Meni Search

Okrećem novi list

Janjetina na padelu

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa iz pećnice
Pohane paprike
Povrtni ražnjići
Govedina s lukom
Čarobni štapići
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Oslić s maslinama
Kozice s rižom
Pileći gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna aromatična torta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Čudotvorni čaj za detoks
Pirjani kunić
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Vegetina enchilada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Zimski punč
Sočna Wellington pečenka
Rosti
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Crveno ljetno varivo
Rižini ravioli s mozzarellom
Prežgana juha
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Krumpir u košuljici
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zabavni kineski ravioli
Kineska juha s račićima i gljivama
Kuglice od riže i svježeg sira
Juha od bundeve s jabukom
Salata od tune i povrća
Prilog od prokulica
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mirisni prilog iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rižoto tortice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Male teleće pitice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Bugarska pita od krumpira
Lignje punjene crvenim radićem
Empanade s pestom
Caponata alla Podravka
Uzbudljivi kolač od blitve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Papreni tart s marelicama
Mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti na kineski način
Popečci od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Juha od cvjetače i camemberta
Voćna juha od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Senf s paprikama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Mini lazanje
Salata u košaricama od parmezana
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill povrće na salatu
Žuti medaljoni
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od pečene rotkvice sa medom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cous-cous s povrćem
Zapečena ricotta
Grčka seljačka salata
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Uskršnja šunka na zabavan način
Rolice od soma
Piletina s pistacijama
Rižoto na španjolski način
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Marokanska salata s cous-cousom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od quinoe i povrća
Raskošna ljetna tava
Pohana skuta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje i tikvice na štapiću
Španjolski migas s bundevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vege odresci s marinadom
Juha od rikule i račića
Polupunjene paprike
Ljubavne šurlice
Brusketa s avokadom
Salata s mora
Sočna rebarca
Bruskete od cvjetače
Rižoto s tunom
Mediteranski špageti
Polpete od slanutka s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od bulgura s umakom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke