Meni Search

Superwoman

Janjetina na padelu

Ljetni ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s graškom
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bouillabaisse
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci u umaku s češnjakom
Riblji ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramstek s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Dječje lazanje
Cous-cous s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti mediteraneo
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s grila
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teriyaki piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti na kineski način
Bruskete s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočni pureći ražnjići
Ljetni lungić
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bakalar s krumpirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Dip od južnog voća
Brownie s kajenskim paprom
Mini lazanje
Tuna burger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Manastirski đuveč
Piletina u pivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignji po gosposki
Pizza sirni jastučići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Marinirane srdele
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Mirisna pureća rolada
Blagdanska rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetna janjetina
BBQ cheeseburger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Riba u škartocu
Hrskavo pečeno pile
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Pohani zamotuljci
Male teleće pitice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Punjena teleća prsa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pureća rolada s mlincima
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brudet
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Slatka patka
Kuglice od riže i svježeg sira
Popečci od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Obojeni hamburger
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Pašticada voli penne a ti mene
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke