Meni Search

Superwoman

Janjetina na padelu

Kaštelanski makaruni
Piletina u aromatičnom omotaču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lazanje u tavi
Jabučni krumpirići s cimetom
Male teleće pitice
BBQ cheeseburger
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Dječje lazanje
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Bruskete od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marinirane srdele
Brusketa s avokadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tuna burger
Energetske kuglice s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dip od južnog voća
Rebarca s graškom
Špageti mediteraneo
Ljetni lungić
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brownie s kajenskim paprom
Slatka patka
Kroketi od piletine
Brudet
Rižini ravioli s mozzarellom
Šampinjoni u palačinki
Hrskava pileća krilca
Ramstek s povrćem
Bakalar s krumpirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s grilla
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Blagdanska rolada
Piletina s kozjim sirom
Odresci s umakom od kupina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Lignji po gosposki
Pileća prsa punjena čvarcima
Finska - Juha s lososom
Pogača sa sardinom
Svinjski gulaš
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s grila
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Riblji ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s dagnjama
Piletina s mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Špageti na kineski način
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Kunić na bijelo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Cous-cous s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete s povrćem
Bouillabaisse
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Hrskavo pečeno pile
Obojeni hamburger
Riba u škartocu
Salata s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Punjena teleća prsa
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Skandinavske rolice s cimetom
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Srneći file na salatu
Mirisna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke