Meni Search

Superwoman

Janjetina na padelu

Pileća prsa punjena čvarcima
Srneći file na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Brancinovo oko
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Gulaš od oslića i povrća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ cheeseburger
Brownie s kajenskim paprom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s grila
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Lignji po gosposki
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Punjena teleća prsa
Obojeni hamburger
Cous-cous s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti mediteraneo
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada voli penne a ti mene
Mirisna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u pivu
Kroketi od piletine
Pohani zamotuljci
Ljetni lungić
Lazanje u tavi
Slatka patka
Piletina sa šafranom
Rebarca s grilla
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Manastirski đuveč
Bouillabaisse
Kunić na bijelo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Proljetna janjetina
Popečci od cvjetače
Svinjski gulaš
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bakalar s krumpirom
Sočna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Riblji ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Brudet
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižini ravioli s mozzarellom
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s dagnjama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavi trokuti
Marinirane srdele
Mladi krumpir s ajvarom
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Bruskete s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Dip od južnog voća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke