Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina s medom od kadulje

Mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Ossobuco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s manistrom u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Fileti lososa u finom umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grickalica slanutak iz pećnice
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Meso s repom
Grdobina s povrćem
Mediteranski špageti
Salata s mora
Pirjani kunić
Okruglice u umaku od rajčice
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sendvič s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina laganini
Delikatesna junetina na češki
Sočna rebarca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od lososa
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Sočna pureća rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Aromatizirani kruh
Piletina na kijevski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Irska janjetina
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zabavni kineski ravioli
Povrtni lonac
Pečena piletina s limunom
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Turske pizze
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Mirisna pečenka
Rajčica s kukuruzom
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Lazanje s lignjama
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kunić na bijelo
Fina pikantna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski kruščić s lovorom
Lungić s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Krem juha od tikvica
Ljetni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od liganja
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Pizza s tunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lagana sarma
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza sirni jastučići
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Povrtni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Urbana pola
Vege odresci s marinadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Viška pogača
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zlatna piletina
Voćna juha od višanja
Odresci od morskog psa
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke