Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina na padelu

Salata s mora
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Lazanje s lignjama
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata od liganja
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Račići na posteljici od povrća
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina na kijevski način
Popečci od tikvica
Ossobuco
Pizza sirni jastučići
Povrtni ražnjići
Brancinovo oko
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s ribom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kobasica u pivu i pecivu
Aromatizirani kruh
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Meso s repom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Lignje s povrćem i smokvama
Zabavni kineski ravioli
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina laganini
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje s manistrom u škartocu
Marinirana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hlebinska i pretepena juha
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Piletina Kiev
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobna ljetna piletina
Grdobina s povrćem
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Rolice od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Manastirski đuveč
Mediteranski špageti
Sendvič s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Okruglice u umaku od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Krem juha od tikvica
Kuhano meso s umakom od hrena
Zlatna piletina
Miješani grill
Irska janjetina
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci od morskog psa
Mini shepherd's pie
Piletina sa šafranom
Lungić s povrćem
Vege odresci s marinadom
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice
Blagdanska rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Fileti lososa u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od lososa
Turske pizze
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Lagana sarma
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetno meso i povrće iz woka
Pirjani kunić
Urbana pola
Norveška krem juha od ribe i kozica
Viška pogača
Povrtni lonac
Belgija - Salade Liégeoise
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke