Meni Search

Ful nabrijan

Janjetina s medom od kadulje

Kuhano meso s umakom od hrena
Pohani tofu s povrćem
Piletina laganini
Kaštelanski makaruni
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina Kiev
Krem juha od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Urbana pola
Marinirana piletina s roštilja
Dagnje na buzaru
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna rebarca
Grill vratina u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Pašticada s njokima
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fileti lososa u finom umaku
Račići na posteljici od povrća
Vege odresci s marinadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice
Mini lazanje
Irska janjetina
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lagana sarma
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna pureća rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskavi trokuti
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Grill povrće na salatu
Meso s repom
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grickalica slanutak iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Delikatesna junetina na češki
Lignje s povrćem i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Vratina sa sezonskim povrćem
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Fini gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina u pikantnoj šalši
Kroketi od piletine
Rajčica s kukuruzom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci u umaku od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Voćna juha od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od tikvica
Ljetni ražnjići
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Miješani grill
Belgija - Salade Liégeoise
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pirjani kunić
Blagdanska rolada
Povrtni lonac
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Čarobna ljetna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Sendvič s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mediteranski špageti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke