Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina s medom od kadulje

Sočni pureći ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pirjani kunić
Fina pikantna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u umaku s češnjakom
Račići na posteljici od povrća
Lagana sarma
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Hlebinska i pretepena juha
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći savici u umaku od grejpa
Aromatizirani kruh
Piletina na kijevski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s manistrom u škartocu
Špageti s ribom
Belgija - Salade Liégeoise
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Prežgana juha
Pizza s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s povrćem
Zlatna piletina
Zabavni kineski ravioli
Proljetno meso i povrće iz woka
Urbana pola
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Šampinjoni u palačinki
Sočna rebarca
Brancinovo oko
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci od morskog psa
Piletina laganini
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje na šumskom rižotu
Meso s repom
Mini lazanje
Salata s mora
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Voćna juha od višanja
Rolice od blitve
Irska janjetina
Krem juha od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill povrće na salatu
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski špageti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mirisna pečenka
Miješani grill
Rajčica s kukuruzom
Pogača sa sardinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grickalica slanutak iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Turske pizze
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lazanje s lignjama
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sendvič s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Ossobuco
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Delikatesna junetina na češki
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni lonac
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Marinirana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina s povrćem
Lungić u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Viška pogača
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke