Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina s medom od kadulje

Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill pirjana piletina s roštilja
Brusketa s avokadom
Hlebinska i pretepena juha
Meso s repom
Lagana sarma
Manastirski đuveč
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Čarobna ljetna piletina
Piletina sa šafranom
Prežgana juha
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Belgija - Salade Liégeoise
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina na kijevski način
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Rajčica s kukuruzom
Fini gulaš od gljiva
Hrskava pileća krilca
Mediteranski kruščić s lovorom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Urbana pola
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Turske pizze
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Uzbudljivi kolač od blitve
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Viška pogača
Mirisna pečenka
Grill povrće na salatu
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fileti lososa u finom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s ribom
Lungić u sendviču
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje s manistrom u škartocu
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski špageti
Ražnjići od lososa
Delikatesna junetina na češki
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni lonac
Meksička party salata
Vege odresci s marinadom
Odresci od morskog psa
Piletina laganini
Grdobina u pikantnoj šalši
Kunić na bijelo
Pirjani kunić
Irska janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Krem juha od tikvica
Fina pikantna piletina
Račići na posteljici od povrća
Jabučni krumpirići s cimetom
Ossobuco
Povrtni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata s mora
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Lazanje s lignjama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna rebarca
Marinirana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Roštilj s umakom Romesco
Zabavni kineski ravioli
Nadjevene lignje
Salata od liganja
Miješani grill
Lignje s povrćem i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke