Meni Search

Superwoman

Janjetina na padelu

Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Obojeni hamburger
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Slatka patka
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u škartocu
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižoto s dagnjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Velika Britanija - Pastirska pita
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Marinirane srdele
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s grila
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete od cvjetače
Dip od južnog voća
Bouillabaisse
Pileći bataci s umakom od luka
Lignji po gosposki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Pileći gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci s umakom od kupina
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Punjena teleća prsa
Tjestenina fuži s tartufima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Rebarca s grilla
Sočni pureći ražnjići
Pogača sa sardinom
Male teleće pitice
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Bakalar s krumpirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Pureća rolada s mlincima
Brudet
BBQ cheeseburger
Srneći file na salatu
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
Salata s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lazanje u tavi
Ljetni lungić
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavo pečeno pile
Piletina s mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Cous-cous s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini shepherd's pie
Hrskava pileća krilca
Energetske kuglice s kurkumom
Sočna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riblji ražnjići
Svinjski gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke