Meni Search

Superman

Janjetina na padelu

Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočni pureći ražnjići
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u pivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s grilla
Kokošja juha s požirakima
Piletina s kozjim sirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Rižoto s dagnjama
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tri vrste gljiva
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavi trokuti
Dip od južnog voća
Špageti mediteraneo
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Piletina s mascarponeom
Kroketi od piletine
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Grill vratina u sendviču
Koprivnički odojak
Odresci s umakom od kupina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjevene lignje
Obojeni hamburger
Meksička party salata
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani zamotuljci
Fish&Chips u tortilji
Ljetni lungić
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teriyaki piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u škartocu
Popečci od cvjetače
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Tjestenina u finom umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavo pečeno pile
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek i salata s roštilja
Tuna burger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada s njokima
Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Salata s mljevenim mesom
Dječje lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ cheeseburger
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Macho hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa sezonskim povrćem
Lazanje u tavi
Mirisna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke