Meni Search

Gladan kao vuk

Janjetina na padelu

Miješani grill
Mediteranski kruščić s lovorom
Fino varivo v loncu
Lazanje u tavi
Pureća rolada s mlincima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Quiche od bundeve, sira i luka
Punjena pečenka u vinu
Varivo od kelja i teletine
Odresci s umakom od kupina
Slasni BBQ burgeri
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Skandinavske rolice s cimetom
Pureći hamburger
Puretina s jabukom iz pećnice
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Patka s mlincima
Vegetarijanski čips
Govedina s lukom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ciganski odrezak
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s bižima
Sočna Wellington pečenka
Macho hamburger
Gorički povrtni lonac
Neobične punjene paprike
Vratina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teletina s pirjanim povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrenovke u panceti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina s nadjevom od ajvara
Slatki lungić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina u pivu
Tuna burger
Pašticada s njokima
Harrisa janjetina s limunom
Kotlovina
Odresci u paketiću
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Punjeni kelj s plodovima mora
Povrtni lonac
Svinjski gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Polpete od oslića
Kuhana govedina s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tortilje pikant
Španjolski migas s bundevom
Biftek rolice
Velika Britanija - Pastirska pita
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fino začinjena piletina
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Piletina u egzotičnom umaku
Špageti s tikvicama
Medeni teleći kotleti
Krumpiri u kaputiću od pancete
Pileća krilca s roštilja
Pikantni gulaš
Sarma sa suhim mesom
Svinjski medaljoni s kestenima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski kotleti s povrćem
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća prsa s crnim tartufom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Meso u woku na indonezijski način
Mladi krumpir s ajvarom
Ramsteak u seksi umaku
Mesna rolada u tijestu
Sočna rebarca
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slatko twist pile
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s grilla
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke