Meni Search

Superwoman

Janjetina na padelu

Piletina u aromatičnom omotaču
Srneći file na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fish&Chips u tortilji
Dip od južnog voća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Rižini ravioli s mozzarellom
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani zamotuljci
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ cheeseburger
Odresci s umakom od kupina
Bruskete od cvjetače
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bakalar s krumpirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s grila
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileći gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Kuglice od riže i svježeg sira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Mladi krumpir s ajvarom
Brusketa s avokadom
Cous-cous s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Punjena teleća prsa
Mini shepherd's pie
Svinjski gulaš
Marinirane srdele
Pašticada voli penne a ti mene
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s mascarponeom
Piletina u pivu
Tuna burger
Bouillabaisse
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Obojeni hamburger
Svinjski file s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s dagnjama
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riblji ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Male teleće pitice
Lazanje u tavi
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Rebarca s grilla
Piletina Kiev
Pogača sa sardinom
Ramstek s povrćem
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavo pečeno pile
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s kozjim sirom
Brudet
Finska - Juha s lososom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete s povrćem
Lignji po gosposki
Slatka patka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke