Meni Search

Ful nabrijan

Janjetina na padelu

Kuhano meso s umakom od hrena
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pašticada s njokima
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski kruščić s lovorom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grickalica slanutak iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Krem juha od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Miješani grill
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill pirjana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Mirisna pečenka
Šampinjoni u palačinki
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata s mora
Rajčica s kukuruzom
Delikatesna junetina na češki
Blagdanska rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Mini lazanje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Irska janjetina
Aromatizirani kruh
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Urbana pola
Mediteranski špageti
Riba u bijelom umaku
Proljetna janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Lagana sarma
Piletina sa šafranom
Sočna rebarca
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni lonac
Kroketi od piletine
Popečci od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Račići na posteljici od povrća
Dagnje na buzaru
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zabavni kineski ravioli
Vratina sa sezonskim povrćem
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Fini gulaš od gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fina pikantna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Meksička party salata
Rolice od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s povrćem
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Čarobna ljetna piletina
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke