Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina s medom od kadulje

Zabavni kineski ravioli
Kuhano meso s umakom od hrena
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Sendvič s avokadom
Špageti s ribom
Pečena piletina s limunom
Irska janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s manistrom u škartocu
Čarobna ljetna piletina
Lazanje s lignjama
Janjetina na padelu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s mora
Teleći odresci u umaku od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ossobuco
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini shepherd's pie
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Grickalica slanutak iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill povrće na salatu
Grill vratina u sendviču
Piletina laganini
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci u umaku s češnjakom
Fina pikantna piletina
Lungić s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fileti lososa u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Prežgana juha
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Mirisna pečenka
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Aromatizirani kruh
Hlebinska i pretepena juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
Pizza s tunom
Ražnjići od lososa
Proljetna janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Blagdanska rolada
Viška pogača
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Meso s repom
Brusketa s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohani tofu s povrćem
Lagana sarma
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski špageti
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić u sendviču
Sočna rebarca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Miješani grill
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Meksička party salata
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Tjestenina fuži s tartufima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Voćna juha od višanja
Riba u bijelom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Sočna pureća rolada
Marinirana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Mediteranski kruščić s lovorom
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s povrćem i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Turske pizze
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
Fini gulaš od gljiva
Povrtni ražnjići
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke