Meni Search

Ful nabrijan

Janjetina na padelu

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina Kiev
Vratina sa sezonskim povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Pohani tofu s povrćem
Povrtni lonac
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Voćna juha od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Miješani grill
Prežgana juha
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Fini gulaš od gljiva
Rolice od blitve
Janjetina s medom od kadulje
Račići na posteljici od povrća
Piletina sa šafranom
Lungić u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sendvič s avokadom
Sočna rebarca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Grdobina u pikantnoj šalši
Fina pikantna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada s njokima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Tjestenina fuži s tartufima
Pirjani kunić
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Zlatna piletina
Brancinovo oko
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata od liganja
Mirisna pečenka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mora
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fish&Chips u tortilji
Aromatizirani kruh
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina s povrćem
Riba u bijelom umaku
Urbana pola
Rezanci s krušnim mrvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina laganini
Lignje s povrćem i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Mediteranski kruščić s lovorom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krem juha od tikvica
Dagnje na buzaru
Povrtni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Pizza s tunom
Proljetna janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Kunić na bijelo
Meso s repom
Mediteranski špageti
Mini lazanje
Lagana sarma
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke