Meni Search

Ful nabrijan

Janjetina na padelu

Fina pikantna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Manastirski đuveč
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Dagnje na buzaru
Rolice od blitve
Proljetna janjetina
Krem juha od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Fish&Chips u tortilji
Popečci od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Marinirana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fileti lososa u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina s povrćem
Kunić na bijelo
Uzbudljivi kolač od blitve
Meso s repom
Pizza sirni jastučići
Salata od liganja
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rajčica s kukuruzom
Kroketi od piletine
Čarobna ljetna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjevene lignje
Teleći savici u umaku od grejpa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s povrćem
Ražnjići od lososa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill povrće na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prežgana juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lagana sarma
Urbana pola
Janjetina s medom od kadulje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna rebarca
Tjestenina fuži s tartufima
Račići na posteljici od povrća
Sočna pureća rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mirisna pečenka
Vege odresci s marinadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić u sendviču
Voćna juha od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Pašticada s njokima
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kaštelanski makaruni
Fini gulaš od gljiva
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Sendvič s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Riba u bijelom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata s mora
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina laganini
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza s tunom
Pohani tofu s povrćem
Irska janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke