Meni Search

Superwoman

Janjetina na padelu

Teriyaki piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Brudet
Hrskava pileća krilca
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s dagnjama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Šampinjoni u palačinki
Obojeni hamburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
BBQ cheeseburger
Bakalar s krumpirom
Kroketi od piletine
Slatka patka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Piletina s mascarponeom
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini shepherd's pie
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek s povrćem
Male teleće pitice
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Rebarca s graškom
Svinjski gulaš
Hrskavi trokuti
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u aromatičnom omotaču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bouillabaisse
Svinjski file s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Lazanje u tavi
Pileći bataci s umakom od luka
Lignji po gosposki
Odresci s umakom od kupina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riblji ražnjići
Riba u škartocu
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s grila
Pogača sa sardinom
Cous-cous s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci u umaku s češnjakom
Srneći file na salatu
Pileća prsa punjena čvarcima
Pureća rolada s mlincima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Punjena teleća prsa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina sa šafranom
Tuna burger
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Marinirane srdele
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Špageti na kineski način
Manastirski đuveč
Rižoto s tri vrste gljiva
Skandinavske rolice s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u pivu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Gulaš od oslića i povrća
Dječje lazanje
Mini lazanje
Pohani zamotuljci
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke