Meni Search

Superman

Janjetina s medom od kadulje

Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ cheeseburger
Brusketa s avokadom
Rebarca s graškom
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s grilla
Tuna burger
Piletina s mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuglice od riže i svježeg sira
Riba u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kokošja juha s požirakima
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Finska - Juha s lososom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u pivu
Koprivnički odojak
Pohani tofu s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Skandinavske rolice s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Piletina s nadjevom od ajvara
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dip od južnog voća
Dječje lazanje
Popečci od cvjetače
Kunić na bijelo
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Goveđa rebarca sa zeljem
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Obojeni hamburger
Bruskete od cvjetače
Pašticada s njokima
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek s povrćem
Manastirski đuveč
Svinjski gulaš
Tjestenina u finom umaku
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pureća rolada s mlincima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina Kiev
Slatka patka
Meksička party salata
Ramstek i salata s roštilja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Srneći file na salatu
Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Brownie s kajenskim paprom
Pizza sirni jastučići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani zamotuljci
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s grila
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Pileći gulaš
Špageti na kineski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Rižoto s dagnjama
Špageti mediteraneo
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Macho hamburger
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke