Meni Search

Ful nabrijan

Janjetina na padelu

Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od tikvica
Sendvič s avokadom
Lagana sarma
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Čarobna ljetna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fina pikantna piletina
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Rolice od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Povrtni lonac
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Grill pirjana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Okruglice u umaku od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Miješani grill
Meso s repom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fileti lososa u finom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Fini gulaš od gljiva
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina s povrćem
Urbana pola
Kuhano meso s umakom od hrena
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rajčica s kukuruzom
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetno meso i povrće iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski špageti
Mirisna pečenka
Lungić u sendviču
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Pizza s tunom
Irska janjetina
Salata s mora
Dagnje na buzaru
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill povrće na salatu
Marinirana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Pašticada s njokima
Kroketi od piletine
Vege odresci s marinadom
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Račići na posteljici od povrća
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke