Meni Search

Ful nabrijan

Janjetina s medom od kadulje

Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pašticada s njokima
Pizza s tunom
Dagnje na buzaru
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Uzbudljivi kolač od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od lososa
Janjetina na padelu
Okruglice u umaku od rajčice
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski špageti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s povrćem i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Delikatesna junetina na češki
Lungić s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni lonac
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina laganini
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Račići na posteljici od povrća
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krem juha od tikvica
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sendvič s avokadom
Aromatizirani kruh
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Bugarska pita od krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Irska janjetina
Riba u bijelom umaku
Kaštelanski makaruni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meso s repom
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od tikvica
Blagdanska rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Fini gulaš od gljiva
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Miješani grill
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rolice od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mora
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Urbana pola
Fina pikantna piletina
Ljetni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Manastirski đuveč
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vege odresci s marinadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill pirjana piletina s roštilja
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rajčica s kukuruzom
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke