Meni Search

Okrećem novi list

Janjetina na padelu

Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Empanade s pestom
Zabavni kineski ravioli
Rolice od blitve
Govedina s lukom
Rosti
Proljetno meso i povrće iz woka
Papreni tart s marelicama
Prilog od prokulica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pita s muškatnom bundevom i makom
Povrtni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grčka seljačka salata
Zimski punč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Čudotvorni čaj za detoks
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna aromatična torta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Grill povrće na salatu
Žuti medaljoni
Popečci od cvjetače
Krumpir u košuljici
Piletina s mascarponeom
Piletina s pistacijama
Male teleće pitice
Palačinke s nadjevom od riže
Zlatna piletina
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Čarobni štapići
Crveno ljetno varivo
Juha od cvjetače i camemberta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Lignje punjene crvenim radićem
Marokanska salata s cous-cousom
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti na kineski način
Pohani tofu s povrćem
Polupunjene paprike
Caponata alla Podravka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fina pikantna piletina
Pohana skuta
Rolice od soma
Španjolski migas s bundevom
Rižoto tortice
Ramsteak u seksi umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignje na šumskom rižotu
Kuglice od riže i svježeg sira
Mirisni prilog iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje i tikvice na štapiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljubavne šurlice
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći gulaš
Njemačka - Jetrica s jabukama
Brusketa s avokadom
Juha od bundeve s jabukom
Salata s mora
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bruskete od cvjetače
Vege odresci s marinadom
Kineska juha s račićima i gljivama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata od quinoe i povrća
Pirjani kunić
Sočna rebarca
Pileći bataci s umakom od luka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kozice s rižom
Vegetina enchilada
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mediteranski špageti
Juha od rikule i račića
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Polpete od slanutka s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Rižoto na španjolski način
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice u umaku
Pohane paprike
Uskršnja šunka na zabavan način
Rižoto s tunom
Oslić s maslinama
Raskošna ljetna tava
Prežgana juha
Salata od tune i povrća
Salata od pečene rotkvice sa medom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mini lazanje
Ražnjići od lososa
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice
Salata u košaricama od parmezana
Popečci od bulgura s umakom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata s neobičnim preljevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kaštelanski makaruni
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zapečena ricotta
Senf s paprikama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke