Meni Search

Superwoman

Janjetina na padelu

Tuna burger
Bruskete od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Slatka patka
Bakalar s krumpirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s graškom
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s mascarponeom
Lazanje u tavi
Pohani tofu s povrćem
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dip od južnog voća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kunić na bijelo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni lungić
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s dagnjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Finska - Juha s lososom
Mini shepherd's pie
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Brudet
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignji po gosposki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s kozjim sirom
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći gulaš
BBQ cheeseburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Energetske kuglice s kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Marinirane srdele
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Punjena teleća prsa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brownie s kajenskim paprom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Popečci od cvjetače
Rižini ravioli s mozzarellom
Grill vratina u sendviču
Goveđa rebarca sa zeljem
Pogača sa sardinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Bouillabaisse
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Bruskete s povrćem
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Srneći file na salatu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Riblji ražnjići
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teriyaki piletina
Fish&Chips u tortilji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dječje lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brancinovo oko
Svinjski file s grila
Pileća prsa punjena čvarcima
Kuglice od riže i svježeg sira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Obojeni hamburger
Pohani zamotuljci
Kaštelanski makaruni
Gulaš od oslića i povrća
Špageti mediteraneo
Cous-cous s povrćem
Riba u škartocu
Hrskava pileća krilca
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke