Meni Search

Superman

Janjetina na padelu

Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani zamotuljci
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Popečci od cvjetače
Ljetni ražnjići
Macho hamburger
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada s njokima
Lignje na šumskom rižotu
Špageti mediteraneo
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći gulaš
Rižoto s dagnjama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Koprivnički odojak
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Piletina s nadjevom od ajvara
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s graškom
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Bruskete s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s kozjim sirom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u pivu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Piletina s mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kokošja juha s požirakima
Svinjski file s povrćem
Svinjski gulaš
Tuna burger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slatka patka
Kaštelanski makaruni
Ramstek i salata s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Obojeni hamburger
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Svinjski file s grila
Piletina Kiev
Brownie s kajenskim paprom
Mirisna pureća rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brancinovo oko
Finska - Juha s lososom
Kuglice od riže i svježeg sira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Vratina sa sezonskim povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Ramstek s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Pileća prsa iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ cheeseburger
Dječje lazanje
Brusketa s avokadom
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Srneći file na salatu
Pileća prsa punjena čvarcima
Kunić na bijelo
Dip od južnog voća
Mini lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke