Meni Search

Luda k'o šiba

Janjetina na padelu

Cipar - Lungić na ciparski
Dječje lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fiš paprikaš
Zabavni kineski ravioli
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini shepherd's pie
Lungić u sendviču
Aromatizirani kruh
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mirisna pureća rolada
Pašticada
Teriyaki piletina
Nadjevene lignje
Piletina s nadjevom od ajvara
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirano svinjsko pečenje
Mesne okruglice na ražnjiću
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pizza s tunom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kotlovina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Polupunjene paprike
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Juha od bundeve s jabukom
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Pohana skuta
Pirjani kunić
Tuna burger
Velika Britanija - Pastirska pita
Brownie s kajenskim paprom
Vratina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marokanska salata s cous-cousom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Jakobove kapice s umakom
Meksička party salata
Male teleće pitice
Zapečena ricotta
Pileći gulaš
Palačinke s nadjevom od riže
Sunčani užitak mediterana
Hrskavi trokuti
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pohani zamotuljci
Riblja juha s Malte
Špageti s pistacijama
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Slasni BBQ burgeri
Teletina s pirjanim povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krem juha sa sjemenkama
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohani tofu s povrćem
Hrskave tortice od krumpira
Grill vratina u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Cous-cous s povrćem
Svinjski file s povrćem
Pašticada s njokima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantne mazalice
Kotleti u pivskom umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Brancinovo oko
Medeni teleći kotleti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavo pečeno pile
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Proljetna janjetina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Patka s mlincima
Irska janjetina
Marinirana pileća krilca s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke