Meni Search

Superman

Janjetina s medom od kadulje

Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti mediteraneo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini lazanje
Bruskete s povrćem
Macho hamburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teriyaki piletina
Kokošja juha s požirakima
Bruskete od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s graškom
Sočni pureći ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci s umakom od kupina
Mirisna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni ražnjići
Tuna burger
Rebarca s grilla
Piletina s mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dip od južnog voća
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Brancinovo oko
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Koprivnički odojak
Salata s mljevenim mesom
Pileći gulaš
Lazanje u tavi
Hrskavo pečeno pile
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s dagnjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski gulaš
Pureća rolada s mlincima
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Srneći file na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjevene lignje
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u škartocu
Manastirski đuveč
Pileća prsa iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatka patka
Piletina sa šafranom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Grill vratina u sendviču
Pohani zamotuljci
Meksička party salata
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Obojeni hamburger
Svinjski file s grila
Vratina sa sezonskim povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Ramstek s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Špageti na kineski način
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek i salata s roštilja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada s njokima
Mladi krumpir s ajvarom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke