Meni Search

Superwoman

Janjetina na padelu

Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s graškom
Brownie s kajenskim paprom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Svinjski gulaš
Pogača sa sardinom
Piletina u pivu
Male teleće pitice
Goveđa rebarca sa zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek s povrćem
Rebarca s grilla
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Pohani zamotuljci
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignji po gosposki
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni lungić
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teriyaki piletina
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Lungić s toplom salatom od šparoga
Riba u škartocu
Špageti na kineski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fish&Chips u tortilji
Kuglice od riže i svježeg sira
Cous-cous s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Punjena teleća prsa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Gulaš od oslića i povrća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bakalar s krumpirom
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s tri vrste gljiva
Slatka patka
BBQ cheeseburger
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Piletina s kozjim sirom
Brudet
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Riblji ražnjići
Proljetna janjetina
Skandinavske rolice s cimetom
Tuna burger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mladi krumpir s ajvarom
Dip od južnog voća
Brancinovo oko
Pileći gulaš
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti mediteraneo
Rižoto s dagnjama
Bruskete s povrćem
Piletina s mascarponeom
Bouillabaisse
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s grila
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirane srdele
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini shepherd's pie
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Manastirski đuveč
Piletina u aromatičnom omotaču
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke