Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina na padelu

Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fini gulaš od gljiva
Krem juha od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fileti lososa u finom umaku
Hrskava pileća krilca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Mirisna pečenka
Popečci od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Voćna juha od višanja
Grdobina s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Lazanje s lignjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski kruščić s lovorom
Irska janjetina
Zlatna piletina
Lagana sarma
Zabavni kineski ravioli
Piletina na kijevski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Viška pogača
Belgija - Salade Liégeoise
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lungić s povrćem
Vege odresci s marinadom
Manastirski đuveč
Ossobuco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Delikatesna junetina na češki
Proljetna janjetina
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Meso s repom
Pileći bataci s umakom od luka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kroketi od piletine
Umak od limete (Molho de limao)
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina Kiev
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna rebarca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Rolice od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Salata od liganja
Pirjani kunić
Miješani grill
Sendvič s avokadom
Fina pikantna piletina
Urbana pola
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od lososa
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci od morskog psa
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Povrtni lonac
Lignje s povrćem i smokvama
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetno meso i povrće iz woka
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Mediteranski špageti
Grill povrće na salatu
Špageti s ribom
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini shepherd's pie
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Riba u bijelom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski file s povrćem
Aromatizirani kruh
Čarobna ljetna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Turske pizze
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke