeni hamburger
Male teleće pitice
Svinjski gulaš
Popečci od cvjetače
Rebarca s graškom
Riblji ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mirisna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani zamotuljci
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje u tavi
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni ražnjići
Lignji po gosposki
Slatka patka
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižini ravioli s mozzarellom
Punjena teleća prsa
Finska - Juha s lososom
Špageti na kineski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s dagnjama
Bakalar s krumpirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke