Meni Search

Superman

Janjetina s medom od kadulje

Rižoto s dagnjama
Bugarska pita od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pašticada s njokima
Mirisna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci s umakom od kupina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tuna burger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek i salata s roštilja
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina u finom umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjevene lignje
Lignje na šumskom rižotu
Pohani zamotuljci
Špageti mediteraneo
Rebarca s graškom
BBQ cheeseburger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuglice od riže i svježeg sira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s grilla
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dječje lazanje
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u pivu
Mini lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u aromatičnom omotaču
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskava pileća krilca
Kokošja juha s požirakima
Skandinavske rolice s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Slatka patka
Kunić na bijelo
Rižoto s tri vrste gljiva
Obojeni hamburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Špageti na kineski način
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni lungić
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna pureća rolada
Svinjski file s grila
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek s povrćem
Lazanje u tavi
Teriyaki piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa sezonskim povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Proljetna janjetina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s nadjevom od ajvara
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa iz pećnice
Manastirski đuveč
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Bruskete od cvjetače
Macho hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Koprivnički odojak
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke