Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina s medom od kadulje

Brusketa s avokadom
Lignje s manistrom u škartocu
Grill povrće na salatu
Ražnjići od lososa
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Zabavni kineski ravioli
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ossobuco
Bugarska pita od krumpira
Rajčica s kukuruzom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fina pikantna piletina
Pogača sa sardinom
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Belgija - Salade Liégeoise
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Mediteranski kruščić s lovorom
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Kaštelanski makaruni
Umak od limete (Molho de limao)
Irska janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Pečena piletina s limunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Delikatesna junetina na češki
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lazanje s lignjama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice
Špageti s ribom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od liganja
Fileti lososa u finom umaku
Vege odresci s marinadom
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Krem juha od tikvica
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Miješani grill
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina na kijevski način
Mirisna pečenka
Odresci od morskog psa
Proljetna janjetina
Lagana sarma
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Blagdanska rolada
Povrtni lonac
Urbana pola
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Aromatizirani kruh
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Račići na posteljici od povrća
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riba u bijelom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Viška pogača
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni ražnjići
Kunić na bijelo
Rolice od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski špageti
Pizza sirni jastučići
Prežgana juha
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjevene lignje
Pohani tofu s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina laganini
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hlebinska i pretepena juha
Fini gulaš od gljiva
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
Turske pizze
Okruglice u umaku od rajčice
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje s povrćem i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Lungić u sendviču
Meso s repom
Popečci od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke