Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina na padelu

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Umak od limete (Molho de limao)
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s ribom
Okruglice u umaku od rajčice
Meso s repom
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill pirjana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Povrtni lonac
Turske pizze
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Lagana sarma
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Aromatizirani kruh
Piletina na kijevski način
Mirisna pečenka
Hlebinska i pretepena juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill vratina u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s manistrom u škartocu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s povrćem i smokvama
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Proljetno meso i povrće iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Irska janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grickalica slanutak iz pećnice
Urbana pola
Salata od liganja
Meksička party salata
Nadjevene lignje
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Prežgana juha
Odresci u umaku s češnjakom
Grdobina s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ražnjići od lososa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rolice od blitve
Lazanje s lignjama
Vege odresci s marinadom
Kobasica u pivu i pecivu
Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Viška pogača
Popečci od tikvica
Odresci od morskog psa
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Sendvič s avokadom
Riba u bijelom umaku
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina laganini
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Miješani grill
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pečena piletina s limunom
Hrskava pileća krilca
Hrskavi trokuti
Ossobuco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Šampinjoni u palačinki
Sočna rebarca
Fina pikantna piletina
Mini shepherd's pie
Lungić u sendviču
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Fileti lososa u finom umaku
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke