Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina na padelu

Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Račići na posteljici od povrća
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Salata s mora
Lungić u sendviču
Brusketa s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Aromatizirani kruh
Rajčica s kukuruzom
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Grdobina s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Riba u bijelom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Pirjani kunić
Sendvič s avokadom
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s povrćem
Ossobuco
Salata od liganja
Delikatesna junetina na češki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Kuhano meso s umakom od hrena
Okruglice u umaku od rajčice
Meso s repom
Grdobina u pikantnoj šalši
Hlebinska i pretepena juha
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Marinirana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Zlatna piletina
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prežgana juha
Povrtni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rolice od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti s ribom
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci u umaku s češnjakom
Irska janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci od morskog psa
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski špageti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kobasica u pivu i pecivu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni lonac
Krem juha od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Lagana sarma
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina laganini
Urbana pola
Piletina Kiev
Piletina na kijevski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill povrće na salatu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice
Grickalica slanutak iz pećnice
Turske pizze
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Viška pogača
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjevene lignje
Voćna juha od višanja
Ljetni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Grill vratina u sendviču
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke