Meni Search

Superwoman

Janjetina na padelu

Skandinavske rolice s cimetom
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Dip od južnog voća
Energetske kuglice s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s grila
Piletina s kozjim sirom
Pizza sirni jastučići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riblji ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Cous-cous s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete s povrćem
Kunić na bijelo
Punjena teleća prsa
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti mediteraneo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riba u škartocu
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Gulaš od oslića i povrća
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini shepherd's pie
Dječje lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetna janjetina
Tuna burger
Grill vratina u sendviču
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskava pileća krilca
Marinirane srdele
Pogača sa sardinom
Brownie s kajenskim paprom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brudet
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Pureća rolada s mlincima
Hrskavi trokuti
Piletina u pivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Šampinjoni u palačinki
Rižoto s dagnjama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni lungić
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete od cvjetače
Lignji po gosposki
Slatka patka
Bakalar s krumpirom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Bouillabaisse
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ cheeseburger
Brancinovo oko
Svinjski gulaš
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Srneći file na salatu
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
Obojeni hamburger
Finska - Juha s lososom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke