Meni Search

Ful nabrijan

Janjetina s medom od kadulje

Roštilj s umakom Romesco
Salata s mora
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina laganini
Irska janjetina
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kroketi od piletine
Pečena piletina s limunom
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna rebarca
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetno meso i povrće iz woka
Pašticada s njokima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Miješani grill
Lungić u sendviču
Povrtni lonac
Piletina Kiev
Mirisna pečenka
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kaštelanski makaruni
Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brancinovo oko
Grill pirjana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Nadjevene lignje
Vege odresci s marinadom
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meso s repom
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od lososa
Fish&Chips u tortilji
Dagnje na buzaru
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krem juha od tikvica
Urbana pola
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Zabavni kineski ravioli
Fina pikantna piletina
Pirjani kunić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Umak od limete (Molho de limao)
Lagana sarma
Meksička party salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni ražnjići
Mini lazanje
Voćna juha od višanja
Fini gulaš od gljiva
Grdobina s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Mediteranski kruščić s lovorom
Rolice od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rajčica s kukuruzom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice na ražnjiću
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riba u bijelom umaku
Račići na posteljici od povrća
Aromatizirani kruh
Zanimljiva salata s kikirikijem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Lungić s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke