Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina s medom od kadulje

Jabučni krumpirići s cimetom
Okruglice u umaku od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza s tunom
Kroketi od piletine
Meso s repom
Salata s mora
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski kruščić s lovorom
Blagdanska rolada
Viška pogača
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski špageti
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Hrskavi trokuti
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskava pileća krilca
Miješani grill
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci od morskog psa
Mini shepherd's pie
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Mirisna pečenka
Kunić na bijelo
Rolice od blitve
Grdobina s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hlebinska i pretepena juha
Aromatizirani kruh
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetno meso i povrće iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Turske pizze
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Piletina laganini
Salata od liganja
Lignje s manistrom u škartocu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Račići na posteljici od povrća
Nadjevene lignje
Piletina na kijevski način
Pogača sa sardinom
Rajčica s kukuruzom
Brancinovo oko
Zlatna piletina
Riba u bijelom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić u sendviču
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Prežgana juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fish&Chips u tortilji
Fini gulaš od gljiva
Krem juha od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Špageti s ribom
Ossobuco
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Čarobna ljetna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Delikatesna junetina na češki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Lagana sarma
Lazanje s lignjama
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni lonac
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pirjani kunić
Fileti lososa u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Urbana pola
Sendvič s avokadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke