Meni Search

Na izmaku snaga

Jakobove kapice s umakom

Vratina s roštilja
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Belgija - Salade Liégeoise
Polupunjene paprike
Empanade s pestom
Čarobni štapići
Zapečena ricotta
Krumpir u košuljici
Rosti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Švicarska juha sa sirom
Vegetina enchilada
Rižoto s tunom
Voćna juha od višanja
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pečena piletina s limunom
Juha od rikule i račića
Fiš paprikaš
Tjestenina mediterana
Mesna rolada u tijestu
Sočna pureća rolada
Grčka seljačka salata
Pileći štapići u ketchupu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Senf s paprikama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina na tajlandski način
Palamida s čilijem i mangom
Salata s mora
Popečci od bulgura s umakom
Fileti lososa u finom umaku
Papreni tart s marelicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata sa skutom
Cipar - Lungić na ciparski
Riža s tunom
Crveno ljetno varivo
Male teleće pitice
Ražnjići od lososa
Slatki lungić
Pohani zamotuljci
Grill oslić u aromatičnoj korici
Caponata alla Podravka
Svinjski file s povrćem
Svinjska jetrica u umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Pureći hamburger
Lazanje u tavi
Dalmatinske polpete
Sočni pureći ražnjići
Krem juha sa sjemenkama
Riba u bijelom umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Špageti s pistacijama
Kotleti u pivskom umaku
Pirjani kunić
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rajčica s kukuruzom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna aromatična torta
Omlet s paprikom i kukuruzom
Hladna juha od avokada
Salata od tune i krastavaca
Gulaš od gljiva
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pašticada
Pohane paprike
Grill vratina u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Prilog od prokulica
Pileća krilca s Coca-Colom
Rižoto na španjolski način
Prežgana juha
Piletina s pistacijama
Tjestenina u finom umaku
Srneći file na salatu
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špinatova juha s feta sirom
Salata od liganja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Počastite se za Valentinovo morskim delicijama - Jakobove kapice s umakom, jednostavno ih popržite na maslinovom ulju, prelijte umakom i poslužite uz popečeni kruh.

Sastojci

8 jakobovih kapica
½ žličice Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g luka
2 češnja češnjaka
1 žličica naribane korice limete
1 žličica sušenog timijana
30 ml konjaka
50 ml prošeka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe15 min

  • 1 Jakobove kapice operite, pa pomoću manjeg oštrog noža pažljivo izvadite iz školjke i pospite Vegetom Mediteran.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite jakobove kapice i popržite ih do lijepe zlatno žute boje sa obje strane.
  • 3 Izvadite ih na tanjur, a u tavicu dodajte sitnije narezani luk i kratko popržite. Čim luk omekša dodajte protisnuti češnjak, naribanu koricu limete i timijan. Kratko promiješajte, zalijte konjakom i flambirajte.
  • 4 Zalijte prošekom, pa čim zakuha uklonite sa vatre, lagano posolite, popaprite i prelijte preko jakobovih kapica.

Savjet

Pečene jakobove kapice možete nakapati sokom od limete ili limuna.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke