Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina s medom od kadulje

Pirjani kunić
Hrskavi trokuti
Marinirana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lungić u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Okruglice u umaku od rajčice
Hlebinska i pretepena juha
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Brancinovo oko
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje s manistrom u škartocu
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Delikatesna junetina na češki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Irska janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Rolice od blitve
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Umak od limete (Molho de limao)
Rajčica s kukuruzom
Odresci od morskog psa
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Sočna rebarca
Meksička party salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski špageti
Teleći savici u umaku od grejpa
Voćna juha od višanja
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Urbana pola
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fileti lososa u finom umaku
Piletina laganini
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lungić s povrćem
Meso s repom
Salata s mora
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fina pikantna piletina
Lagana sarma
Teleći odresci u umaku od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Vege odresci s marinadom
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Pizza s tunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetno meso i povrće iz woka
Zabavni kineski ravioli
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci u umaku s češnjakom
Kroketi od piletine
Ražnjići od lososa
Špageti s ribom
Povrtni lonac
Mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Belgija - Salade Liégeoise
Ossobuco
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Viška pogača
Pogača sa sardinom
Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Piletina na kijevski način
Lazanje s lignjama
Lignje na šumskom rižotu
Turske pizze
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Aromatizirani kruh
Piletina Kiev
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill oslić u aromatičnoj korici
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke